Tımarlı'da sona yaklaşıyoruz

Çorum’da Tımarlı Sulama Projesi’nde fiziki gerçekleşmenin yüzde 80’e ulaştığı açıklandı.

22 Eylül 2021 Çarşamba 19:22
Tımarlı'da sona yaklaşıyoruz

Çorum’un İskilip ve Bayat ilçesi havzasındaki tarım arazilerini yakından ilgilendiren Tımarlı Sulama Projesi’nde fiziki gerçekleşmenin yüzde 80’e ulaştığı açıklandı. Proje tamamlandığında ülke ekonomisine yıllık 58 milyon lira katkı sağlayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ve Çorum ve Çankırı’daki tarım arazilerini bereketlendirecek olan Kızılırmak Tımarlı Tarım Sulaması 2. kısım proje inşaatında çalışmalar devam ediyor. Proje münbit toprakları modern sulama sistemine kavuştururken, çiftçilerin de yüzlerini güldürecek. Ayrıca ülke ekonomisine yılda 58 milyon TL zirai gelir artışı sağlayacak olan proje, 15 bin kişiye de doğrudan istihdam kapısı açacak.

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Bayat ilçesini ziyaret ederek Tımarlı projesi kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Milletvekili Kaya, Tımarlı Tarım Sulaması ile 80 bin dönüm tarım arazisinin suya kavuşacağını belirterek, projenin ülke ekonomisine yıllık 58 milyon lira katkı sağlarken, 15 bin kişiye de iş imkanı sağlayacağını söyledi. Tımarlı projesinin bölgede yaşayan 100 bin kişinin özlemle beklediği bir proje, “Bölge halkının milletimizin beklediği bu önemli proje güçlü devletimizin katkılarıyla kısa sürede tamamlanacak. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte sulu tarıma geçilmesiyle kaliteli ürün, nitelikli ürün elde edilecek. Aynı araziden iki ürün sağlayacak şekilde katma değer üretecek. Halkın beklentilerini gerçekleştirecek olan bu önemli projeye katkı sunan herkese başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan be Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

KUNDUZLU BİTTİ

Milletvekili Kaya, ayrıca Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce (DSİ) Çorum'un Bayat ilçesinde yaklaşık 31 milyon liralık yatırımla inşa edilen, 26 köye yılda 2,06 milyon metreküp içme suyu sağlaması beklenen Kunduzlu Barajı'nın yapımının tamamlandığını duyurdu.

Kaya, Kunduzlu Barajı'nın Kunduzlu, Karakaya, Akseki, Cevizli, Evci, Çayköy, Dorukseki, Hacıbayram, Pancarlık, Ayvalıca, İleği, Kubbeddin, Tevekli, Yenişeyhler, Yeşilçat, Beydilli, Derekutuğun, Tepekutuğun, Barak, Köpüklü, İshaklı, Bayan, Çamlıgüney, Kuruçay, ve Eskialibey, Sungurlu Kula köyü, Çankırı Satıyüzü ve Yeşilyurt köyleriolmak üzere toplamda 28 köyün ve ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılayacağını, isale hattı çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Son Güncelleme: 22.09.2021 20:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corum 19 2021-09-22 23:37:40

Tabi akacak şu bulursaniz ve de her dere önüne bir beton duvar ne doğal çevre ne gölleri ırmakları besleyen dere kurumadık göl nehir bırakmadınız yeraltı suyu bırakmadınız 10 seneye içecek suyu bulursunuz

Avatar
Çorum'lu 2021-09-23 08:13:08

Siyaset yalan, siyasetçiler yalancıdır. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum. Çorumun reçetesi, Çoruma 4 Tane Bağımsız Milletvekilleri ve Çorum Bağımsız Belediye Başkanı SEÇİLİRSE Çoruma yatırımlar gelir. Çorum her zaman Üvey. Nasıl olsa Çorum çantada keklik.