AK Partili üyenin sözleri ortalığı karıştırdı

AK Partili Üye Reşit Keleş'in sözlerine sert tepki

01 Eylül 2019 Pazar 13:24
AK Partili üyenin sözleri ortalığı karıştırdı

AK Parti Çorum Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Diyanet'in Atatürk'ü anmamasını eleştirenlere yönelik sözlerine CHP ve İyi Parti’den tepki geldi.

AK Partili Reşit Keleş'in Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 30 Ağustos'ta okuttuğu cuma hutbesinde Atatürk'ü anmamasına tepki gösterenlere gösterdiği tavır olay oldu.

Keleş, Facebook'tan yaptığı paylaşımda, "Diyanet Kemalistlere göre hutbe yapacak. Diyanet Kemalistlere göre fetva verecek. Müslüman Kemalistlere göre başını kapatacak. Müslüman Kemalistlere göre inanacak. Müslümanların helalini haramını Kemalistler belirleyecek. Buna laiklik diyeceğiz. Siz kimsiniz o. çocukları" ifadelerini kullandı.

KELEŞ’E TEPKİ İYİ PARTİ VE CHP’DEN GELDİ

İYİ Parti Merkez İlçe Başkan Erkan Yıldız, Keleş’in sözlerine sert tepki göstererek, savcıları göreve davet ederken, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi de, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a Keleş’in istifasını alması için çağrıda bulundu. Tüfekçi, “Başkan Aşgın’a çağrımdır. Her platformda bana oy veren vermeyen her kesimin başkanı olduğunu dile getiren Belediye Başkanı’ndan bu konuya açıklık getirmesini ve derhal bu ayrıştırıcı, Çorum’umuza yakışmayan dile kullanan Belediye Meclis Üyesinin istifasını almasını istiyoruz. Bu konunun yargıya taşınması için de gerekli işlemleri başlattığımızı tüm kamuoyuna duyururum.” dedi.

AŞGIN’DAN VECİZ AÇIKLAMA

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise, Aşık Borani’yi ziyaretini paylaştığı sosyal medya hesabından “Bir söz vardır vezir eder adamı/ Bir söz vardır hızır eder adamı/ Bir söz vardır rezil eder adamı/Söz insanın aynasıdır sultanım” sözleri ile karşılık verdi.

Son Güncelleme: 01.09.2019 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mert 2019-09-01 13:36:01

Bir insanın diyaneti haksız yere eleştirmesi mi , yoksa bu tepkilere ve eleştirilere küfürle cevap vermesi mi Müslümanca bir yaklaşımdır? Gerçekten çok yanlış ve yonca bir hareket. Bir Ak Partili olarak kendi partimin mensubunu savunmuyorum ve istifa etmesini bekliyorum.

Avatar
Teacher 2019-09-01 15:35:37

Bu adam fikrini aleni ifade etmiş. Ama tüm akp teşkilatı zaten bu zihnette değil mi.

Avatar
tolga 2019-09-01 14:18:30

o kadar çok değerli ve eğitimli insanlar var ki torpili olmadığı için boş gezen... o kadar çok boş insan var ki torpili olduğu için bu tip görevlere gelen...

Avatar
Hasan 2019-09-01 14:26:56

Derhal istifa etmeli. Derhal disipline sevk edilmeli. Ve derhal yetkili birak partili gerekli açıklamayı yapmalı ve derhal ortam soğutulmslı ve derhal bu kişinin geçmişi sicili ve bağlantıları araştırılmalı ve çünkü bu tür sivri çıkışlar ak partiye zarar verir ve zarar vermiştir. Bilinçli ve ak partiyi eriyecek kasıtlı bir yaklaşım olabilir. Ak parti işte bu yüzden giderek KüçÜlüyor.

Misafir Avatar
Veli 2019-09-01 18:20:53 @Hasan

kesinlikle bu tabur ak partinin aleyhine çalışan birinden gelebilir. bu zatta böyle bir kişidir. kasıt vardır derhal partiden ihraç edilmelidir.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Sansli 2019-09-01 14:54:30

Böyle insanlar yüzünden bu ülke bu halde. Ödülde alır bu.

Avatar
Buhari 2019-09-01 15:49:23

Adam ülkemin yarısına O. Çocuğu dedi. İşte ileri demokrasi. İşte medeniyet. İşte özgürlük

Avatar
Araştırın 2019-09-01 16:17:24

Bu arkadaşın son yıllarda yaptığı paylaşımları araştırın ayrıştırıcı kışkırtıcı bir dil kullandığını göreceksiniz yeni değil yani işte bu tür insanların be hemahal uzaklaştırılması gerekir

Avatar
papuccu 2019-09-01 14:48:16

eleştiriyi yapan meclis üyesinin önce kendine bakması gerekmez mi bu eleştiriyi yaparken.