‘Başörtüsü seçim malzemesi oldu’

Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mahmut Alparslan, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kamu kurumlarında başörtüsü serbestliğinin seçim malzemesi haline getirildiğini iddia etti.

09 Ekim 2013 Çarşamba 18:57
 ‘Başörtüsü seçim malzemesi oldu’


Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mahmut Alparslan, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kamu kurumlarında başörtüsü serbestliğinin seçim malzemesi haline getirildiğini iddia etti.

“Kamu-Sen bir kez daha haklı çıktı. Bir yandan Memur-Sen eliyle yürütülen kamuda baş örtüsü yasağı ile ilgili kurumlarda sözde sivil itaatsizlik eylemi bugün AKP’nin seçim kampanyası haline dönüşmüştür.” diyen Alparslan, “Millete verdiği tüm hak ve imkanları seçim propagandası  malzemesi ve oy istismarcılığı haline getirilen bu zihniyet maalesef bugün de başörtüsü konusunu yerel ve genel seçimler öncesi istismar ve siyasi malzeme olarak kullanmaktan vazgeçmemiştir.”  diye konuştu.

Alparslan, konuyla ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Daha önce Başbakan'ın emri ile alanlara inip kamu kurum kuruluşlarını çatışma ortamına çevirenler, kravat takmamayı ve sakal bırakmayı sivil direniş sananlar acaba bugün aynı düşünceleri savunma samimiyeti göstermeye, erkeklerde aynen devam eden kravat zorunluluğu ve bayanlarda devam eden yasaklarda aynı direnci göstererek sivil direnişlerde devam edecekler mi? Yoksa ağa babalarının emriyle kendilerine sunulan ‘bu kadar demokrasi size yeter’ emriyle her zaman olduğu gibi yine 3 maymunu oynamaya devam edecekler mi?

Türkiye Kamu-Sen olarak yıllardır bunun herhangi bir anayasal konu veya PKK’ya peşkeş paketinin bir parçası olamayacağını bu düzenlemenin seçim malzemesi haline getirilmesinin siyasal bir ahlaksızlık olduğunu her platformda söyledik.

İnsan hakları ve inanç özgürlüğünün olamasa olmazı olan başörtüsünün serbest bırakılması için yalnızca bir yönetmelik değişikliğinin yeterli olacağını ifade ettik. Ancak milletin inanç ve değerlerinin istismarı bir hak haline getiren bu zihniyet ve ananeleri yıllardır 1 saatte yapacağı değişikliği yapmak yerine millet istismara devam etmişlerdir.

Bugün sorulacak olan şudur: Eğer bu konu bir Bakanlar Kurulu kararı ve yönetmelikle değişebiliyordu ise bu zamana kadar bu zulme niçin müsaade ettiniz? Eğer samimi iseniz niçin bu yönetmeliği daha önce çıkarmadınız?

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak sözde demokrasi ve özgürlük çığırtkanlarının kıyafet üzerinden çıkar ve propaganda malzemesi haline getirerek kurum ve kuruluşlarda üye avcılığı yapanlar bu günde herkes istediği gibi giyinmelidir diye eylemlerine devam etme yürekliliğini ve samimiyetini gösterip gösteremeyeceklerini hep birlikte izlemeye devam edeceğiz.”



Son Güncelleme: 09.10.2013 19:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gelgit 2013-10-10 07:37:34

ne olacaktı. niye olmasındı.. adam yaptı. damlar bu konuda bir şeyler yaptı. siz şimdi kıbleyi ankaraya alsanız. ola ki . olmaz ya.. bunu aldık demeyecek misiniz. ya bu söylem de bir başka hal... yahut siz şimdi türkiye de her insanı herkesin cebini engin etseniz, zengin etseniz söylemeycek misiniz.?
bunlar normal şeyler insanlar bir şeyler yapıyorsa ve bu iyi bir şeyse söyler. söylemelidir..

Avatar
herhangi biri 2013-10-10 10:40:36

özelde başörtüsü genelde özgürlük problemini kendilerine bugüne kadar hiç dert etmemiş insanlar çıkıp seçim malzemesi olmasından falan bahsetmesin. ayrıca kendileri bir sendika temsilcisi. siyasi malzeme olup olmaması onları neden bu kadar alakadar ediyor. yeter artık. sırf birilerinin korkuları yüzünden birilerinin kaygıları yüzünden devam eden bu zulmün bitmesine destek vermek yerine köstek olacak açıklamalar yapmayın. bu işin siyaseti veya partisi olmaz, olamaz.