Alaca’ya Yükseköğrenim Yurdu

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Alaca ilçemize 300 öğrenci kapasiteli yükseköğrenim öğrenci yurdu yapılacağını söyledi.

01 Mart 2017 Çarşamba 14:37
Alaca’ya Yükseköğrenim Yurdu
 

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Alaca ilçemize 300 öğrenci kapasiteli yükseköğrenim öğrenci yurdu yapılacağını söyledi.

Uslu yaptığı açıklamada, “Hızla gelişmekte ve büyümekte olan Hitit Üniversitemiz ve bağlı meslek yüksekokullarımızla birlikte öğrencilerimizin konaklama ihtiyaçlarını da gidermeye devam ediyoruz. Çorum Merkezdeki öğrenci yurtlarımızın kapasitesi şuan 4 Bin’in geçmiştir. ilave 1.547 kapasiteli öğrenci yurdumuzun yapımı da devam ediyor. Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulundaki öğrencilerimize yaptığımız 350 kapasiteli öğrenci yurdumuz hizmete girdi. Sungurlu Meslek Yüksekokulu kampüsünde yapımına başlanılan 300 kapasiteli öğrenci yurdumuzun yapımına da hızla devam ediliyor.


YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU KAPASİTEMİZ 6.500’Ü GEÇİYOR


2016 – 2017 Eğitim, Öğretim yılında yeni kampüsü hizmete giren Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulumuzun hızla artan öğrenci sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getirmiştir. Yaptığımız çalışmalar sonucunda talebimiz üzerine Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığınca 2017 yılı yatırım programında verilen yurt yetkisi çerçevesinde Alaca yurdumuzu da programa almıştır. Yapımı devam eden yurtlarımız ile 2017 yılı yatırım programına alınan Alaca yükseköğrenim yurdumuzun da tamamlanmasıyla Çorum’da toplam KYK öğrenci yurdu kapasitemiz 6.500’ü geçecektir. Destek ve katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürümüz Sinan Aksu ve Genel Müdürlük yetkililerine teşekkür ederiz” dedi.


Son Güncelleme: 01.03.2017 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.