Koroğlu’ndan çağrı

Hizmet-İş Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, enflasyonun 61,14 olarak açıklanmasının ardından yetkililere çağrıda bulundu

06 Nisan 2022 Çarşamba 12:35
Koroğlu’ndan çağrı

HAK-İŞ İl Temsilcisi Hizmet-İş Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, enflasyon artışına dikkat çekerek, “Bizim derdimiz geçim şartlarını düşünerek emekçileri mağdur etmeyen bir anlayışla masaya oturmak istiyoruz dedi.

Köroğlu, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Geçen ay, arkadaşlarımızla birlikte Şubat ayı enflasyonu değerlendirmemiz de ‘enflasyon artarak devam edecek’ demiştik, öyle de oldu. TÜİK Mart ayı enflasyonu yüzde 61,14 olarak açıklanmıştır. Çalışanların çok daha ağır olarak hissettiği hayat pahalılığı bu yüksek enflasyon ile almış oldukları zam oranları üç ay içinde TÜİK verilerine göre erimiş ve alım gücü düşmüştür. Üyelerimizin şuan aldığı ücretle insanca yaşaması ailelerini geçindirmesi dayanması imkansız hale geldi.

ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE DÜŞTÜ’

Bugün artan yol ve yemek maliyeti ile işçilerimizin maaşları asgari ücret seviyesine düşmüştür. Covid 19 süreci ile başlayan, Rusya-Ukrayna savaşı ile devam eden dünyada enerji ve gıda krizine dönen ve ekonomik olarak alt gelirli sınıfı derinden etkileyen bu sürecin önümüzdeki aylarda şiddetini artırarak süreceğini öngörebiliyoruz. Dünyada küresel mekanizmanın insanları niçin açlığa mahkum etmek için gıda, enerji ve tedarik zincirlerini üzerinde oyun oynadığını doğru okumamız lazım.

‘ALT GELİR GRUBU ZOR DURUMDA’

Dünyada küresel mekanizmanın insanları niçin açlığa mahkum etmek için gıda, enerji ve tedarik zincirlerini üzerinde oyun oynadığını doğru okumamız lazım. Hükümetimizin dış politikada başarılı yönetimi, savunma sanayide atakları, ülkemizin bulunduğu jeopolitik durumu, gelecek yıllarda ülkemizin kalkınması, gelişmesi, dünyada öncü ülke olması kaçınılmazdır. Ancak bu gün çalışanlar, alt gelirli yurttaşlarımız zor durumda, geçim sıkıntılarımız her geçen gün artarak devam ediyor. İşçilerimizin sahadaki huzursuzluğu geçim sıkıntılarından dolayı artıyor, Bu durumu işverenlerimizin görmesi, buna göre adım atması gerekmektedir.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Önümüzdeki ay enflasyon rakamlarının dünyada yaşanan bu krizlerle düşmeyeceğini ön görerek bir kez daha işverenlerimizin çalışanlarının ve ailelerinin hukuklarını korumak için yeni bir düzenleme yapmaları için çağrıda bulunuyoruz. Aksi taktirde çalışanların huzursuzluğu, ailelerin mutsuzluğu gün ve gün artacaktır.”

Son Güncelleme: 06.04.2022 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halk 2022-04-06 13:26:13

Ekip karsı tarafa calişiyor. Bu bilinsin.

Avatar
emekçi 2022-04-06 13:56:51

Sendikanın işçiden aldığı aylık aidatı da azaltın Sayın Sendika başkanlar. Sadece Çorum Belediyesinde çalışan işçilerden binlerce lira para alıyorsunuz. Belediye başkanlarına yaptığın çağrıyı önce kendine sonra da genel merkezinizdeki başkanlarına da yap. İşçiden kesilen paranın yarısını alın. 100-150 TL işçinin cebinde kalsın.

Avatar
işçi 2022-04-06 13:09:56

Bu düşüncelerinde samimi isen sadece önümüzdeki sendika seçimini düşünmeden bunları söylüyorsan ne olursa olsun mevcut yevmiyeye %36 ( geçen yılın tuik verileri enflasyonu) zam altını kabul etmezsin sırf zam aldım diye %1 -2 artışı kabul etmezsin önümüzde genel ve yerel seçimler var bırak onlar seçimi düşünsün

Avatar
Celalettin 2022-04-06 19:00:46

Sayın Köroğlunun açıklamasını Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris ERSOY beyin 4 Nisan 2022 basın açıklamasında yer alan ifadelerin büyük kısmını alarak yapmıştır. Hak aramak için başkasının emeğinden faydanmak bu olsa gerek.

Avatar
alacali 2022-04-06 22:18:19

buda secim yaklastikca yalandan deli olmaya basladi 3 yildir cikmadigi medyaya son 2 aydir demec verir oldu 3 yildir nerdeydin desek plajda para eziyordum der ye kocum hakkindir bizler sizler iyi maas alin diye yasariz,sizlerin karinlari doysun da biz doymus sayiliriz,sizlerede zam vermeyen yonetimede,insanlara baski olusturan isten atilmis baskaninizada yaziklar olsun.

Avatar
Gruba karşı 2022-04-06 23:46:44

Siz grup yapıp hayatınızda yeni zevklere yelken açın , 1 mayıstan gelen hasılatla düğün yapın , km oyunlarıyla avantalardan ev alın , kurumun tüm imkanlarını bağınız , arabanız için kullanın , amaaaan… sendikadan 15 gelir emeklilikten 10 götürdüğün hariç 25 bin TL aylık e yardımcı ekürinde bu sene emekli . Bu kadar parayı Çorum gibi yerde alan zındıka başkanıyla yanındaki tombik nasıl yeni zevklere yelken açmasın. Yetin grupçular yeyin… Son yendiğiniz olur inşAllah

Avatar
Taşeron 2022-04-08 11:29:26

Danışıklı dövüş bunlarınki.yemezler Köroğlu geç bunları

Avatar
Harbi 2022-04-08 04:42:54

Eğer dert emekçi arkadaşların ekonomik anlamda rahatlaması ise aylık işçi maaşından kesilen 170 TL üyelik aidatların sendika yönetiminin alacağı basit bir kararla 2022 yılı boyunca kesilmemesi sağlanabilir.