Bayat Kent Konseyi çalışıyor

Bayat Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı, geçtiğimiz Salı günü saat 14.00’de Belediye toplantı salonunda Kent Konseyi Başkanı Ekrem Ünlü başkanlığında...

28 Eylül 2013 Cumartesi 10:11
 Bayat Kent Konseyi çalışıyor


Bayat Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı, geçtiğimiz Salı günü saat 14.00’de Belediye toplantı salonunda Kent Konseyi Başkanı Ekrem Ünlü başkanlığında, Genel Kurul üyelerinin salt çoğunluğu sağlanarak 20 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kent Konseyi Başkanı Ekrem Ünlü’nün açış konuşması ile başladı, ardından divan oluşumuna geçildi. Divan Başkanlığına A. Bahadır Ünlü, Divan üyeliklerine de Adem Okumuş ve Veyis Çakır önerildi. Öneri açık oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Divan oluşumun ardından Kent Konseyi Başkanı Ekrem Ünlü, Kent Konseyi’nin kurulduğu günden bu yana yapılan çalışmaları maddeler halinde sıraladı:

“Gençlerimize olumsuz etki eden içki, sigara, küfür gibi nedenler için Bayat Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir araya gelerek gençlerimizi bilinçlendirmek adına onlara konferans düzenlenmesini sağladık ve yine İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Eyüp Uçar’ı Kent Konseyi toplantımıza davet ederek ilçemiz öğrencilerinin genel durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunduk, onlar için Kent Konseyi ve Belediye Başkanlığı olarak elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu belirttik.

İlçemiz otogarı üzerinde bulunan Kıraathane müşterilerinin küfürlü ve kaba konuşmalarından halkımızın rahatsız olduğu,  Kent konseyi toplantımızda gündeme alındı. Bunun üzerine kıraathane sahibine Kent Konseyi olarak yazılı ihtarda bulunduk ve yine bu konu üzerine başka ne yapabiliriz adına toplantımıza Taşıyıcılar Birlik Başkanı Bekir Akbaba’yı davet edip fikir alışverişinde bulunduk. 

İlçe halkımızın daha iyi hizmet alabilmesi için minibüsçü ve şoför esnafını kapsayan bir çalışma yapılması Kent Konseyi toplantımızda gündeme alındı. Bunun üzerine yine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediyemizin de katkılarıyla ilçemizdeki bütün şoför esnafını kapsayan bir konferans düzenlenmesini sağladık.

İlçemiz devlet hastanesinin temizliği ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi için hastanemiz başhakemi Dr. Ali Çakar’ı Kent Konseyi toplantımıza davet ederek hastanemizde halkımızın karşılaştığı bütün sorunları Başhekim’e ilettik, gerekli fikir alışverişinde bulunduk.

İlçemiz Pancarlık Ağzı Mevkiinde bulunan köprünün maddi hasarlı hatta ölümle sonuçlanan trafik kazalarına sebep olmasından dolayı Kent Konseyi toplantımızda gündeme alarak Karayolları Genel Müdürlüğü’ne köprünün durumunu izah eden bir dilekçe metni gönderdik. Dilekçemize cevaben İlgili menfezin bulunduğu kesimde ağ değişikliği yapılacağından dolayı yeni hattın yapım aşamasında konunun değerlendirilmeye alındığı belirtilmiştir. Bilgisini aldık.

İlçemizde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde şube müdürlüğünün açılmasının, ilçe ve köylerde yaşayan halkımıza büyük yarar sağlayacağı, bazı mağduriyetlerin giderilip halkımızın daha iyi hizmet alacağını düşünerek, İlçemizdeki yaş ortalamasının yüksek olması nedeniyle de Kent Konseyi olarak Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne dilekçe metni gönderdik.

Yurt dışında yaşayan insanlarımızın çokluğu, ilçemizde mevcut pasaport başvurusunun yüksek olması nedeniyle ilçemiz Emniyet Amirliği bünyesinde pasaport şubesi açılmasının, ilçe ve köylerde yaşayan halkımıza büyük yarar sağlayacağı, bazı mağduriyetlerin giderilip halkımızın daha iyi hizmet alacağını düşünerek Kent Konseyi olarak Bayat Kaymakamlığına yazılı dilekçe metni gönderdik.

Bayat Kent Konseyi’nin tüzel kişiliğini kazandırarak vergi kimlik numarası ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın Sosyal İçerikli Projesine Bayat Belediyesi ile birlikte Kent Konseyi’nin ortak olmasını sağlayarak suçlu ya da suçsuz onlar bizim geleceğimiz adında proje hazırlanılması girişiminde bulunduk.

İlçemiz Karatepe Kuşçaçimen piknik alanında yayla şöleni yapılacak olması, ilçemiz ve civar ilçe ve köylerden buraya halkımızın ilgisinin fazla olması, olası bir yangında yapılacak müdahalenin zamanında yapılabilmesi için Kunduzlu Beldesi ve Çerkeş Köyü istikametinde bulunan mevcut stabilize yolların bakımlarının yapılması için Bayat Kaymakamlığına yazılı dilekçe metni gönderdik.

Kent Konseyi üyelerimiz, sivil toplum kuruluşları ve Belediyemizin de katkılarıyla Çorum Hitit Üniversitesi Rektörümüzü ziyaret ederek ilçemize davet ettik.  Davet sonucunda ilçemize gelen rektörümüzle yemekte buluştuk Bayat Yükseköğrenim kurumları yaptırma ve yaşatma derneğimizin açılışını hep beraber yaptık.

Kent Konseyi bünyesinde Kadın ve Gençlik Meclisi oluşturulması için çalışma yapıldı. İlçemizde bulunan siyasi partilere yazı göndererek, partilerin mevcut kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarını Kent Konseyi’ne doğrudan üye yaptık. Ayrıca partilerde üye olmak isteyenlerin tarafımıza bildirilmesini istedik. Tarafımıza bildirilen üye çalışmamız devam etmekle birlikte Kent Konseyi’ne çalışma gruplarına üye olmak isteyen isteklilerin sayısı 57 kişi oldu.

İlçemizin tanıtımına katkıda bulunan Bayat Kültür Tanıtım ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Bayat'ın Sesi Dergisi sahibi Hasan Göktürk’ü Kent Konseyi toplantımıza davet ederek fikir alışverişinde bulunduk.

İlçe esnafımıza ve gençlerimize yönelik Kent Konseyi üyelerimizce anket çalışması yapıldı. Yapılan anketlerde esnaflarımızın ve gençlerimizin istekleri (göç, işsizlik, yüksekokul gibi) sıkıntıları gerek Belediyemizce ve yetkililerce de dikkate alınarak gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

İlçemizde alkol ve sigara satışı yapan bütün esnaflarımıza 18 yaşından küçüklere alkol ve sigara satışı yapmamaları için yazılı dilekçe metni gönderdik.” şeklinde çalışmaları sıraladı.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere İlçe Kaymakamı Hakan Şeker kürsüye gelerek ilçede Kent Konseyi ve önemini belirterek Kent Konseyi çalışmalarının faydalı olacağına inandığını söyledi. İlçe ve sorunları hakkında Genel Kurul üyeleri ile fikir alışverişinde bulundu.                

Dilek ve temenniler bölümünde Yürütme Kurulu Üyesi Erol Yağlı söz istedi. İlçede amatör ligde mücadele eden Bayat Belediyespor’a Kent Konseyi olarak maddi destek sağlanması için çalışmalar yapılmasını isteyerek sorunları paylaştı.







Son Güncelleme: 28.09.2013 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.