SON DAKİKA! Ahlatcı Barut Fabrikası kuruyor

İşadamı Ahmet Ahlatcı, Çorum'a 1.6 milyar liraya 1200 kişinin istihdam edileceği barut fabrikası kuracağını açıkladı.

01 Haziran 2022 Çarşamba 16:07

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çorum'a barut fabrikası kuracağını açıkladı. Ahlatcı'nın bugün düzenlediği basın toplantısına holdingin yöneticisi olan oğulları Ahmet Emin Ahlatcı ve Ateş Ahlatcı eşlik etti. Sungurlu veya Çorum OSB'ye kurulması planlanan 100 milyon dolar maliyetli fabrikada 1.200 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

ÇORUM'DA 500 YAZILIMCI YETİŞECEK

İşadamı Ahlatcı, düzenlediği toplantıda, Çorum'da 500 yazılımcı yetiştirilmesi için kapsamlı bir eğitim programı açacaklarını duyurdu. Ahlatcı Vakfı kanalıyla yapılacak kurslarla ilgili detaylarını açıkladı.

EKONOMİ VE ÇORUMSPOR DEĞERLENDİRMESİ

Ahlatcı, soru üzerine ekonomide yaşanan gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulunurken, Çorumspor'u birinci lige taşımak hedefiyle 3 yıl boyunca ciddi katkı verdiklerini, ancak kulüp başkanının kulübü sattığını, kendisine kırgın olduğunu, bundan sonraki süreçte desteklerini Çorumspor değil, yazılımcı gençlere yapacağını ifade etti.

'ÇORUM'A 3 FABRİKA KURUYORUZ'

Çorum'a barut fabrikası kuracağını açıklayan Ahlatcı, şöyle dedi: "Çorum'a 3 tane yeni fabrika yapıyoruz. Birincisi Barut Fabrikası, çok stratejik fabrika. Türkiye'de bir tane var. İkincisini Çorum'a yapacağız. Barutun oluşması için mitroselülöz ve mitrogliserin olmak üzere iki ayrı tesis daha yapacağız. 100 milyon dolar, yani 1.6 milyarlık yatırım. OSB'den yer talep edeceğiz. Çorum OSB vermezse Sungurlu OSB'ye gideceğiz. Vermeyeceklerini biliyoruz. Biz talep ettik, zamanında vermediler. Geçmişi açmayalım. OSB'nin yeni yönetimi var, OSB Müdürü Çorrum için çalışan çok değerli bir insan. Yönetimle hiçbir derdimiz yok. 600 dönümlük yer talebimiz var. Barutun yüzde 30-40'ını MKE'ye, (Makine Kimya Enstitüsü) yüzde 60'ını ihraç edeceğiz. Barutun hem hammadesini hem kendisini üreteceğiz. İthalat yapmadan yurt dışına ihracat yapacağız. Yıllık 1500 ton kapasiteli tesis olacak."dedi.

İSTİHDAM GARANTİLİ YAZILIMCI KURSU

Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı tarafından düzenlenen istihdam garantili yazılım kursu için başvurular başladı.
Ücretsiz olarak düzenlenecek kursu başarıyla bitiren kursiyerler Ahlatcı Holding bünyesinde istihdam edilecek. 1 Ağustos’ta sona erecek olan kurs başvurusu herkese açık olacak.

BAŞARILI OLANLAR AHLATCI'DA ÇALIŞACAK

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çorumlu 500 genci yazılımcı yapmak için yola çıktıklarını belirterek, Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı olarak 500 gencin faydalanacağı istihdam garantili yazılım kursu düzenlediklerini açıkladı.
Ücretsiz olacak yazılım kursunun istihdam garantile olacağını vurgulayan ahlatcı, “Amacımız, Çorumlu 500 gencimizi yazılımcı yapmak. Kurstan mezun olan gençlerimizi istihdam edeceğiz. Kursumuz herkese açık olacak. Hiçbir ücret almayacağız. Türkiye’nin geleceği yazılımcılıkta. Bu alanda ciddi bir açığımız var. Her alanda yazılımcı gerekiyor. Hepsine iş garantisi veriyoruz. Maaşları da üst düzeyde. Her türlü masraf bize ait. 500 gencimizi yetiştireceğiz." dedi.

BAŞVURULAR 1 AĞUSTOS'TA

Kursa katılmak isteyenlerin vakfın internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabileceklerini anlatan Ahlatcı, “Başvurular bugünden itibaren başladı. 1 Ağustos’ta başvurular sona erecek. Öğrenmenin yaşı yok. Herkes başvurabilir. Eğitimler için kendi yazılım ekibimizin yanı sıra alanında uzman kişileri getireceğiz. 500 asıl kursiyer alacağız. Ayrıca 150 yedek kursiyerimiz olacak. Her kursiyerimizin koluna altın bilezik takıyoruz. Kursa katılan gençlerimizin ilk etapta Ahlatcı Holding bünyesinde istihdam edeceğiz. Türkiye’de yazılımcı açığı var. Burada iş bulamazlarsa biz onlara iş buluruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 01.06.2022 22:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2022-06-02 10:08:42

Spor kulunden desteğini çekmesi ve gençlere yatırım yapması isabetli bir karar olmuş.darısı belediyemize olsun....en azından milletin parasını özel bir futbol kulubune aktarmaz...

Avatar
doğru söz 2022-06-01 16:24:45

Helal olsun sayın Ahlatcı. Her türlü desteği hak ediyorsun

Avatar
Vatandaş 2022-06-01 17:39:00

Adamsın adam Ahmet baba.

Avatar
Çorumun Gururu 2022-06-01 18:04:21

Allah Çorum'umuz da AHMET AHLATÇI'ların sayısını arttırsın İNŞALLAH. Çorum için varını yoğunu ortaya koyuyor. HELAL OLSUN. Çorum da ki Milletvekilleri AHMET AHLATÇI gibi çalışsalar Çorum Büyükşehir idi.

Avatar
Helalsin 2022-06-02 23:32:27

Çorum fk yı sizden aldığı paralarla idare etti. Sonrada hop sattı parayı cebine koydu. Var mı böyle yağma. Adam resmen Ahlatcıyı belediye ye tokatladı.

Avatar
İskilipİli 2022-06-01 19:52:16

Konyada üzümlü tüfek ve aselsan silah sanayi,
kırıkkalede MKE silah fab,
Çorumda inşAllah faaliyette geçer dümdüz arazi jeo-politik konuk harika
YHT raylı sistem ve havaalanı işi ile YOL SORUNU ÇÖZÜLÜRSE YÜRÜR GİDER ÇORUM

Avatar
Salih 2022-06-01 22:24:48

Memleketinin takımı Çorum FK dan desteğini cekmesi hiç iyi olmadı.Oysa ki yeni baskan ve yönetime desteğini esirgememeliydi.Kırgınlığı Fatih Ozcana olmalı.Çorum FK ya değil.Desteğini hem kursiyerlere hem de memleketinin takımı Corum Fk ya desteğini devam ettirmeliydi.Bizde sana kırildik Sayin Ahlatcı taraftarlar olarak.

Avatar
X 2022-06-01 19:59:27

gururumuz Ahlatçık kusura bakmayın nerden buldun yasası çıkana kadar ben böyle kişilerle gurur duymuyorum ha bunu yayınlamazsınız onuda biliyorum en azından okuyunca aklınızın bi köşesinde kalır