Vali’den Çorum sanayisi için güzel haber

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Çorum’da savunma sanayi yatırımlarına ağırlık verileceğini açıkladı.

29 Ağustos 2023 Salı 15:35
Vali’den Çorum sanayisi için güzel haber

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Ağustos ayı OSB Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyeti Toplantısı’nda Çorum’da savunma sanayi yatırımlarına ağırlık verileceğini açıkladı.

OSB Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyeti Toplantısı, OSB Müdürlüğü Toplantı Salonunda Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında gerçekleştirildi.

ÇORUM’UN POTANSİYELİNE DİKKAT ÇEKTİ

Yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda; OSB’lerin ülkemizin ve ilimizin ekonomik anlamda gelişerek kalkınmasında öncü rol üstlendiğini belirten Vali Dağlı, Çorum’un güçlü sanayi altyapısı, coğrafi konumu, kalifiye işgücü, hammadde kaynaklarına eşit uzaklıkta olması ve gelişmiş ulaşım imkanları ile yatırım yapmak isteyen müteşebbislere büyük avantajlar sağladığını ifade etti.

‘SAVUNMA SANAYİSİNE AĞIRLIK VERECEĞİZ’

İlimizin geçmişten gelen sanayi kültürü, girişimci ruhunun varlığı ve gelişmiş makine sanayi altyapısı dikkate alındığında savunma sanayi yatırımları için önemli imkanlara sahip olduğunu vurgulayan Dağlı, özellikle savunma sanayine daha çok ağırlık verileceğini, Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarında atılımlar gerçekleştirerek savunma sanayi yatırımlarından kente kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

SANAYİCİYE AÇIK ÇEK

Çorum’un tüm kurum ve kuruluşlarıyla yatırımcıya her türlü desteği sunmaya hazır olduğunu belirten Vali Dağlı, yatırımcılar tarafından OSB’lerde yapılacak yeni sanayi tesisleri ile Çorum’u tam bir sanayi şehrine dönüştürmeyi, istihdam ve ihracatı artırarak ilimizin ekonomik yapısını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

OSB’LERDE ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMASI

Vali Dağlı, “Ülkemizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejisi doğrultusunda ilimizdeki OSB’lerimizde altyapı ve üstyapı çalışmaları dahil olmak üzere yoğun bir çalışma sürdüreceğiz” dedi.

Son Güncelleme: 29.08.2023 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öz İskilip li 2023-08-29 22:05:22

Sn Valim bir savunma sanayi yatırımıda İskilip te planladığımız OSB ye bekliyoruz.Yılbaşına alt yapıya başlarız İnşAllah.