Bayat’a bağlanmak için referandum

Sungurlu'nun Kula köyü Bayat’a bağlanmak için referanduma gidiyor.

08 Aralık 2018 Cumartesi 10:22
Bayat’a bağlanmak için referandum

Bayat’a bağlanmak için referanduma gidiyorlar

Sungurlu’ya bağlı Kula köyü, Bayat ilçesine bağlanmak için 16 Aralık’ta referanduma gidecek.

Kula Köyü Muhtarı Hicabi Altuntaş, yaptığı açıklamada, ilçe merkezinden hak ettikleri hizmeti alamadıkları için köy halkının Bayat ilçesine bağlanmak istediğini söyledi.

Muhtar Hicabi Altuntaş, bir zamanlar Sungurlu’nun en gözde köylerinden biri olan Kula’nın son zamanlarda unutularak kaderine terk edildiğini, hiçbir hizmeti doğru dürüst alamadığı için köy halkının Bayat ilçesine bağlanmak istediğini belirtti.

Halkın büyük çoğunluğunun imzasıyla Bayat ilçesine bağlamak istediklerini belirten dilekçeyi Kaymakamlığa verdiklerini ifade eden Altuntaş, Valiliğe gönderilen dilekçe doğrultusunda köyde 16 Aralık Pazar günü referandum yapılacağını kaydetti. Köy konağına konulacak sandıkla 164 seçmenin oy kullanacağını söyleyen Altuntaş, halkın büyük çoğunluğunun referandumda “evet” oyu kullanacağını iddia etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.