Köroğlu, Belediye yönetimini uyardı

HAK-İş ve Hizmet-İş Temsilcisi Mustafa Köroğlu, "Belediye işçisini maliyet unsunu görerek kimse seçim kazanamaz." dedi.

24 Temmuz 2023 Pazartesi 17:34
Köroğlu, Belediye yönetimini uyardı

HAK-İŞ Konfederasyonu Çorum İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, Kamu Çerçeve Protokolünün (KÇP) belediyelerde ve bağlı şirketlerde de uygulanması gerektiğine dikkat çekerek, “Sanki birileri yerel seçimde AK Parti’nin, Cumhur İttifakı'nın kaybetmesi için çaba sarf ediyor. Bakın buradan uyarıyorum. İnsanlara bu şekilde davranarak, şehrin en küçük sokağına kadar ulaşan bu insanları yok sayarak, bunları bir maliyet unsuru görerek seçim kazanamazsınız.”dedi.
İşte Köroğlu’nun o açıklaması:

KÇK BELEDİYELERDE UYGULANMALI

"Kamu Çerçeve Protokolünün belediyelerde de uygulanması talebini yineliyoruz. Kamu çerçeve protokolünün belediyeler ve bağlı şirketleri için de uygulanması konusunda mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kamu Çerçeve Protokolü imza töreninde belediye ve bağlı şirketlerini de kapsam içinde tuttuğunu hatırlatan Köroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız kamu çerçeve protokol sözleşmesinin belediyeleri de kapsadığını söyledi. Efendim TÜHİS’e üye değilmiş, bunlar tamamen engellemek için oluşturulan gerekçeler. Belediyeler de bir kamu kuruluşudur, belediyeler ayrı tutulmamalıdır.

YÜKSEK HAKEM KURULUNA BASKI YAPILIYOR

Kamu Çerçeve Protokolünün belediyelerde de uygulanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Vedat Bilgin ile protokol imzaladık. Ancak Bilgin’in görevinin son bulmasından dolayı çalışma yarım kaldı. Yüksek Hakem Kurulu’nda alınan uyuşmazlıkların çözümünde Kamu Çerçeve Protokolünün esas alınacağına dair prensip kararına yönelik baskıları ve bu kararları uygulamama yönündeki çabalar olduğunu müşahade ediyoruz.

KÖROĞLU'NDAN TARAFLARA ÇAĞRI

Bugün Yüksek Hakem Kurulumuza kamu çerçeve protokolü kararlarının değiştirilmesi yönünde baskı yapılıyor.  Buna direniyoruz. Yüksek Hakem Kurulunda, kurula gelen uyuşmazlıkların çözümünde Kamu Çerçeve Protokolünün esas alınacağına dair prensip kararı alındı, son derece mutlu olduk. Bu karar ile, belediyelerde masada imzalanmayan sözleşmeler Yüksek Hakem Kuruluna giderse orada nasıl bir rakamla karşılaşılacağı ilan edildi. Ne yazık ki Yüksek Hakem Kurulu’nda emeğe, emekçiye karşı bir kısım çevrelerin yürüttüğü yeni bir tablo var. Ben o hakem üyelerini uyarıyorum; lütfen buradan geri adım atılmasın. Yüksek Hakem Kurulu Başkanının samimiyetine inanıyorum ve bunu geri götürmeden tekrar prensip kararını devam ettirebiliriz. Kamu Çerçeve Protokolünün belediyelerde de uygulanmasını istiyoruz. Biz bu mücadeleyi yapıyoruZ.

EMEKÇİLERİN ÜCRETLERİ

Konuyla ilgili Hak-İş Yönetim Kurulu olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşüldü. Tüm ilçelerimize ve Çorum’umuza hasılı Türkiye’nin her yerine 24 saat hizmet eden emekçilerin talebinin, ailelerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek ücretler olduğunu söyledi. Buna aracılık yapmak adına üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz.

