Bakan Çorum'da açıkladı, işte detaylar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 120 kilometre uzunluğundaki Delice-Çorum YHT Hatı'nın 2024 yılında yapımına başlanacağını açıkladı.

17 Kasım 2023 Cuma 10:55
Bakan Çorum'da açıkladı, işte detaylar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, İskilip Devlet Yolu açılış töreninde Çorum’u yakından ilgilendiren demiryolu ve hızlı tren yatırımının 2024 yılında ihalesini yaparak yapımına başlayacaklarını açıkladı.

120 kilometre uzunluğundaki Delice-Çorum Yüksek Standartlı demiryolunun tamamlayarak Sivas-Ankara YHT Hattı’na entegre edileceğini duyuran Bakan Uraloğlu, “Çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak hattımızda Hızlı Tren seferleri düzenleyeceğiz. Hattımızın devreye girmesi ile birlikte 240 kilometre olan Ankara-Kırıkkale-Çorum arasında yaklaşık 3,5-4 saat süren ulaşım süresi, 1,5 saatten daha kısa sürecek.

Delice-Çorum arasındaki karayolu ile yaklaşık 1,5 saat süren ulaşım süresini de yaklaşık 35 dakikaya düşürüp, her türlü hava koşulunda vatandaşımıza kesintisiz ulaşım imkanı sağlamış olacağız.”dedi.

FARKLI SEVİYELİ KAVŞAK TÖRENLE AÇILDI

Çorum-Samsun karayolu üzerinde yapımı tamamlanan farklı seviyeli kavşak ile Çorum-İskilip Devlet Yolu törenle hizmete açıldı.

GENEL MÜDÜR: ÇORUM PARLAYAN YILDIZ

Çorum'da çalışmaların tamamlandığı İskilip Devlet Yolu için tören düzenlendi. 51 kilometre uzunluğundaki yolun açılış töreninde konuşan Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, Orta Karadeniz’in yükselen yıldızı Çorum’un birçok sanayi kolunda gerçekleştirdiği üretim ve ihracat ile ülkenin ve bölgenin önemli merkezi arasında yer aldığını söyledi.
Çorum’un aynı zamanda İç Anadolu’yu Karadeniz’e Doğu Anadolu’ya batıya bağlayan yolların kavşak noktasında bulunmasından dolayı bölgeler arası karayolu ulaşımında da önem arz ettiğini anlatan Gülşen, “Karayolu ulaşım standardını yükseltecek çalışmalar noktasında Çorum-İskilip Devlet Yolu 17,4 kilometresi bölünmüş yol, 33,6 kilometresi de tek yol olmak üzere toplam 51 kilometre uzunluğunda bütünü sıcak karışımlı kaplamalı yol olarak ihale edildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü olarak hayata geçirdiğimiz projelerle yaşam alanları, şehirler, bölgeler, turizm merkezleri üretimden tüketime uzanan zincirin her halkası arasında daha hızlı, güvenli ve ekonomik ulaşım hizmeti sağlıyoruz. İnşa ettiğimiz bölünmüş yollar, otoyollar, köprü ve tüneller ile Türkiye ülkeleri bağlayan küresel yol projelerinde söz sahibi haline geldi” dedi.

ÇORUM İPEK YOLU ÜZERİNDE

Törende konuşan Çorum Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı da Çorum'un ana arterlerin tam ortasında ve İpekyolu üzerinde olduğunu hatırlatarak, “Açılışı yapılan İskilip karayolu da üçüncü bir arter olarak İstanbul ve Ankara bağlantısı noktasında çok önemli bir konumda. Burası sadece 3 ilçeyi Çorum’a bağlayan bir yol değil. Yolumuz Çorum ve ilçelerini Ankara’ya Çankırı’ya bağlayan çok önemli bir güzergah. Çorum karayolları anlamında güzel yatırımlar aldı” diye konuştu.

ÇORUM İLİ KARAYOLU YATIRIMLARI

Ulaştırma ve Altşyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu da, İnsanlık tarihinin en eski izlerine şahit olduğumuz ‘Uygarlıkların Başkenti’, Karadeniz Bölgesi'nin İç Anadolu Bölgesi'ne açılan kapısı Çorum’da, İskilip Devlet Yolu’nun açılışında buluşmaktan mutlu olduğunu belirten Uraloğlu, genel karayolu yatırımları hakkında bilgiler verdikten sonra Çorum yatırımlarına dikkat çekti.

İşte o konuşma:

Çorum, Doğu-Batı ve Kuzey-Güney koridorlarında merkez konumunda bulunmaktadır. Çorum’un bu avantajını kullanarak daha da ön plana çıkmasını sağlamak için gerekli yatırımları yapıyoruz. 2002 yılından bu yana Çorum’un ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 25 milyar 114 milyon lira harcadık. Çorum’u; Samsun’a, Kırıkkale’ye, Yozgat’a bölünmüş yollarla bağladık.
Samsun-Ankara Yolu, Kuzey Tetek Aksı, Çorum-Sungurlu ayrımı Alaca,Çorum-Yozgat Yolu, İskilip Şehir Geçişi Yolu, İskilip-Çankırı Yolu ile birlikte Saraydüzü-Kargı Yolu gibi önemli projeleri bitirdik. Kırkdilim Geçişi’nin de içinde olduğu Çorum-Laçin- Osmancık Yolu başta olmak üzere birçok projemizde de çalışmalarımıza devam ediyoruz.

