‘112 sistemi ile oynanmamalı’

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı...

16 Ocak 2015 Cuma 16:43
 ‘112 sistemi ile oynanmamalı’


Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, 112 Acil sağlık hizmetlerinin mevcut sistemi ile oynanmaması gerektiğini bildirdi.


Lafcı, yaptığı açıklamada “112 Acil Sağlık Hizmetlerinde farklı bir mesai sisteminin ve taşeron şoför uygulamasına geçilmesi yönündeki çalışmalara tepki vermiştik. Yaptığımız açıklamada çalışan memnuniyetini önemli ölçüde azaltacak olan ve çalışanları rahatsız eden 12/48 sistemi ve taşeron şoför uygulamasının tekrar değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, çalışanların yüzde 90’ına yakının memnun olduğu Acil Sağlık Hizmetleri’nin mevcut sistemi ile oynanmaması gerektiğini vurgulamıştık.” Dedi.


Öte yandan Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Arıkan Nacar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “12/48 uygulaması yerine 24/72 sistemine devam edileceğini belirtti. Sağlık çalışanlarımızın iş motivasyonunu olumsuz etkileyecek her türlü çalışma sistemine karşı çıktık. Halkın sağlık hizmetlerinden memnun olmasının, çalışan memnuniyetine bağlı olduğunun unutulmaması gerekir, çalışanların memnun olacağı sistemlerin devam ettirilmesi ve bunu destekleyen uygulamaların yapılması ve sürdürülmesinin arkasındayız.” İfadelerine yer verdi.




Son Güncelleme: 16.01.2015 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.