Bayat ekmeklere çözüm

Aşçılar Derneği İl Temsilcisi Hakan Samut, ekmeğe yapılan zammın adil olmadığını ileri sürerek...

24 Aralık 2014 Çarşamba 10:19
 Bayat ekmeklere çözüm


Aşçılar Derneği İl Temsilcisi Hakan Samut, ekmeğe yapılan zammın adil olmadığını ileri sürerek, “Halkımızın ekmek parçasına muhtaç bırakıldığı bir dönemde ekmek israf etmek doğru değil.” dedi.


Bayat ekmeklerin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirten Samut, bayat ekmeklerle yapılabilecek birçok yemek ve tatlı tarifini de gazetemiz okurları ile paylaştı. Samut’un tariflerinden ilki ‘Kaşarlı Bayat Ekmek Böreği’


Malzemeler: 1 bayat ekmek, 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 3 çorba kaşığı margarin, 4 su bardağı su, tuz.


Yapılışı: Bayat ekmeği küçük küpler halinde doğrayıp tuzlu suda haşlayın ve süzün. Fırın kalıbını yağlayıp bir sıra kaşar peyniri rendesi serpin ve üzerini kaplayacak kadar ekmek yerleştirin. Bir kat peynir rendesi bir kat ekmek şeklinde malzemeyi kat kat döşeyin. Son olarak peynir rendesini serpin. Üzerine eritilmiş margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.






Son Güncelleme: 24.12.2014 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.