BELEDİYE EMEKÇİSİ YOK SAYILAMAZ

Cumhur İttifakı'nın zaferi ile sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde belediyelerde çalışan emekçilerin rolü yadsınamaz. Önümüzde kritik yerel seçimler var. Burada işçilerin kararı önemli etken. Cumhurbaşkanımız, belediye işçisinin ne zor şartlarda çalıştığını çok iyi biliyor ve bu nedenle onlara gerçekten çok değer veriyor. Ancak ne gariptir ki, birileri bu sevgiden rahatsız oluyor ki, işçinin aleyhine hareket ediyor. Sanki birileri yerel seçimde AK Parti’nin, Cumhur İttifakı'nın kaybetmesi için çaba sarf ediyor. Bakın buradan uyarıyorum. İnsanlara bu şekilde davranarak, şehrin en küçük sokağına kadar ulaşan bu insanları yok sayarak, bunları bir maliyet unsuru görerek seçim kazanamazsınız. Sorunların çözümü için karşılıklı oturup birbirimizi anlamalıyız. Bunlar şehirlerimize hizmet eden insanlar. Belediye işçilerini sadece bir maliyet olarak görürseniz kaybedersiniz.

İLAVE TEDİYE BELEDİYE ŞİRKETLERİNDE UYGULANMALI

Belediye şirket işçilerine verilmesi gereken 52 günlük ilave tediyenin verilmesi için bir kanun düzenlemesine ihtiyaç var. 6772’nin belediye şirketleri için de uygulanacağı bir kanun düzenlemesine ihtiyacımız var. Aslında kanun açık, fakat yargıtay kararları böyle bir düzenlemeyi zorunlu hale getiriyor. HAK-İŞ HİZMET-İŞ olarak, sahada gördüğümüz her eksiği her yanlışı düzeltmek için, üyelerimizin mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için gece gündüz demeden mücadele etmeye devam edeceğiz."

Son Güncelleme: 24.07.2023 20:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2023-07-24 19:46:33

Her sokakta izi olan işçiler nedense Ilimyayma Çevre Yolu etrafına pek uğramıyor. Her taraf çöp dolu,çiçekler kurumuş. Çoruma hiç yakışmıyor.

Avatar
emekli 2023-07-25 14:09:58

emekliler sendikası başkanı konuşmuş sende biliyorsun seyyanen zam olduğu için alınamayacağını daha kimi neyle tehdit ediyorsun işçiler kalpten bağlı bağlı olduklarına senin yorumunla mı karar verecekler siz aradan çekilseniz daha iyi sözleşme gerçekleşecek sayın belediye başkanı en doğru kararı verir Allahın izniyle

Avatar
Gören adam 2023-07-24 19:29:01

Muzaffer külcü siyasi mefta lütfen meftalar canlanması için kimse çaba sarfetmesin... siyasi mezarlıktan uyanan görülmemiştir.. saygılar

Misafir Avatar
hadi canım 2023-07-25 17:52:38 @Gören adam

gerçekten birşey görememişsin. görürsen fal taşı gibi açma gözlerinii :)))

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
haberci 2023-07-25 13:35:14 @Gören adam

hiç bir şey görememişsin.

Beğenmedim! (0)
Avatar
amele 2023-07-24 22:49:27

koroglu zammi alamadin da kilif uydurma cabalarina giriyorsun gibi hissediyoruz sozlesme onunde maddeyi cok iyi biliyorsun gerekirse hukuki yollar ile alacaksin hem sendika baskani olayim hem isciyi iplemeyim dersen iscinin ahida iki elide yakanda olur bilesin ayrica zammi uzatan belediye yetkilileri umarim ki kendi cocuklarinizda bu sartlarda calistirilir

Avatar
fahri müfettiş 2023-07-25 12:54:09

DEMEKKİ NEYMİŞ ? temizlik elemanları neden gönülsüz çalışıyorlar diyordum. mesele anlaşıldı .sıkıntı para imiş halledilir :)

Avatar
İşçi 2023-07-25 16:38:32

Danışıklı dövüş başladı.

Avatar
Ali cabbar 2023-07-24 22:58:39

Bana bunları anlatma 8000 alabildinmi.sozlesmedeki

Avatar
zeki 2023-07-25 09:09:11

bu sendika baskani her zam zamani ortaya birseyler atarak zam alamamaya kilif uyduruyor bazen belediye yonetimi bazen baskalari suclu ama kendisi hep en super zam alamayacaksan benim yevmiyelerimin hepsi zehiri zikkim olsun bana bahane uretme bana 8 bini al