Külcü'ye cevap verdi

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Ahi Evran Sanayi Projesi konusunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye cevap verdi

04 Ocak 2018 Perşembe 15:09
Külcü'ye cevap verdi

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Mobilyacılar Odası Genel Kurulu’nda Ahi Evran Sanayi Projesi hususunda sarf ettiği sözlere karşılık veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye cevap verdi.

İşte Kılıç’ın o açıklaması;

“Saygıdeğer Belediye Başkanı'mıza seçimlerde elde ettiğimiz başarıdan dolayı bizzat arayıp kutlamasından dolayı şahsım, yönetim kurulu üyelerim ve esnafım adına büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum.

Bundan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum.

Değerli başkanım sizin de çok iyi bildiğiniz gibi Ahi Evran Sanayi Sitesi sadece dükkanlardan oluşan bir proje değildir!

İçerisinde sosyal alanları, toplantı salonları, hastanesi, ÇESOB Binası vb. bir çok alanı kapsayan adeta küçük bir sanayi şehri olması hedeflenen bir projedir.

Yaklaşık 900 esnaf ve sanayicimizin girişimleriyle oluşturulan kooperatifimizin yapımı için gereken tüm izinler ilgili bakanlıklardan alınmış ve Çorum Belediyesi de dahil olmak üzere tüm kurumlara ilk aşamada yatırılması gereken bütün ücretler yatırılmıştır.

En son sizin de içinde yer aldığınız heyetle Maliye Bakanı'mızın ÇESOB ziyaretinde konu gündeme gelmiş, sağ olsun sayın bakanımız defterdarlık bürokratlarına bizzat talimat vererek bu projenin arkasında olduğunu deklare etmiş ve talimatlarını iletmişlerdi.

Sayın Belediye Başkanım amacımız sizi yalancı çıkartmak değil.

Lakin böyle sorumluluğu, ağır bir yükü üzerine almış bir birlik başkanı olarak ta işe boş çıkmadığımızı, mobilyacılığımız kadar inşaat işlerinde de anladığımızı tüm dostlarımızın ve esnaf kardeşlerimizin malumudur!

Öncelikle inşaatçı bir ailede doğduğumu, büyük projelere imza atmış bir kültürün içinde büyüdüğümü, ve sanayi esnafının da yakından bildiği 162 dükkanın bizzat yapım ve teslimini gerçekleştirdiğim bilinen, kabul gören gerçek bir vakadır.

Kaldı ki verdiğim fiyatlar bizzat piyasadan aldığımız tekliflerle sabittir. Boş vaatlerle ya da hayali düşüncelerle yola çıkmadığımız da aşikârdır. Biz bu yola "ah almak için değil, dua almak" için çıktık.Niyetimizin halis olduğunu belirtmek içinde ismini "Ahi Evran sanayi Kooperatifi" verdik. Bu ismi verirken de, izinleri alırken de halen ÇESOB yönetimimde bulunan şimdi ki Zanaatkarlar Sanayi Kooperatifi Başkanı Necmettin Uzun'la yol aldık. Onun bizi neden yolda bıraktığını da, sonraki gelişen olayları da esnafımız iyi bilirken, takdiri de onlara bırakmanın en doğru yol olduğu düşüncesindeyim. Projemiz belediye meclisine geldiğinde, meclis tarafından saat 16:55 (tamda 16 Nisan referandumu arasında) kimler tarafından yazdırıldığını çok iyi bildiğim halde, itiraz dilekçesinin kabul görmesi de esnafımızı derinden yaralamıştır. Sizin yanlış bilgilendirildiğinizi düşünüyorum.

Değerli Başkanım ben sözümün arkasındayım.

