O kurumun ilk yatırımcısı mutlu

TKDK'nın ilk yatırımcısı Celal Şimşek, 5 yıllık izleme dönemini başarıyla tamamladı

10 Nisan 2018 Salı 11:41
O kurumun ilk yatırımcısı mutlu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun destek verdiği ilk yatırımcılardan Celal Şimşek, 5 yıllık izleme dönemini tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor

Yapılan açıklamaya göre, girişimci Celal Şimşek, 2013 yılı mart ayında IPARD I dönemi 2. çağrısında 485 bin TL’lik yatırım bütçeli 100 büyükbaş açık besi sığırcılığı projesi için yaklaşık 250 bin TL hibe aldı. Yatırımcı prosedürlerdeki 5 yıllık izleme dönemini de tamamladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) Çorum’da ilk yatırımcılarından birisi olmasıyla dikkat çeken Şimşek, 2012 yılında sunduğu projesinin kabul edilmesiyle yıl sonuna doğru yatırımını hızlı bir şekilde tamamlayarak, Çorum’da ilk hibe ödemesi alan yatırımcı oldu.

İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, yaptığı işletme ziyaretinde, izleme dönemini tamamlayarak TKDK prosedürlerine göre projesinin mali kapanışını da gerçekleştiren, örnek yatırımcı Şimşek’i tebrik etti. Bundan sonra da TKDK kapılarının kendisine her zaman açık olduğunu belirten Yalvaçer, 5 yıldır ülke hayvancılığına hizmet eden ve katkı veren işletmenin, önümüzdeki yıllarda daha da gelişerek, ticari hayatına devam etmesini temenni ettiğini söyledi.

Ziyaretten ve Çorum İl Koordinatörlüğünün vefalı davranışından duyduğu memnuniyeti dile getiren başarılı yatırımcı Celal Şimşek, “Devletimin, TKDK aracılığıyla yaptığı destekleme ile hayalimi gerçekleştirmenin, AB standartlarında bir işletmeyle ülkemiz hayvancılığına hizmet ederek katkı sağlıyor olmanın, TKDK’ya olan taahhütlerimi yerine getirerek projemin izleme dönemini de tamamlamanın verdiği mutluluğu ve gururu yaşıyorum. Bu projenin gerçekleşmesinde her zaman yanımda olan babam Mustafa Şimşek’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Son Güncelleme: 10.04.2018 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.