Adaptan ve nezaketten yoksun, zavallı ruh hali

Atıf Der Başkanı Mustafa Lek, CHP'li Levent Gök’ün İskilipli Atıf Hoca’ya ve onun üzerinden Vali Mustafa Çiftçi’ye yönelik skandal sözlerine tepki gösterdi.

14 Ekim 2021 Perşembe 10:11
Adaptan ve nezaketten yoksun, zavallı ruh hali

CHP Ankara Vekili Levent Gök’ün Çorum’da parti örgütlerinin istişare toplantısında İskilipli Atıf Hoca’ya ve onun üzerinden Vali Mustafa Çiftçi’ye yönelik skandal sözlerine bir tepki de Atıf Der’den geldi.

İşte o açıklama:

“CHP Ankara Vekili Levent Gök’ün parti örgütlerini ziyaretinde İskilipli Atıf Hocamız ve bu mesele üzerinden, Çorum halkımızın büyük bir muhabbet ve sevgisini kazanmış kıymetli Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi’ye sarf ettiği gerçekten, adaptan, nezaketten uzak sözleri hayretler içerisinde işittik.

Derneğimizin kuruluş tarihinden hemen sonra 2015 yılında İskilip’te yaptığımız ilk anma programı akabinde Milli İradenin Milletvekillerince İskilipli Atıf Hocamız TBMM Genel kurulunda da anılmış, anlatılmıştı. 04/02/2015 tarihinde TBMM kayıtlarına geçen konuşmalarda CHP Vekili Levent Gök yine benzer ifadeler ile İskilipli Atıf Hocamıza gerçekten uzak, belgesiz, yalan söyletilen tarih ile itham ve iftiralarda bulunmuştu.

Bizler ise 2015 yılından bu yana başta Hitit Üniversitesi olmak üzere paydaşlarımız ile beraber mütemadiyen yaptığımız ve meselenin sadece ve sadece alanında uzman tarihçilere bırakıldığı programlarımızda gizlenen, üstü örtülmeye çalışılan bir gerçeği, İskilipli Atıf Hoca gerçeğini belgeleri ile beraber ülke kamuoyuna ilan ettik.

Bu vesile ile tekrar izah edilmek gerekirse, Şeyhülislam Dürrüzade Abdullah Efendi’nin imzası ile Nisan 1920 tarihinde Anadolu’da parlayan Kurtuluş Savaşı aleyhine beş ayrı fetva yayımlanmıştı. Bu kabul edilemez fetvalara karşı İskilipli Atıf Hocamızın başını çektiği 76 Müftü ve 36 yazar ve ilim adamı harekete geçtiler. Hazırlayıp İstanbul’da dağıttıkları beyannamede,” …İşgal altındaki bir memlekette İngilizlerin emri ve tazyiki altında bulunan bir yönetimin ( İstanbul Yönetimi ) ve meşihatın fetvaları mualleldir!( Geçersizdir ) Düşman istilasına karşı Anadolu’da harekete geçenler asi değildir. Fisebilillah mücahiddir. Bu fetvalar geri alınmalıdır.!...” Yine, Atıf Hoca Başkanlığında Teali İslam Cemiyeti’nin ilk beyannamesi Yunanlıların İzmir’i işgali üzerine ve bütün Müslümanları işgalci Yunan ordusuna karşı teşvik eden sert bir protesto niteliğindedir. Ve Yunan Uçakları tarafından atılan, İskilipli Atıf Hocanın imzası bulunduğu iftirası atılan beyanname ise aynı gün Vakit Gazetesinin 1034 sayılı nüshasında tekzib edilmiştir. Bu tekzipte İskilipli Atıf Hoca kendi imzalarını taşımayan, taraflarınca reddedilen bu beyannamenin Şeyhulislam’a zorla yazdırıldığını ve dağıtılan aykırı ve hain fetvaya şiddetle karşı olduğunu ifade etmişti.

Yukarıda izah ettiğimiz, anlattığımız hususlar belgelerle sabittir. Kulaktan dolma, yalan söylettirilen tarih değil, belgeleri ile beraber gerçek bir yaşanmışlıktır. Malum zihniyetin bu gerçekleri kabul etmeme ısrarını anlayamadığımız gibi iftiralarına devam etmelerini ise içinde bulundukları zavallı ruh haline veriyoruz.

