Kunduzlu Barajı boşa akmayacak

Bayat’ın Kunduzlu Barajı’ndan yaklaşık 25 köye içme suyu sağlanması için harekete geçildi.

08 Ekim 2019 Salı 16:27
Kunduzlu Barajı boşa akmayacak

Bayat’ın Kunduzlu Barajı’nda içme suyu alanında istifade edecek olan köyler için harekete geçildi.

Edindiğimiz bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Devlet Su İşleri 54. Şube Müdürlüğü yatırımları arasında yer alan Kunduzlu Barajı bir süre önce tamamlandı. Ancak barajdan yaklaşık 20-25 köyün içme suyu ihtiyacının karşılanması için isale hattı yapılması gerekiyordu.

Barajdan köylere içme suyu sağlayacak isale hattının Valilik İl Özel İdaresi ve Bayat Belediyesi tarafından ortak yapılması kararlaştırıldı. İller Bankası Genel Müdürlüğü’nde yapılan görüşmelerde her iki kuruma kredi temin edilmesi için söz alındı.

Barajdan yaklaşık 25 köye içme suyu verilmesi için yapılacak isale hattını Özel İdare ve Bayat Belediyesi ortaklaşa üstlenecek. Böylece Kunduzlu Barajı suyu boşa akmayacak.

Son Güncelleme: 08.10.2019 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.