Aşgın Mütercimler'e hidayet diledi

Belediye Başkanı Aşgın, EDEP Platormu'nun ziyaretinde Erol Mütercimler’in sözlerine tepki gösterdi, ardından bu zihniyete hidayet temenni etti.

09 Eylül 2020 Çarşamba 14:47
Aşgın Mütercimler'e hidayet diledi

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Eğitime Destek Platformu (EDEP) üyeleriyle bir araya geldi. İmam Hatipliliğin bir duruş olduğunu ve Türkiye’nin de bu duruşa ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “O duruşu desteklemek için bundan sonra da ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız.” Dedi.

EDEP Platformu Sözcüsü Ayhan Boyraz ve platform üyeleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Belediyenin eğitime yönelik çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Erol Mütercimler’in İmam Hatiplilerle ilgili sözlerini de şiddetle kınadığını ifade eden Aşgın, “İmam Hatipliler bu ülkeye iyilik dışında bir şey yapmadı. Erol Mütercimler ve onun zihniyetinde olanlar çok iyi bilsin ki FETÖ, DHKP-C, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine bulaşanlar İmam Hatip nesli değildir. Hukuk dışı yapılanmalara asla bu nesil bulaşmamıştır. Çünkü dini doğru yerden doğru şekilde öğrenmişlerdir. Yalan yanlış yollara asla sapmamıştır. İmam Hatip nesli, devletimizin en üst kademesi olan Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere çok sayıda vali, bakan, milletvekili, belediye başkanı, ilim adamı ile milletimize ve tüm insanlığa hizmet etmenin onur ve şerefini yaşamaktadır. Bu bazılarında hazımsızlık yapsa da İmam Hatiplilerin bu onurlu yürüyüşü daha kararlı adımlarla ilanihaye devam edecektir. Ülkemizin geleceğini aydınlatan bu iyilik ve güzellik meşalesini söndürmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.” Dedi.

Erol Mütercimler gibilerine Allah'tan hidayet dilediklerini vurgulayan Başkan Aşgın, “Erol Mütercimler’in söylediklerini kabul edebilmemiz mümkün değil. Tüm sözlerini kendisine iade ediyoruz. Bu tür zihniyetler hala var ve çok yaygın. Şu an sesini fazla çıkaramıyor ama fırsat kolluyorlar. İmam Hatip nesliyle ilgili dertleri hiç bitmeyecek. Üniversitelerdeki, kamu sektöründeki, İmam Hatip Liseleriyle ilgili tüm kazanımlarımız hiç olma, inkıtaya uğrama tehdidi ile karşı karşıya. Bu nedenle birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da dava bilinci ve şuuru ile hareket edeceğiz.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 09.09.2020 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mertçe 2020-09-09 18:42:22

Senin zabıtan pazarlarda doğru dürüst bir denetim yapsın. Sen önce asli görevini yap millete cevap vereceğine yazık aldığınız maaşlar hep haram

Avatar
Xyz 2020-09-09 23:18:26

Imar ve ihale goturuculerine de hidayet diliyoruz

Misafir Avatar
bahabey 2020-09-11 15:50:21 @Xyz

xyz Allah sana da hidayet versin. iftiracı olmak çok kötü. Çok günah. H.İ. Aşgın hangi ihaleden hangi imardan götürmüş açıkla..bilelim. Yoksa İftiracı birisin.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Kenann 2020-09-09 15:25:30

Mütercimlerin sözleri asla tasvip edilemez, Kendiside anladı ve özür diledi. Lakin İmam Hatip Liselerind maalesef ne ruh kaldı ne kalite kaldı ne de Dava aşkı kaldı bunuda orta yere koyalım ki.. Hakkı söyleyelim

Avatar
Çorum 2020-09-09 21:28:55

Senin görevin çorumu yönetmek, sen ne yapacan mütercimi cezasi varsa mahkeme verir. Corum kokuyor sen ancak müdürleri değiştir sana verilen oyların hakkını ver

Avatar
Mütercim 2020-09-09 16:42:20

Mütercimler deyince aklınıza mütercim tercümanlık geliyorsa sizde akp Li değildiniz deneydir

Avatar
Çorumlu 2020-09-10 01:20:07

Adam bir İmam hatipli olarak gerekeni yapmış. Boş yapmayın, siz olsanız ne yapardınız? Kokan yer nereyse belediyenin WhatsApp hattına yollayın çözsün sorunu ilgililer. Buraya yorum yapınca çözülmez sorunlarınız. Buradan ancak laf salatası yaparsınız bu tarz yorumlarla.

Avatar
Kenan a cevap 2020-09-09 17:35:09

Sizin bahsettiğiniz olay tamamen bir algı operasyonudur. bakınız Çorum imam hatip Türkiye birincisi çıkardı. Neden kimse konuşmuyor!! Neden kimse bunu söylemiyor, dile getirmiyor!!! artık biraz da gerçekleri kendimizin görmesi gerekiyor...

Misafir Avatar
Çalışan kazanır. 2020-09-10 13:37:23 @Kenan a cevap

Birinci olan genç hangi, okulda okursa,okusun yine listebaşı olurdu.Başarı okula bağlı değil,öğrenciye aittir.Öğretmenler rehberlik yapmıştır ve başarıya yardımcı olmuştur.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Arif 2020-09-09 19:00:34

İmam-hatipler yeniden 90'lı yıllardaki şuurlu ve kaliteli bir şekle getirilmelidir. Şu anda ki durum sıkıntılı..