DELİCE- ÇORUM YHT PROJESİ

Ayrıca devam ettiğimiz çalışmalardan bahsetmişken belirtmek istiyorum; Delice- Çorum YHT projesinin ihalesini 2024 yılında yaparak, çalışmalara başlıyoruz inşallah. 120 kilometre uzunluğundaki Delice-Çorum Yüksek Standartlı demiryolumuzu tamamladığımızda, 250 km/saat tasarım hızına sahip Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolumuz ile entegre olacak. Çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak hattımızda Hızlı Tren seferleri düzenleyeceğiz.

ÇORUM-DELİCE 35 DAKİKA

Hattımızın devreye girmesi ile birlikte 240 kilometre olan Ankara-Kırıkkale-Çorum arasında yaklaşık 3,5-4 saat süren ulaşım süresi, 1,5 saatten daha kısa sürecek. Delice-Çorum arasındaki karayolu ile yaklaşık 1,5 saat süren ulaşım süresini de yaklaşık 35 dakikaya düşürüp, her türlü hava koşulunda vatandaşımıza kesintisiz ulaşım imkanı sağlamış olacağız.

İSKİLİP DEVLET YOLU

Bugün Çorum’a, Türkiye Yüzyılı’na yakışan yatırımlardan birisi olan İskilip Devlet Yolu’nu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yolumuzu 17,4 kilometre bölünmüş yol, 33,6 kilometre tek yol olmak üzere toplam 51 kilometre uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak projelendirdik. 9. kilometreden itibaren 21,5 kilometrelik kesimi 2021 yılının sonunda, tek yol standardında trafiğe açmıştık.

Mevcut yolu by-pass ederek farklı bir güzergahta bölünmüş yol olarak projelendirdiğimiz 9 kilometrelik kesimde de yol yapım çalışmalarını tamamlayarak hizmete sunduk. Yolumuzun 9 kilometrelik kesmini de trafiğe açmamızla birlikte toplam 30,5 kilometrelik kesimi tamamlamış bulunuyoruz. Yolumuz; Çorum-Ankara Devlet Yolu’nu İskilip-Tosya bağlantısı ile TETEK güzergahına, İskilip-Bayat bağlantısı ile de Kastamonu-Çankırı-Kırıkkale Devlet Yolu’na bağlıyor.

Bu güzergâh, Delice-Kırıkkale-Ankara yönünde trafik yoğunluğu olduğu dönemlerde Orta ve Doğu Karadeniz’den Ankara yönüne alternatif yol olarak kullanılması bakımından oldukça önemlidir. Yolun geometrik ve fiziksel standartlarını iyileştirerek, vatandaşlarımızın sürüş konforunu ve trafik güvenliğini de artırmış olduk."

Konuşmaların ardından Çorum-İskilip yolu Çorum giriş bağlantısının açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Son Güncelleme: 17.11.2023 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
amed 2023-11-17 11:20:11

yaw he he. Bir sonraki gelişinizde o hızlı trenle gelin lütfen.

Avatar
Çorumlu 2023-11-17 11:14:47

aramızda bu sözlere inanan var mı?

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-11-17 11:54:47

Bunlara hala inananlar var mı? Senelerdir yalanlar söyleyerek bizi kandırdılar, oyları bol bol aldılar. Çorum da ne değişti. Elimizde ki HAVALİMANINI aldılar, YHT aldılar, ŞEHİR HASTANESİ aldılar, POLİS MESLEK OKULUNU aldılar, ASKERİ ACEMİ BİRLİĞİNİ aldılar, bunlar gibi bir çok büyük Yatırımları ÇORUM'dan aldılar komşu ŞEHİRLERE verdiler. Kimsenin sesi çıkmadı. Ulaştırma Bakanı Çorum'a geldin, neden yarım kalan ÇORUM HAVALİMANI'nı gezmiyorsun. Nedenini ben söyleyeyim. Çünkü yarım kalan ÇORUM HAVALİMANI'nı gezerse Bakanlığından olur. Eski Ulaştırma Bakanı CAHİT TURHAN ÇORUM'a geldi. Yarım kalan Çorum Havalimanı inşaatı gezdi. Çorum Havalimanı yapılacak dedi. Çorum Havalimanının ismi de hazır dedi. Bir hafta sonra görevinden alındı. Korkuyorlar, korkuyorlar, korkuyorlar. Fani DÜNYA da Allah'tan başka kimseden korkmayın, cesaretiniz varsa tabi ki. Senelerdir söylüyorum, yine söyleyeceğim. SENELERDİR Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Çorumsuz 2023-11-17 13:44:38

Ulan ne hikmetse hiçbir yatırım inşaatı da HAFTAYA başlamıyor.

Avatar
İskilip 2023-11-17 11:30:42

2013 de bitecek yol henüz bitmedi,Uğurludağ yol ayrımına dahi gelmedi,bu neyin açılışı,İskilip e ayıp etmeyin.Yemi İskilip den ye yumurtayı Osman cuğa bırak...

Avatar
Tecrübe 2023-11-17 13:04:25

Abdo,temcit pilavı oldu,ısıt ısıt salla.

Avatar
Sorumlu 19 2023-11-17 13:15:03

Ama 2023 hedef tamam. Niye 2024 te başlasın

Avatar
Gören göz 2023-11-17 13:23:07

Seçimler yaklaşırken bol bol vaadler güzelde gerçek olmayınca işte hayal kırıklığı