Uğur Mumcu’ya atfedilen bir söz var. “….Bu ülkede banka soyanlar kar maskesi, ülkeyi soyanlar Atatürk maskesi takıyor…” CHP Vekili Levent Gök, Çorum’da örgütlerinde yaptığı talihsiz konuşmada pandemiye rağmen maskesiz bir şekilde idi amma Atatürk arkasına sığınma, işlerine gelmeyen gerçekleri belgeleri ile beraber söyleyenleri ise Atatürk ve cumhuriyet düşmanı ilan etmede pek de mahir olduklarını gördük.

Şu iyi bilinmelidir ki; İskilipli ve Çorumlu hemşehrilerimiz başta olmak üzere ülkemiz ekseriyetle İskilipli Atıf Hocamızı alim, şehit ve mazlum olarak kabul etmiştir. İskilipli Atıf Hocamızı son devrin din mazlumlarından kabul etmektedir. Bu kabulleniş sadece duygusal bir kabulleniş değil, bilgi ve belgeye dayanan, yaşananlara dayanan, tanınmışlığa dayanan bir kabulleniştir. Bu mesele ve gerçekler üzerinde ise insanları kamplaştırarak Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı ilan etmek ise acizlikten başka bir şey değildir.

Meydanı boş bulduğunu sanarak bu olaylar üzerinden Kıymetli Valimizi yıpratma çalışması içerisinde olan CHP Vekili Levent Gökü de esefle kınadığımızı ifade etmek isteriz. Şehidine, alimine, hocasına ve de valisine birlik ve beraberlik sesi ile, heyecan ile sahip çıkan Çorum kamuoyuna da şükranlarımızı ifade ederiz."

Son Güncelleme: 14.10.2021 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hainler bitmiyor 2021-10-14 12:45:42

Bu habercim 19'da da baska haber yok. Her iki ayda bir ayni haberler. Iskilipli Atif , Hayrettin Karaman ve Erol Kavuncu haberleri. Baska bisey yok. Iskilip'li Atif bir haindi , Ingiliz ajani vatan haininin tekiydi , tipki Fetullah gülen serefsizi gibi. Bu boyle biline.

Misafir Avatar
Tavsiye okuyun. 2021-10-14 18:31:35 @Hainler bitmiyor

İskilipli Atıf,sadece Türkiye cumhurieti değil,Osmanlı devleti ile sorunlar yaşamış.Halil İnalcık yazıları kaynaktır.Atıf der derneği kapatılmalıdır.

Beğenmedim! (2)
Avatar
Tescilli vatan hayini 2021-10-14 14:29:27

Yunan ordusu hilafet ordusudur diye bildiri yayan adam vatan hainidir... Popcorn kadir gibi

Avatar
XF 2021-10-14 13:33:07

AYNEN. tarih biliyormuş. uydurma tarihçi .İskilipli atıf hoca da ve aynı zihniyetteki e.k da haindir.

Avatar
Hacı Nuri 2021-10-15 11:08:49

Kurtuluş Savaşı'nda Yunanlıları destekleyen bir haindir.

Avatar
Hain 2021-10-14 21:00:19

Haindir iah

Avatar
selim 2021-10-14 14:25:05

Cahille muhatap olmaz zor. Odunumun parası diye tutturmuş gidiyorlar. Adamlara bilgi veriyorsun, belge gösteriyorsun ama nafile. Ezberletilmiş bir yalan tarih, hain de hain. Allah müstehakınızı versin sizin.

Avatar
Erkan 2021-10-14 17:53:41

Yav he he...Bizde inandık ya...

Avatar
Halil 2021-10-14 18:34:35

İskilip Şehit Atıf Hoca Hain iftirasını atan ahmaklar buna dair yalan veezberetilmiş palavralarından başka sözleri yok. Bunlar da akıl da yok ki Muhakeme yapsınlar. İngiliz işbirlikçisi hain ezberledikleri yalan ve iftiralardır. Allah Ey Akıl Sahipleri diye sesleniyor. Aklı olmayana mükellefiyet yok. Türk Atasözü ile delidir ne dese yeridir.

banner165