Vekiller Genel Müdür’le görüştü, yeni baraj yolda

AK Parti Milletvekilleri Ceylan ve Kaya, DSİ Genel Müdürü ile görüştü, Sungurlu'ya yeni baraj yapılması gündemde.

21 Ocak 2022 Cuma 12:31
Vekiller Genel Müdür’le görüştü, yeni baraj yolda

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti Çorum Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan  Kaya, Çorum’un Sungurlu ilçesi Sarıcalar Barajı’nın su ölçümünün başladığını belirterek, ilçede 70 bin dönüm arazinin suya kavuşacağı bilgisini verdiler.

Milletvekilleri Ceylan ve Kaya, geçtiğimiz günlerde, Sungurlu’ya bağlı Çavuşçu Köyü, Dertli Köyü, Yürüklü Köyü, Güloluk Köyü, Hacıosman Köyü, Tokullu Köyü, Çayyaka Köyü, Kavşut Köyü, Turgutlu Köyü ve Sarıcalar Köyü arazilerini suya kavuşturmak için baraj yapılmasını talebini DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’a ilettiler.
DSİ bürokratlarının katılımıyla düzenlenen toplantı sonucu  arazide inceleme yapıldığını ve ön inceleme sonucu iki noktada muhtemel eksen yeri tespit edildiğini belirten Ceylan ve Kaya,  Kaledere Araplı Deresi ve Sarıcalar Üçöz Deresi’nde iki noktada 20 Eylül 2021 tarihinde su ölçümü başlatıldığını kaydettiler.

Ceylan ve Kaya, su ölçümü sonuçlarının uygun çıkması halinde yöre halkının talep ettiği 70 bin dekar arazinin sulanması için baraj planlama çalışmalarına başlanacağı ve köylerin arazilerinin su ihtiyacının karşılanacağını duyurdular.

Milletvekilleri Ceylan ve Kaya, yaptıkları açıklamada, “Her zaman söylediğimiz gibi Çorum merkez ve ilçelerimizdeki tüm sulanabilir arazilerimize suya kavuşturacağız ve sulayacağız. Çorum ve ilçelerimizin Tarım noktasında her zaman büyük destekleri olan Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ve yatırımlarımızın asıl sahibi ve takipçisi Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdiler.

Son Güncelleme: 21.01.2022 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan 2022-01-21 12:50:36

Tren istiyoruz.

Avatar
Kıraç 2022-01-21 13:24:27

Haber ile ne alaka var diyeceksiniz ama siyasileri her gördüğümüz yerde söylemek zorundayız....
Emeklileri aşırı derece bu yaşlarda sıkıntıya mahkum ettiniz. Hiç değilse asgari ücrete yakın bir maaş vermeniz gerekirdi. 2.500-3.000TL maaşı dürün,bükün arka cebinize sokun. Sandıkta hesaplamayan emekli namertir...

Avatar
Çorum'lu 2022-01-21 14:49:32

Seçimler yaklaşıyor. Bol bol fotoğraflar gelir. Fotoğraf çektirmekle YATIRIMLAR gelmiyor. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum. ANLAYANA.....

Avatar
çorumlu 2022-01-21 23:00:33

3 dünya ülkeleri baraj yikiyor biz baraj yapiyoruz,amaç tarimi bitirmek