45 gün görevden uzaklaştırıldı, Şahiner'den ilk açıklama

Çorum’un Sungurlu İlçe Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, mahkeme kararıyla 45 gün görevinden uzaklaştırılırken, ilk açıklama geldi.

10 Ağustos 2023 Perşembe 14:55
45 gün görevden uzaklaştırıldı, Şahiner'den ilk açıklama

Çorum’un Sungurlu İlçe Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner'in, yargı kararıyla 45 gün görevinden uuzaklaştırıldığı bildirildi. Gelişme üzerine Başkan Şahiner'den açıklama geldi. Şahiner,  “Mahkeme tarafından suçsuzluğum ve haklı olduğum tescil edildiği halde, siyasi baskı ile 45 gün 'Siyasi Yasak' kararı aldırdılar.” iddiasında bulundu.

'SİYASİ BASKI' İDDİASI

1994-2013 yılları arasında, Ticaret Odası Başkanlık görevinde bir kuruş maaş, oturum parası, yolluk almadığını belirten Şahiner, bu süre zarfında makam arabasını dahi kullanmadığını ifade etti. Tüm masraflarının şahsı tarafından karşılandığı halde, açılan davadan berat ettiğini belirten Başkan Şahiner, “Mahkeme tarafından suçsuzluğum ve haklı olduğum tescil edildiği halde, siyasi baskı ile ‘45 Gün Siyasi Yasak’ kararı aldırdılar” iddiasında bulundu.

‘145 SORUŞTURMA, 22 MAHKEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK’

Sırf muhalefet belediyesi olması nedeniyle 9 yıllık Belediye Başkanlığı görevi boyunca 145 soruşturma, 22 mahkeme geçirdiğini savunan Başkan Şahiner, “Allah’a çok şükür bunların hepsinden tertemiz, alnımızın akıyla çıktık. Gelen müfettişler dahil Belediyemiz hakkında vermiş olduğu raporlar bunların tescilidir.” dedi.

‘MÜCADELEYE DEVAM’ MESAJI

Bu zaman kadar atılan iftiraların, yalan yanlış haberlerin kendi ayaklarına dolandığını vurgulayan Şahiner, “Tüm pislikleri yaptıkları halde, utanmadan toplum içerisinde geziyorlar. Bu siyasi kararlar, hiçbir zaman bizi, hizmet etmekten alı koyamayacak, mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

'46. GÜN GÖREVİMİN BAŞINDAYIM'

Görevinden 45 gün uzaklaştırılan Şahiner, 46. gün görevinin başında olacağını belirterek, “45 gün boyunca hizmetler aksamadan devam edecek. Bu konuda Belediye Meclis üyelerimize ve ekibime güvencim tamdır” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dogru doğru dosdogru 2023-08-10 23:16:50

Hizmete devam et...yanlışın olmadığı sürece halk seni seçer,bırakmaz.

Avatar
Adiller 2023-08-11 10:23:57

Ayni uygulamayi , İ.Melih Gokcek, Muzaffer Kulcu, Ali Suluk, vb.. belediye baskanlari icin niye yapmiyorlar. Sozde muslumanlar. Yaziklar olsun sizin iktidariniza, sizin yonetiminize.

Avatar
crm 2023-08-11 11:43:05

sayın başkan, ilçende seviliyorsun tamam. çapsız genel başkanına güvenip devletin aklıyla alay etme...46.gün hizmetlerine kaldığın yerden devam edersin.

Avatar
Ay. 2023-08-11 14:33:58

Mahkemede Berat ettin anladık da 45 gün uzaklaştırmayı kim verdi?

Misafir Avatar
İsmail 2023-08-11 19:35:50 @Ay.

Sence kim verdi

Beğenmedim! (1)