Kenevirle ilgili uyardı

Çorum'da kenevir üretimi gündemde. Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Gül'den uyarı geldi

21 Ocak 2019 Pazartesi 13:38
Kenevirle ilgili uyardı

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çorum İl Temsilcisi Necati Gül, Çorum’da kenevir üretiminin ‘mucize’ gibi gösterilmesi yanılgısına düşülmemesi gerektiğini bildirdi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Gül, birçok üstün özellikleri olan kenevir üretiminin gelişmesinin, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayabileceğini, ancak bu katkının “bir mucize” gibi gösterilmesi yanılgısına düşülmemesi gerektiğini belirtti.  Kenevirin dünya ticaret içindeki payı sınırlıdır. “Bu durum göz önüne alınarak, kenevir üretiminin geliştirilmesine öncelikle üretimin çeşitlendirilmesi, alternatif ürünlere yönelinmesi ve ülke ihtiyacının yerli üretimle karşılanması olarak bakılmalıdır” diyen Gül, şöyle devam etti: “Kenevir üretiminin geliştirilmesine ilişkin söylemlerin, bu konuda geliştirilecek bir politika ile desteklenmesi gerekmektedir. Bu politikanın bir ayağı kenevir üretiminin kârlı bir üretim haline getirilmesi olmalıdır. Bugün bu üretimin gerekli izinlerin alınması şartıyla yapılması önünde bir engel bulunmamaktadır. Ancak kenevir üretimi kârlı olmadığı için çiftçi tarafından tercih edilmemektedir. Politikanın bir diğer ayağı ise kenevirin farklı kullanımına ilişkin tesislerinin kurulması olmalıdır. Bu tesisler keneviri hammadde olarak kullanmak suretiyle değerlendirilmesini ve kenevire olan talebin artmasını mümkün kılacaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dursun 2019-01-21 18:16:07

Helâl be..bunada gonuştunya

Avatar
Ziraat 2019-01-21 22:34:37

Oda başkanı değil adam muhalefet sözcüsü bu işi gündeme alan getiren işin fikir babası olan kişi merak etme senin hayalinin çok ötesinde bir bilgi ve kabiliyete sahip Necati efendi bu arada kast ettiğim kişi Cumhurbaşkanı değil :)

Avatar
ismail baş çamlıca 2019-01-22 11:47:23

sayın oda temsilcisine sormak lazım kendiri son eken eken yer çamlıca ve sulak tarlara ekim yapılırdı şimdi sulak tarlalara bugday arpa ekimi yapıyoruz siz çamlıca öncedekendir ekelen yerlere ne çalışması yaptınızda köylü ekmedi tavsiyelerinizi bekliyoruz