135 günün hesabını verdi

Belediye Başkanı Aşgın, Millet Kafe’de düzenlediği değerlendirme toplantısında 135 günlük icraatlarını özetledi.

17 Ağustos 2019 Cumartesi 14:05
135 günün hesabını verdi

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, bu sabah Millet Bahçesi içerisinde yeni hizmete giren Millet Kafe’de 135 günlük icraatlarını özetledi.

Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü ve Zübeyir Tuncel’in hazır bulunduğu toplantıya, Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Mehmet Yolyapar, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’in yanı sıra yaygın ve yerel basının temsilcileri katıldı.

YAKLAŞIK 3 SAAT KONUŞTU

Yaklaşık 3 saat boyunca kesintisiz konuşan ve soruları cevaplandıran Başkan Aşgın, Karekeçili Yolu, Çöplü Caddesi yol genişletme ve asfalt çalışması, yol ortasında kalan Kunduzhan Mahallesi Hacı Hasan Galip Kuşçu Vakfı Cami’nin durumu, yaya ulaşımı, kaldırım işgalleri, alt yapı, su faturalarında indirim, Velipaşa Hanı restorasyonu, restorasyonu tamamlanan Karakol Binası ve engelsiz kafe, MYO bahçesindeki Karakeçili Mescidi, Akkent Cami, 120 milyon lira maliyetle yapılan şehir stadı ve yüzde 75’i biten spor salonu inşaatı, Ulukavak ve Kale Mahallesi Spor Salonu, Belediye Hizmet Binası inşaatı, Binicilik Tesisi, Millet Kafe, Millet Kıraathanesi, Komposto Katı Atık Projesi, Entegre Atık Su Arıtma Tesisi, Mezbahane, Saat Kulesi aydınlatma, 240 adet parkta çalışma, Mor Taksi, sokak hayvanları, içme suyu rezervleri, afetlere karşı acil müdahale birimi kurulması, festival, ortak bayramlaşma merasimi, arasta sağlıklaştırma projesi, halk günü, sosyal denge sözleşmesi, sosyal belediyecilik projeleri, 2019 Dünya 16 yaş altı satranç olimpiyatı ve yeni müdürlüklerin ihdası hakkında açıklamalar yaptı.

YAPILANLARIN GENEL ÖZETİ

Aşgın’ın verdiği bilgilere göre, Karakeçili Yolu 23 Nisan arasındaki bağlantı yolunda birkaç ev ile Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı BİLSEM binasının kaldırılması için çalışmalar devam ediyor. Karakeçili yolu ileride çift yön olacak.

Çöplü Caddesi genişletme ve asfalt çalışması tamamlandı. Kunduzhan Sağlık Ocağı karşısında bulunan bir vakfa ait cami yol ortasında kaldığı için pürüz yaşanıyor. Vakıf temsilcileri ile görüşme yapılarak ortak bir çözüm arayışı devam ediyor. Şayet yol ortasında kalan cami ile ilgili bir çözüm bulunamazsa kamu yararı doğrultusunda gereği yapılacak.

Su faturalarında yüzde 10 indirim uygulaması başlatıldı.

Türkiye’de ahşap genişliği açısından ilk üç arasında yer alan Velipaşa Hanı restorasyonu için bugüne kadar 5 milyon lira harcama yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanı ile yapılan görüşmede 3 milyon lira kaynak sözü verildi. Bakanlık ödeneği karşılamazsa belediye kendi imkanları ile restorasyonu bitirecek.

Karakol Binası aile eğitim merkezi olacak. Merkezin bahçesinde engelsiz kafe açılacak. Burada engelli bireyler çalışacak. Kafe herkese açık olacak.

MYO içinde Karakeçili mescidi tamamlandı. Eksikleri gideriliyor. Akkent Mahallesi’nde yeni cami yapımı devam ediyor.

Şehir Stadı ve Spor Salonu’nun maliyeti 120 milyon lira. Yeni stadyum tamamlandı. Bazı eksikliklerin giderilmesi için müteahhit firma ile görüşmeler yapılıyor. 5 bin kişi kapasiteli spor salonu inşaatı yüzde 75 bitti. Müteahhit firma işi tasfiye etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın inşaat maliyetini karşılayıp stadyum ve spor salonunu devralıp işletmesi için görüşmeler sürüyor. Bakanlık devralmazsa belediye işi tamamlayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eylül ayında Çorum’da uzman eğitimi düzenleyecek. Yaklaşık 200 spor uzmanı katılacak. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Çorum’a gelecek.

Ulukavak ve Kale Mahallesi Spor Salonları kısa sürede açılacak.

Belediye Hizmet Binası için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yapılan görüşmelerin ardından İller Bankası 15 milyon lira kredi verdi. Müteahhit firma binayı tamamlayacak.

Binicilik Tesisi bitti, işletme ihalesi yapıldı. İşletmeciler atları getirdi.

