Arkadaşım dedi, destek istedi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın’a destek istedi.

23 Şubat 2019 Cumartesi 20:06
Arkadaşım dedi, destek istedi

Bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Çorum’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın’a destek istedi.

Gün boyu devam eden ziyaret programının sonunda ‘Demokrasiye İlk Adım’ programı kapsamında gençlerle bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nden sınıf arkadaşı olan Aşgın’ı sık sık övdü.

Başkan adayı Aşgın’ın özellikle sosyal-kültürel projelerde çok aktif ve çalışkan olduğunu belirterek, gençlerin bu projelere dahil olması gerektiğini anlatan Kasapoğlu, 31 Mart seçimlerinde hem arkadaşı hem de partisinin adayı olan Aşgın’a tam destek istedi.

Bakan Kasapoğlu, programda ilçelerden gelen gençlerin taleplerini de dinledi.

TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ BATIDAN DAHA İYİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Türkiye’de seçimlere katılımın Avrupa ülkeleri ve Amerika’ya göre dana yüksek olduğunu belirterek, "Türkiye’de demokrasi ve çoğulculuk batıdan daha ileride” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Gençlerle Demokrasi Buluşması” kapsamında bu yıl ilk kez oy kullanacak gençlerle bir araya geldi. Sosyal Bilimleri Fakültesi 15 Temmuz Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen söyleşide konuşan Bakan Kasapoğlu, gençlerin her alanda katılım göstermesini önemsediklerini söyledi.
31 Mart seçimlerinde 996 bin gencin seçimlere giderek oy kullanacağını açıklayan Bakan Kasapoğlu, “Sandığa gideceksiniz ilk kez oy kullanacaksınız. Gerçekten demokrasinin en önemli şartlarından birisi katılım, çoğulculuk. Bu coğrafyada bir arada yaşama kültürü çoğulculuk hakim bir öğe. Bunu biz seçimlerde de görüyoruz. Pek çok Avrupa ülkesine hatta Amerika’ya göre seçimlere katılım bizde çok yüksek oranda. Ben bunu bu ülkede çoğulculuğun, demokrasinin sanılanın aksine batıdan çok daha ileride olduğunu görüyorum. 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel seçimlerinde 996 bin gencimiz ilk kez oy kullanacak. Ben şimdiden sizlerin demokrasiye sandıklara sahip çıkacağınıza inanıyorum. İlk kez oy kullanacağınız için de tebrik ediyorum” diye konuştu.


Bakanlık olarak yaptıkları çalışmaların çoğunluğunun gençler için olduğunu kaydeden Bakan Kasapoğlu, “Gençlerimiz için öncelikle spor tesisleri yapıyoruz. Bu tesisleri sizlerin kullanmasını istiyoruz. Aranızda spor yapanlar kimler. Spor tesislerini daha çok kullanmanızı istiyoruz. Merkez ve ilçelerde tesisler açtık. Siz oraları kullanmazsanız bizler üzülürüz. Kadın erkek demeden herkesin spor yapması lazım. Spor yapma kültürü istediğimiz oranda değil. Bu kültürü geliştirmeliyiz. Hitit Üniversitesi kampüsümüze yeni bir gençlik merkezi açacağız. Bu da gençlerimize hayırlı olsun. 2002 sonrası Türkiye ile 2002 Türkiye öncesini kıyaslamak için yaşamak gerekmiyor. 2002 yılında Türkiye’de spor tesisi sayısı bin 500. Şu anda 5 bin. Belediyeler ve diğer kuruluşları bir araya getirdiğimiz bu sayı 8 bine çıkıyor. Dolaysıyla tesis açığını kapatmak için hükümet çok iyi çalıştı” ifadelerini kullandı.
2019 yılını gönüllülük yılı ilan ettiklerini açıklayan Bakan Kasapoğlu, “700 bine yurtlarımızda kalan yakın öğrencimiz var. 2 milyon fazla gençlik merkezlerine üye olan öğrencimiz var. Burs alan, kredi alan öğrencilerle birlikte 5 milyon yakın öğrencimiz var. Tüm bu öğrencileri gönüllülük faaliyetlerde içerisinde bulunmaya davet ediyorum.Bu bu ve sonrasında işbirliklerimiz olacak. İhtiyacın olduğu dua alınacak her yerde çalışacağız” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 25.02.2019 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Buhari 2019-02-23 21:50:18

Rekabet sıkı demekki, bugüne kadar böyle kollanan çıkmadıydı

Avatar
Ahmet 2019-02-24 10:08:55

Kimsenin istemediği adamı zorla dayatıp sonra da destek istemek nedir?

Misafir Avatar
ahmet 2019-02-25 08:25:40 @Ahmet

İstemeyenlere karşı Aşgın Allahın izni ile Başkan olacak. AKP'liler sizi...

Beğenmedim! (2)
Avatar
Turan 2019-02-24 18:51:38

hani yeni sistemde bakanlar dışardan olacak ve bağımsız olacaktı. Hepsi işini gücünü bırakıp belediye seçimlerine yükleniyor

Avatar
Murat 2019-02-25 11:20:16

Adamlar ne yapacağını şaşırdı baktılar belediye elden gidiyor Cumhurbaşkanı geldi bişey olmadıki bakan gelse ne yazar. Bizim arkamızda devlet var diye reklam yapıyorlar diğer adaylara haksızlık olmuyor mu? Artık millet biliyor kimin ne olduğunu. İnşAllah 1 nisan şakası olacak size görüsecez