Bakan yardımcılıklarına en az bir eski vekil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakan yardımcılıklarına, her bakanlık için en az bir eski milletvekilini atayacağı belirtiliyor.

20 Haziran 2023 Salı 09:54
Bakan yardımcılıklarına en az bir eski vekil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakan yardımcılıklarına, her bakanlık için en az bir eski milletvekilini atayacağı belirtilirken, halen AK Parti MKYK Üyesi olan, iki dönem Çorum Milletvekili seçilen, ancak üçüncü dönemde aday gösterilmeyen Ahmet Sami Ceylan'ın da ismi bakan yardımcılığı için konuşuluyor.

CEYLAN'IN DA İSMİ KONUŞULUYOR

Ziraat Mühendisi olan Ceylan’ın daha önce TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi olarak görev yapması nedeniyle Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine getirileceği iddia ediliyor.

BÜROKRASİDE ATAMALAR

Yeni hükûmetin kurulmasından hemen sonra, kabine üyelerinden çalışacakları ekipleri bildirmelerini isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bürokrasiye yapılacak yeni atamaları bu hafta içinde tamamlayacağı belirtildi.

YENİ BAKANLAR LİSTE SUNDU

Haber7’de yer alan bilgilere göre; ilk kabine toplantısında Erdoğan, bakanlardan çalışacakları ekipleri kendisine bildirmesini istedi. Bu kapsamda her bakanın, Cumhurbaşkanına bakan yardımcılıkları ve üst düzey bürokratlarla ilgili alternatifli liste sunduğu öğrenildi.

ERDOĞAN LİSTELER ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Erdoğan’ın, kendisine bildirilen isimler üzerinde yaklaşık bir haftadır çalışma yaptığı belirtildi. Erdoğan’ın bu listeler üzerinde yaptığı değerlendirmenin tamamlandığı ve bu hafta içinde bürokrasiye yeni atamalar yapılabileceği ifade edildi.

BAKAN YARDIMCILIKLARINA EN AZ BİR ESKİ VEKİL

Özellikle bakan yardımcılıklarına, her bakanlık için en az bir eski milletvekilinin atanacağı belirtilirken, halen AK Parti MKYK Üyesi olan, iki dönem Çorum Milletvekili seçilen ancak üçüncü dönemde aday gösterilmeyen Ahmet Sami Ceylan'ın da ismi bakan yardımcılığı için konuşuluyor.

Ziraat Mühendisi olan Ceylan’ın daha önce TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi olarak görev yapması nedeniyle Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine getirileceği iddia ediliyor.


 

Son Güncelleme: 22.06.2023 02:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah 2023-06-20 15:42:47

Biz kurtulduk , bakanlık düşünsün

Avatar
Ahmet 2023-06-20 17:11:20

-Eski vekilleri küstürmeyelim, sağda solda konuşurlar.
-Ne yapalım efendim?
-Makam bulun, yetmezse uydurun.

Avatar
Bence siyasetten uzak tutulmalı 2023-06-20 15:37:21

Milletvekili iken Çorumda kamuya adam koymayıp yerleştiren ( Gençlik Spora dünyanın vasıfsız elemanını yerleştirdi ) Ahmet Sami, bakan yardımcısı oluca yapacaklarını siz tahmin edin...

Avatar
crm 2023-06-20 16:33:09

Bu akılla başarılı olma şansları yok. bir koltuğu işgal edecekler zaten başarılı olsalar bu durumda olmazdık büyük hata

Avatar
Allah Allah 2023-06-20 16:49:28

Vekilken ne faydasını gördük ki bu adamın, bakan yardımcısı iken faydası olsun.
Bu adamın ancak kendine faydası olur.
NET

Avatar
Çorumlu 2023-06-20 17:55:45

Sn editör ne ziraat muhendisi 2 yillik ziraat teknikeri peygamber yaptiniz hasa komus cobanini ayip yav su simartmayin

Avatar
Vatandas 2023-06-20 19:34:20

Bunlar Müslüman hesap gununde goruselim

Avatar
SORUMLU 2023-06-20 15:20:54

ASC REİS YARDIMCISI OLSUN. O ZAMAN HAVALİMANI OLUR.