Rusya’dan Çorum’a yatırım planı

Rus işadamları Çorum’a yatırım yapmayı planlıyor.

23 Mayıs 2019 Perşembe 17:33
Rusya’dan Çorum’a yatırım planı

Rus işadamları Çorum’a yatırım yapmayı planlıyor.

Edindiğimiz bilgiye göre, Türkiye’de şirket kurarak yatırım yapmak için Çorum’a gelen Rusya Rostov bölgesi Ekonomi Bakan Yardımcısı, Rostov Hidrometeoroloji Fakültesi  Dekanı Aleksey Novikov, Rusya Reformlarını Destekleme Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı Aleksandr Repalo, Rusya Orman Bakanlığı Direktörü Maksim Lugovcov,  Rusya’da faaliyet gösteren Genstroy İnşaat Genel Müdürü hemşehrimiz Muhammet Kılıç, MÜSİAD Kurucu Yöneyim Kurulu Üyesi Şükrü Türkoğlu ve MÜSİAD Çorum Şube Müdürü Murat Yaşar, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ı ziyaret etti.

İLK ETAPTA AĞAÇ İŞLEME TESİSİ

Rusya’dan Çorum’a yatırım yapılmasında 1991 yılından bu yana bölgede bir çok firmada mühendis ve şantiye şefi olarak çalışan hemşehrimiz Muhammet Kılıç’ın etkili olduğu öğrenilirken, konuk heyet arasında Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ticaret Danışmanı da yer aldı.

Türkiye’de şirket kurarak yatırım yapmak için Çorum’a gelen Rus heyetin Çorum’da ilk etapta ağaç işleme ve kereste üzerine bir tesis yatırımı planladıkları öğrenildi. Rus işadamlarının akabinde iki ülke arasında bölgesel olarak karşılıklı ticareti geliştirecek adımlar atacakları ifade edildi.

Belediye ziyaretinde Çorum ile Rusya'dan bir bölgenin kardeş şehir olması yönünde istişare de yapıldığı belirtildi.

Son Güncelleme: 23.05.2019 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum’a 2019-05-24 04:29:39

Havaalanını yapın, yapın, yapın,yapın..

Avatar
Fadik 2019-05-26 23:12:55

Bu tür projeler Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası ticarette, Devlet desteği verilirse örnek oluşumlara yol açabilir. Başarılar diliyorum. Proje sahibi firmaları tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Misafir Avatar
Fadik 2020-03-29 09:04:27 @Fadik

Yorumumun iptal edilmesini yada silinmesini istiyorum.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ahmet 2020-03-29 02:04:35

1 yolda

Avatar
Nazan soylu 2020-03-29 02:06:16

1 yıl oldu neler yaptınız. Yatırım yattı mi ?