Ar-Ge desteği meyvesini verdi

Sungurluda faaliyet gösteren firma mobilya sektöründe faaliyet gösteriyor. İşletme yetkilisi...

28 Ağustos 2014 Perşembe 15:40
 Ar-Ge desteği meyvesini verdi


Sungurluda faaliyet gösteren firma mobilya sektöründe faaliyet gösteriyor. İşletme yetkilisi Mustafa Atalay, ahşap kapı ve kapak imalatında çığır açacak buluşunu KOSGEB desteği ile geliştirmiş ve hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyor.


KOSGEB'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren firma yetkilisi Mustafa Atalay, “Gelişmiş teknolojiden faydalanarak Türkiye'de muadili olmayan ve mobilya sektöründe kapı ve kapak imalatında kullanılacak yeni bir makineyi KOSGEB ARGE desteği kapsamında hazırladığımız proje ile geliştirdik. Mobilya sektöründe oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan makine, CNC kontrollüdür. Ülkemizde masif kapı ve kapak imalatında kullanılan frezelerin tümü manuel niteliktedir ve kalifiye iş gücü gerektirmektedir. Söz konusu CNC makinemiz üretimin daha hızlı, pratik ve kaliteli olmasını sağlamakta ve iş verimliliğini artırmaktadır. Bunun yanında makine kalifiye iş gücüne bağımlılığı ortadan kaldırmakta ve işi vasıfsız bir çalışan tarafından dahi yapılabilir kılmaktadır. Şu anda makinemizin CE işaretleme ve patent prosedürlerini yürütmekteyiz. Her aşamada olduğu gibi bu aşamada da KOSGEB yanımızda ve bizi maddi manevi destekliyor." dedi.


Atalay, ayrıca dönemin Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı olan, şimdi ise Sungurlu Belediye Başkanı olan Abdülkadir Şahiner ve Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Alaaddin Kayaer' in de yakın desteğini gördüğünü belirterek, yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.


Firmada incelemelerde bulunan KOSGEB Müdürü.Ahmet Dursunoğlu ise, "Her şey Mustafa Beyin fikrini bize anlatmasıyla başladı. Kendisine ve fikrine inandık ve bugün o fikrin uygulamaya yansıdığını, teknolojiye dönüştüğünü ve KOSGEB ARGE İnovasyon desteğinin bir meyvesini daha verdiğini burada görüyoruz. CNC sistemli ve çok daha hızlı olan makine ile ahşap kapı ve kapak profillerinin işlenmesinde otomasyon sağlanmış oldu. Bu çerçevede Full Otomatik Lcd monitör kontrollü ve 205 cm ye kadar ahşap işleme kapasitesi olan makineyi geliştirmeyi başardılar. Bu sebeple, verilen desteği layığıyla kullanarak sanayimize böyle bir ürünü kazandırdığı için SCMS Makine firması sahibi Atalay’ı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor ve Çorumlu tüm sanayicilerimizi, iş adamlarımızı ve girişimcilerimizi KOSGEB ARGE desteğini kullanmaya davet ediyorum." dedi.


Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilere destek olmak amacıyla KOSGEB tarafından uygulanan AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Desteğinin önemine değinen Dursunoğlu, prototip ürün geliştirilmesi ve geliştirilen prototipin seri imalatı için KOSGEB'in toplamda 1.000.000 TL’ ye kadar destek verilebildiğini ve bu konuda detaylı bilginin http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Destekler.aspx?ref=6 adresinden ya da bizzat KOSGEB Müdürlüğüne gelinerek sağlanabileceğini sözlerine ekledi.


Ziyarette hazır bulunan Sungurlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Ziya Ünsal da başarılı çalışmalarından dolayı SCMS Makine firması sahibi Mustafa Atalay’ı kutladı. KOSGEB desteklerinin etkin kullanılması gerektiğini vurgulayan Ünsal, geliştirilen teknolojiyi önemsediklerini ve öğrencilerine örnek olarak gösterdiklerini ifade etti.




 

Son Güncelleme: 28.08.2014 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.