Ayçiçek üreticisi fiyat bekliyor

Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, çiftçinin ayçiçeği alım fiyatı beklediğini duyurdu.

25 Ağustos 2023 Cuma 15:03
Ayçiçek üreticisi fiyat bekliyor

Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, ayçiçek hasadının başladığı şu günlerde, ayçiçek alım fiyatları konusunda ilgili kurumlardan harekete geçmelerini beklediklerini açıkladı.

Özdemir yaptığı açıklamada, Tarım Bakanlığı, Tarım Kredi Genel Müdürlüğü ve Karadeniz Birlik'ten girdi fiyatlarının da göz önünde bulundurulduğu bir fiyat beklediklerini aktararak, hasadın başladığına işaret etti ve vaktinde hareket etmenin önemini hatırlattı.

Arpa ve buğday verim ve rekoltesinden bu yıl çiftçinin memnun olduğunu kaydeden Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, aynı bereket ve kazancın ayçiçek hasadında da yaşanmasını temenni ettiği açıklamasında, şunları söyledi; "Çiftçilerimiz bu yılki hububat (arpa-buğday) veriminin ve rekoltenin yüksek oluşundan memnun olurken, bölgemizde yağlık ayçiçek hasadı başladığı halde, bugüne kadar ilgili birimlerden alım fiyatı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

Biz üreticiler olarak, girdi fiyatları göz önüne alınarak gerek tarım bakanlığımızın, gerekse Tarım Kredi Genel Müdürlüğümüz ve Karadeniz Birliği'nin makul bir fiyat açıklayacağını ümit ediyoruz.

Çorum Ziraat Odası olarak, üzerimize aldığımız sorumluluk bilinciyle, vaktinde, gecikmeden, üreticilerimiz hak kaybına uğratmadan her adımın vakitli ve çözüm odaklı olarak atılmasına gayret gösteriyoruz.

Tarım sektörünün paydaşı olan tüm kurum ve kuruluşlarımızla el ele vererek, çiftçilerimizin alın terinin karşılığını hem yeteri kadar hem de vaktinde alması için çalışmaya devam edeceğiz.

Tüm çiftçi kardeşlerimize ayçiçek hasadında da bereketli ürünler ve bol kazançlar dilerim."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Başkan 2023-08-25 15:43:34

Unutulmuştur başkan, o kadar işin içinde. Reis söylemeyince yapmazlar, reisi ara.