Arakan’da Akif İnan Külliyesi

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatci, Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş’te Mehmet Akif İnan külliyesinin temelinin atıldığını bildirdi.

20 Ekim 2013 Pazar 14:14
 Arakan’da Akif İnan Külliyesi


Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatci, Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş’te Mehmet Akif İnan külliyesinin temelinin atıldığını bildirdi.

Saatci’nin verdiği bilgiye göre, Memur-Sen’in Arakanlı yetimler için Bangladeş'te yaptırmayı planladığı 300 kişilik külliye ve yetimhanenin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yaklaşık bir yılda tamamlanması planlanan külliyeye Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın adı verilecek. Külliye ve yetimhanede, Arakanlı Müslüman yetimler kalacak.

Memur-Sen olarak külliyenin temelini atmış olmanın sevincini yaşadıklarını belirten Saatci, şöyle dedi; “Memur-Sen, ülkedeki iç karışıklık ve zulüm nedeniyle Bangledeş’e göç etmek zorunda kalan Arakanlı Müslüman çocukların eğitim ve barınma ihtiyaçları için yapmayı planladığı Külliyenin temeli atıldı. Memur-Sen olarak böyle bir projeyi hayata geçiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çok önemli bir zaman dilimine şahitlik ediyoruz. Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan adına yapacağımız 6 bin 200 metrekarelik alandaki külliyede ihtiyaç sahibi, yetim ve öksüz çocukların barınma ve eğitim ihtiyacı karşılanacak. Bangledeş mimarisine uygun olarak bir yılda tamamlanacak 300 kişilik külliye ve yetimhane çok önemli bir ihtiyacı karşılamış olacak.

Yetimhanede, Myanmarlı öksüz ve yetim çocukların yanı sıra Coz'x Bazar'da yaşayan ve yardıma muhtaç olanlar da kalacaktır. Külliye projesi uzun vadeli bir projedir. Külliye tamamlandığında 300 ihtiyaç sahibi, öksüz ve yetimin barınma ve eğitim ihtiyacı karşılanacak. Burada barınacak 300 yetim için 'koruyucu anne-baba' uygulaması başlatılacaktır.

Üyelerimizden dileyenler, oradaki bir yetimin masraflarını karşılayabilecek. Yine onlara burs verilecektir. Projenin başarıya ulaşması halinde dünyanın başka coğrafyalarında da benzer uygulamaları hayata geçireceğiz.”




Son Güncelleme: 20.10.2013 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.