Tesis açıldı, dışarıdan alım yok

Çorum Belediyesi’nin Melikgazi Taşocağı bünyesinde kurduğu Beton Parke-Kilit Taşı Üretim Tesisi törenle hizmete açıldı.

08 Eylül 2023 Cuma 16:52
Tesis açıldı, dışarıdan alım yok

Çorum Belediyesi’nin üretim tesislerine bir yenisi daha ilave edildi.

Melikgazi Taşocağı bünyesinde Beton Parke-Kilit Taşı Üretim Tesisi AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Çorum'un renk ve estetik katacak, şimdiye dek dışarıdan satın aldığımız beton parke ve kilit taşlarını artık kendimiz üretiyoruz. Güzeller güzeli şehrimize bu tesisimiz de hayırlı olsun.”dedi.

Çorum Belediyesi’nin Beton Parke Kilit Taşı Üretim Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da katıldığı törene çok sayıda davetli katıldı.

Çorum Belediyesi parke ve bordür üretim tesisi kurdu. Kaldırım ve parklarda kullanılan renkli kilit parke taşı artık Çorum Belediyesi tarafından üretilecek. Tesisin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Şantiyesi’nde gerçekleşen açılışa AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Vali Yardımcısı Tamer Orhan, AK Parti İl Başkanı Murat Günay, AK Parti Merkez ilçe ve kadın kolları teşkilat yöneticiler, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. 

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, tesiste çeşitli ebat ve renklerde kilit parke ve bordür taşı üretiminin yanı sıra beton blok üretiminin de yapılacağını vurguladı. Başkan Aşgın, “Böylece Çorum Belediyesi kilit parke ve bordür taşı temininde önemli oranda maddi tasarruf sağlanmış olacak.” Dedi.

ÜST YAPIDA MALİYET AZALDI

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizi daha modern hale getirmek için aşkla çalışmaya devam ettiklerini dile getirerek “Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin dört bir yanında önemli yatırımlar ve hizmetler yapıyoruz. Bu çalışmaları kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak, tek bir kuruşunu boşa harcamadan yapmaya özen gösteriyoruz. Çalışmalarımızda maliyetleri düşürmek için mümkün olduğunca üretimlerimizi kendi tesislerimizde yapmanın gayreti içerisindeyiz. Parke ve bordür üretim tesisimizi de bu amaç doğrultusunda kurmuş bulunmaktayız. Kurduğumuz tesisle renkli parke taşlarımızı ve bordür taşlarımızı kendimiz üretiyoruz. Yeni sistem, tam otomatik makinemizin ürettiği parke taşları ile üstyapı maliyetlerimizi azaltarak belediyemize önemli bir katkı sağlamış olduk.” Dedi.

Aşkla çalışmaya, bu şehri ilmek ilmek dokumaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Aşgın, “Hangi güzel hizmetin altına imzamızı atıyorsak bunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştiriyoruz. Bir ressam gibi, bir şair gibi bu şehri güzelleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

BAŞKAN AŞGIN’A ÖVGÜ

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz da, Çorum Belediyesi ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın gayretli çalışmalarından övgüyle söz etti. Çorum Belediyesi’nin kendi kurduğu tesiste üst yapı malzemesi üreterek maliyeti azalttığını ve belediye kaynaklarını koruduğunu ifade eden Yılmaz, tesisin Çorum’a hayırlı olmasını temenni etti.

SEÇİMLERE DOLU DİZGİN HAZIRLIK

Önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Yılmaz şunları söyledi:
“Bizim temel felsefemiz hizmet belediyeciliği ve gönül belediyeciliğidir. İnsan odaklı hizmetler yapıyoruz. 31 Mart 2024 seçimlerine dolu dizgin hazırlanıyoruz. Yerel seçimlerde AK Parti yeni başarı öykülerini Allah’ın izniyle yazmaya devam edecek. AK Parti’de olmayan belediyeleri de yeniden kazanarak seçimlerde yeni bir başarı öyküsü yazacağız.

BELEDİYE BAŞKANIMIZA DESTEĞE GELDİK

Biz de Ankara’dan sabah çıktık bir ekip halinde Belediye başkanımıza destek olmak, il yönetim kurulu üyeleri, il başkanımız, ilçe belediye başkanlarımıza destek olmak için buraya geldik. Bu hizmetlerimizin arka planında il teşkilatlarımız, milletvekillerimiz vardır. Belediye başkanımız teşkilatlarımızdan aldığı güçle bu hizmetleri yerine getiriyor. Belediye başkanımıza destek olan bütün Çorumlu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” 
 

Son Güncelleme: 09.09.2023 08:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ebul Furkan 2023-09-08 18:26:01

Başkanı ve belediyeyi tebrik ediyoruz. Hayırlı olsun.

Avatar
Çorumlu 2023-09-08 18:59:21

Gelmiş geçmiş en çalışkan belediyenin belediyecilik yaptığı dönem gördük başarılar

Avatar
Ulukavaklı 2023-09-08 22:37:48

Yiğidi öldür hakkını ver. Belediye başkanı çok doğru işler yapıyor. Hiçbir şaibeli işe fırsat vermeden çorumumuz için canla başla çalışıyor. Böyle dürüst insanlar hiçbir zaman kaybetmezler. Hem Allah katinda hemde halk nezdinde. Halk ile samimi iletişim kurmasıda ayrıca takdir edilecek bir yönü.

Avatar
Musa 2023-09-09 07:47:44

Saat kulesi duvarları ufalanmış dibine düşüyor, restore edilmişti biara hatırlarsanız neden olur tekrar bu ufalanma bilmem ama bir iki kez dibinden geçtim sarı sarı kum gibi ufalanmış duvardan kopmuş taşları görünce korktum Allah muhafaza

Avatar
YİNE BEN 2023-09-11 09:13:51

NİYE MOBİLYAYI SİVASTAN BURSADAN ALIYORSUN YA.....İŞTE DOĞRUSU BU MEMLEKETİĞİN YATIRIMCISINI İŞ GÜCÜNÜ KULLANACAKSIN SONRA ADAY OLSAM BENİ SEÇERLERMİ DİYE DÜŞÜNMEZSİN....DÜŞÜN....