Ahi pilavını tattılar

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin düzenlediği Ahilik Haftası kutlamaları bugün düzenlenen renkli etkinliklerle devam etti.

26 Eylül 2013 Perşembe 14:36
 Ahi pilavını tattılar


Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin düzenlediği Ahilik Haftası kutlamaları bugün düzenlenen renkli etkinliklerle devam etti.

Saat Kulesi Meydanı’nda saat 11.00’de başlayan kutlama programına Vali Yardımcısı Hamdi Bolat ve Fikret Zaman, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, MHP İl Başkanı Ercan Daştan Yılın Ahisi Celal Ercan, oda başkanları, esnaf temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali Yardımcısı Fikret Zaman, açılış konuşmasını ise, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç yaptı.

Vali Yardımcısı Fikret Zaman, milletlerin ve toplumların geçmişlerine, tarihine sahip çıktıkça güzelleştiğini söyledi. Zaman, Ahiliğin önemli değerler zinciri olduğunu belirterek, “Ahilik, kardeşlik, beraberlik, mutluluk demektir. Böyle değerlerimize sahip çıkmalıyız. Çorum bu değerlerine çok iyi sahip çıkmaktadır.” Dedi.

Hürriyet Meydanı’nda Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Ekibi ile Çorum Belediyesi Mehteran Takımı gösteri yaptı. Mehter ve halkoyunları gösterilerine vatandaşın ilgisi yoğun oldu.

Yılın Ahisi Plaketini Celal Ercan alırken, okullar arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Kompozisyonda Melike Nur Balçık, şiirde Sıla Şişman, resimde Beyza Nur Karlı birinci olurken, ödüllerini protokolden aldı.

Ahilik Haftası kutlamaları Ahi Sofrası’nda ikram edilen pilav ve ayranla devam etti. Nostalji dolu  esnaf sergisi dikkat çekti. Protokole Ahi Pilavı ve şerbeti ikram edilirken, sergide yer alan stantlar hep birlikte gezildi.

Protokol üyeleri stant
ları gezerek kurulan çadırda ikramları tattı.



Son Güncelleme: 26.09.2013 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.