OSB’ye 20 milyonluk enerji yatırımı

Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ne 20 milyon tutarlı güneş enerji santrali yatırımı yapılacak.

12 Temmuz 2023 Çarşamba 19:54
OSB’ye 20 milyonluk enerji yatırımı

Çorum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Vali Sayın Mustafa Çiftçi, Çorum OSB’ye güneş enerji santrali yatırımı yapılacağını açıkladı.

VALİ ÇİFTÇİ DUYURDU

Çorum OSB’nin, yenilikçi ve çevreci yaklaşım ilkesiyle bir yatırıma daha başladığını bildiren Çiftçi, Çorum OSB’ de, yenilenebilir enerji sistemlerinin en önemlilerinden biri olan güneş enerji sisteminin (GES) kurulması çalışmalarına başlandığını duyurdu.

1 MW GES TESİSİ

Bölgede 14.985m² lik alana kurulması planlanan 1 MW GES tesisin, yaklaşık olarak 20.000.000 TL’lik yatırım bedeli bulunduğunu belirten Vali Çiftçi, bu sayede OSB’deki sokak aydınlatma giderlerinin düşürülmesinin planlandığını,üretim fazlası olarak sisteme verilecek elektrik sayesinde ise Çorum OSB adına nakdi gelir sağlanacağını kaydetti.

OSB'YE DEĞER KATACAK

Vali Çiftçi, “Doğa dostu ve çevreciliği ön planda tutan bu sistemle birlikte sanayimize ve sanayicimize fayda sağlamayı hedefliyor, gelecek yarınlara ve ülkemize ‘temiz enerji’ yatırımlarıyla destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. İlimiz Organize Sanayi Bölgesine değer katacak olan bu anlamlı yatırımdan dolayı OSB Müteşebbis Heyeti başta olmak üzere tüm sanayicilerimize ve çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

Son Güncelleme: 12.07.2023 19:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.