Çorum’da belediyenin işlettiği tek sosyal tesis Millet Kafe oldu. Kentte bugüne kadar sosyal tesisler yapılarak kiraya veriliyordu. Millet Kafe’ye de yurt içi ve yurt dışından talepler oldu. Çorumlu’ya kaliteli hizmetin en hesaplı sunulması için Millet Kafe’yi belediye işletiyor. Hesap ödemeye gidenler memnuniyetini dile getiriyor. Millet Kafe’de sistemin sürdürülebilirliliği sağlanırsa Millet Bahçesi içinde bulunan restoran da sosyal tesis olarak  hizmete açılacak.

Millet Kırathanesi Kadeş Meydanı’nda devreye alınacak.

Komposta Katı Atık Tesisi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile görüşme yapıldı. OKA ile ön anlaşma yapıldı. Katı atık ve sera işletmeciliği yapılacak.

Entegre Atık Su Arıtma Tesisi için Şehircilik Bakanlığı ile görüşüldü. IPAD programına başvuruldu. Proje sıralamaya alınmadı ancak birinci yedeğe konuldu.

Mezbahanede deneme kesimleri sürüyor.

Saat Kulesi aydınlatması bitti. Taş Bina da benzer şekilde aydınlatılacak. Tarihi kulenin restorasyonu yapılma aşamasına geldi.

375 metruk evde koruma ve yıkım çalışmaları sürüyor.

İnşaat sektörünün canlanması için planlı alanlar imar yönetmeliğini çıkarıldı.

185 kilometre yol çizgisi yapıldı. Mobil uygulama başlatıldı.

5 yıllık stratejik plan hazırlığı sürüyor.

Çorum için projem var için 3 projeye 50 bin lira katkı sağlandı.

Mor Taksi Türkiye’de ilklerden.

Kaldırım işgaline karşı tüm paydaşlarla birlikte çalışma yapılıyor. Belediye Meclisi Kent Meydanı’na Kadeş adını verdi. Meydanda çocuk festivali gibi etkinlikler düzenlenecek. Kadeş Meydanı yeşil alan açısından zenginleştirilecek.

Sokak hayvanları ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Barajlarda doluluk oranı tarihi seviyede.

Doğal afetlere karşı acil müdahale birimi kuruluyor.

Uzun süredir yapılmayan festival gerçekleştirildi.

Bayramlaşma merasimleri diğer kurumlarla ortak yapılıyor.

Sosyal belediyecilik çalışmaları sürüyor.

2019 Dünya 16 yaş altı satranç olimpiyatı Çorum’da düzenlenecek. Bu çapta bir sportif etkinlik ilk olacak. Mahalle konserleri yakında başlatılacak.

Kurulan yeni müdürlükler hizmeti daha sağlıklı ve hızlı hale getirecek.

Son Güncelleme: 17.08.2019 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kader 2019-08-17 14:43:57

Anlattıklarının geneli Kulcü ve Zeki GÜL döneminde başlayan ve bitirilen çalışmalar. Başkan sen ne yaptın tutupta bize bayramlaşma merasimini icraat diye tutturma.. kendinin seçim döneminde vaat ettiğin ne yaptın onu anlat

Avatar
Ali 2019-08-17 15:23:28

VAllaha ben kantin açma dışında bir icraatını göremedim.Bir stadı bile bitiremiyosun.

Avatar
İsteğimiz 2019-08-17 19:01:20

Raylı sistem için çalışma yapılmalı varmı çalışma

Avatar
Hey_hat çok yazık 2019-08-17 20:47:08

21.yy da çoruma yapılan hizmetler bunlar olamaz. Kaç tane battı çıktı yaptın, tren ve tramway hizmete başladımı, yakışıksız osmancık köprüsünü yıktınmı, yerine alttan tünel yaptınmı, sağlı sollu gazi ve inönü cd.ne en az 10 tane ucuz otoparklar açtınmı, şehir suyu kireçten içilmez halde çözümün ne, ara sokaklarda esnaf dükkanın önünü dubayla çeviriyor sanki yol babasının malı, kanunen bunun tek çözümü ve yetkilisi belediye ama sen necisin, dev gibi bir belediye binası çokta gerekli değil, etrafı geniş arsa olarak dursun lüzum olursa ek bina yapılır ama sen 15 milyon daha borçlanıyorsun buna, çokmu gerekli şu ağır ekonomide, millet bahçesi de millet bahçesi. Yaw gittim gördüm 5-10 suriyeli dışında oraya giden yok. Çok yazık. Milyonları oraya gömmüşsünüz. Varsa yoksa taşa binaya topraga para gömüyorsunuz, sizin ekonomiye çözüm olacak ve katkı sağlayacak işleriniz yokmu, mesela iş sahası yaratacak eylem planlarunız nedir? DERLER ADAMA. SAYIN BAŞKANNNNN. UYUMAYA DEVAM EY ÇORUMLU...

Avatar
Cevat 2019-08-17 23:38:51

Saat Kulesi dibine takılan 3 adet LED lambayı icraatın diye bahsetmek çok garip..

Avatar
Gurbetten misafir 2019-08-17 14:21:05

Belediye öncülüğünde site şeklinde konut projeleri geliytirilmesini, ihale kanunu uyarınca 4/1 peşin kalanı taksitler halinde 24 vela 36 ay ödemeli projeler bekliyonuz. Tek kalıp koy koy gitsin ne güzel olurdu.
BAŞARILAR BAŞKANIM