AK Partili üyeden iddialara cevap

CHP Kargı Belediye Meclis Üyesi Sonay Ergül’ün şahsına yönelik saldırı iddialarına AK Parti Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eken'den açıklama geldi.

27 Mayıs 2020 Çarşamba 01:24
AK Partili üyeden iddialara cevap

CHP Kargı Belediye Meclis Üyesi Sonay Ergül’ün şahsına yönelik saldırı iddialarına AK Parti Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eken'den açıklama geldi.

Kargı Havadis’te yer alan habere göre, CHP’nin AK Parti’nin hizmetlerine iftira atıldığını belirten Eken, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; "İki gündür bazı basın kuruluşları tarafından adımın karıştırıldığı asılsız haberlere karşı cevap verme gereksinimi duydum.

24 Mayıs 2020 gecesi Kargı Yaylası'ndaki evimden, yeğenim tarafından aranarak, eşi ile ilçe merkezine gittiği esnada, meclis üyesi Sonay Ergül tarafından takip edildiğini söylemesi üzerine olay yerine gittim. Video kayıtlarında da anlaşılacağı üzere, aracında video çeken şahsa ‘Derdin ne?’ Neden çocuğu takip ediyorsun? Eşkıya mısın? Derdin ne ise çık konuşalım’ şeklinde sözler söyledim. Bunun dışında hiç bir olumsuz eylemim yoktur. Videoda görüldüğü gibi, İbrahim Akgül, eşinin kullandığı aracıyla ilçeye giderken, Sonay Ergül tarafından takip, taciz ve tahrik edilerek özel hayatı ihlal edilmiş eşinin yanında zor durumda bırakılmıştır.

Videodan da anlaşıldığı gibi, ilgili şahıs, imkanı varken geçip gitmemesi, can güvenliği korkusu hususunun olmadığının bir ispatıdır. Belediye meclis üyesi de olan Sonay Ergül, genç İbrahim Akgül' ü aracıyla izleyip tahrik etmiş, akabinde de yalan bilgilerle provokasyon yapıp kurmaca bir video çekip, bunu basına servis etmiştir. Kaçma fırsatı olmadığını ifade eden şahıs neden peki o anda bekleyip olay yerinden uzaklaştı? Demek ki olay yerinden gidebilme fırsatı vardı. Bunu kullanmak yerine asılsız iddialarla insanları karalamaya ve iftira atmaya sebep olsun diye şov yapma gereği duyduğu aşikardır.

Kaldı ki olay anında yanımda olmayan, evimin önünde 2 gündür park halinde ve camları buz tutmuş aracımda bulunan taşıma ruhsatlı silahımla nasıl ateş etmiş olabilirim ve yine kaldı ki olay yerinden görevli jandarma ile gelerek, görevli jandarmaya kendi rızamla vermekten çekinmediğim tabancamla nasıl aracını kurşunlamış olabileceğimin takdirini aklı başında olan insanlara bırakıyorum. Kaldı ki onca video kaydı yapan şahsın tek bir kurşun ya da taş izi gösterememesi olayın kurgu olduğunun kanıtı niteliğindedir.

Olayda ne şahsa darp ne de aracını taşlama kurşunlama nede alıkoyma gibi hiç bir olay söz konusu değildir.

Olayın tamamen kasten ve tahrik etmek için yapıldığı kati suretle bellidir. Buna benzer mağduru oynayan şahsın daha öncede ilçede bu olaylardan dolayı şikâyet edildiği gerekli kurumlardaki kayıtlardan bilinmektedir.

Videodaki ses kaydında Sonay isimli şahsın cümleleri tamamlayamaması ve panik halinde olmaması normal bir insan davranışıyla uyuşmadığı gibi, boş boş bakışları ve tepkisizliği dikkat çekicidir. Videonun 4:30 dakikasından sonrası dikkatli izlenilmelidir.
Kaldı ki videonun kesilip kesilip birleştirilmiş olarak yayınlanması da şüphe uyandırmaktadır.

Bu olayın asla siyasi hiç bir bağı yoktur.

Ne şahsım nede sahip olduğum şirketimin belediyeden almış olduğu bir ihale söz konusu olmadığı gibi kurumun yapmış olduğu böyle bir ihalede yoktur.

Hakkımda yalan yanlış iftira dolu asılsız haberler yapan ve aynı zamanda kişilik haklarıma saldırıda bulunarak şahsımı karalayan haberleri yayınlayan tüm yayın organlarının da gerekli özrü ve düzeltmeyi yapmadığında kanuni haklarımı kullanacağım da bilinmelidir.
Ben ciddi sayıda personel çalıştırarak istihdam sağlayıp ihracat yapan ve ülke ekonomisine elinden geldiğince katkı sağlayan bir iş adamıyım.
Bu haberleri okuyan ve tedarikçileri olduğumuz firma sahipleri bile şaşkınlık içerisinde arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmeleri, iş hayatımızıda etkileyebilecek bir durum olduğundan ivedi bir şekilde gerekli özrün ve düzeltmenin yapılmasını talep etmek bir yurttaş olarak hakkımdır.
Gerekli şikayetleri yetkili mercilere yaptım. Adli makamlarca zaten kovuşturma sonucunda hakikatin ortaya çıkacağından hiç bir tereddütüm yoktur.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dürüst 2020-05-27 09:29:49

chp nin her yaptığı yanlış doğru yaptığı birşey varmı Parti'nin adını yalan partisi olarak değiştirilebilirler.chphdpkk

Avatar
adil 2020-05-28 09:27:21

sanki diğer partilerin chp den ne farkı varsa doğru partiyi bırakın doğru insanları mumla arar olduk artık yazık insanlığı bu hale getirenlere

banner165