İstediğimiz imar izni Belediye Meclisi'nin ve sizin onayından geçsin biz esnaf olarak o dükkânları söz verdiğimiz rakama bitireceğiz! Biz esnafız, işçiyiz, emekçiyiz! Belki betondan anlamayız, lakin paranın ne olduğunu da nasıl kazanıldığını da iyi biliriz. Ellerimizdeki yara ve nasırlar, aslında her gün yaşadığımız zorlukların izlerini taşımaktadır. Unutmayalım ki; bir binanın temelinden çatısına kadar konan her çakıl taşı esnaf ve sanatkârımızın izlerini taşımaktadır. Herkes iyi bilsin ki sayın başkanım; amacımız rant değil, işyeri sahibi olmaktır. Saygılarımla...”

Son Güncelleme: 29.07.2018 01:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yalçın kılıç gibi 2018-01-04 17:22:48

'Belki betondan anlamayız, lakin paranın ne olduğunu da nasıl kazanıldığını da iyi biliriz.' Çok ilginç bir cümle. Tebrikler Yalçın Kılıç.

Avatar
Ahi Evran 2018-01-04 19:39:38

Ahi ile başlayıp önüne kimin adını yazarsanız yazın. Ahi deyince her şey temiz mi oluyor anlamadım. Değerli çok kıymetli başkanım diyorsun sonrada betoncu filan diyorsun. kıymetli değerli ise başka şeye ne gerek var. Senin için değerli ise niye polemik yapıyorsun.

Avatar
Dilaver 2018-01-04 19:36:15

Yalçın bey bu beton meselesi nedir.Niye açık açık konuşmuyorsun da mesaj veriyorsun.Muzaffer kulcu betoncu diyorsun .peki senin tekerinin altından gideceğini düşününce hemen eski defterleri açıyorsun.Madem bu kadar duruşunuz vardı.Şimdiye kadar niye konusmadiniz.

Avatar
Cengo 2018-01-04 19:54:34

Yav bırak bu işleri yalçın başkan esnaf hayrına şimdiye kadar ne yaptın birde belediye başkanına laf söylüyorsun

Avatar
Necati Sucu 2018-01-04 19:55:57

Ahi Evran Mazisi Feveran altı şiş hane üstü tophane oldu.Yani atı alan Üsküdarı geçti.Muzaffer efendi Necmettin uzunu desteklediği için karşı duruş yapılıyor. Esnaf kimsenin umurunda değil. Sanayide esnafın önünde sesinizi kestiğinde gıkınız çıkmadı. Alternatif sanayi yapılırken sesiniz çıkmadı. Tamircilere yer verilirken sesiniz çıkmadı. Avm yapılırken sesiniz çıkmadı. A101'ler Bim'ler açılırken sesiniz çıkmadı. Şimdi ne oldu da haykırıyorsun efendi.

Avatar
Yav hehehe 2018-01-05 01:42:04

Yav hehehe ikigundür birbirlerine sevgili başkan saygılı başkan kiymetli başkan şeker başkan çikolata başkan eeeee yok o seni kandıriyor bu seni kandırıyor.Yok ben seni çok seviyorum. Olur mu canım ben seni senden çok seviyorum.Eee sorun ne kardeş.Derdiniz nedir.İkinizde de koltuk var oturun işte.Yok betocusun yok ben insaatciyim.O diyor ben eser yaptım yok ben yaptım.Biri diyor ben esnaf için ölürüm öbürü diyor ben esnaf için biterim.Bayağı esnaf dostu iki başkanınız var esnafcilar yaşadınız vAllahi.vayyy canina ne şans adamın esnaf olası geliyor

Avatar
Cesob 2018-01-05 00:59:35

Çorum esnafını sormayanlar odası başkanı epey bir zamandır yöneticilik yapıyor gibi yönetimde birliği ve dirliği sağlayamanlar işi başka yerlere getirmeye çalıyorlar. Ahi feveran projesi esnafın yılan hikayesine döndüğü bir proje oldu.Belediye baskanı da bu sesi duydu al gülüm ver gülüm dedi yaptı ne var bunda.

Avatar
Valdo 2018-01-05 13:57:10

her ikisininde ALLAH en kısa zamanda hakettiğini veriri inşaAllah