Belediye Hukuk İşleri Müdürlüğü’nden açıklama

Çorum Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü, Habercim19’un ‘Tartışmalı kaçak yapı yıkılıyor’ başlıklı haberine istinaden açıklama yaptı.

11 Haziran 2023 Pazar 22:53
Belediye Hukuk İşleri Müdürlüğü’nden açıklama

Çorum Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü, Çorum’da Prof. Dr. Arif Ersoy Caddesi üzerinde Galibi Vakfı’na ait olan ve yıkımı 29 Mayıs 2023 tarihinde tamamlanan kaçak yapıya ilişkin açıklama yaptı.

'CAMİ VE TÜRBE DEĞİL'

Habercim19’un 30 Mayıs 2023 tarihli ‘Tartışmalı kaçak yapı yıkılıyor’ başlıklı haberine istinaden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Habere konu olan Galibi Vakfına ait olan yapı yol üzerinde kalmış olup, Çorum İl Müftülüğü nezdinde kayıtlı bir cami değildir. Ayrıca Hitit Üniversitesi Antropoloji bölümünce yapılan tetkikler sonucunda Horasan Ereni olduğu iddia edilen türbe içerisinden çıkarılan kemiklerin de küçükbaş hayvan ve kadın kemiği oldukları tespit edilmiştir.”

'İMAR PLANINDA YOL'

Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün açıklamasında Prof. Dr. Arif Ersoy Caddesi üzerinde kalan yapının, Çorum Belediye Meclisi’nin 6 Temmuz 2006 tarih ve 19 sayılı kararı ile kabul edilen imar planında yol olarak işaretlenen alana yapıldığı, bahse konu olan yol üzerine daha sonra kaçak yapı inşa edildiği, süreç içinde plan ve uygulama iptali için defalarca dava konusu edildiği, işbu davaların reddedildiği, gelinen noktada kesinleşmiş mahkeme kararları üzerinden davaya konu yapının 29 mayıs 2023 tarihinde yıkımının gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

MÜFTÜLÜK VE ÜNİVERSİTE GÖRÜŞÜ

Söz konusu açıklamada, Çorum İl Müftülüğü’nün bahse konu kaçak yapının kayıtlı bir cami olmadığına dair resmi yazısı ile Hitit Üniversitesi Antropoloji bölümünce yapılan tetkik sonuçlarını içeren belgeler eklendi.

Son Güncelleme: 11.06.2023 22:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumsuz 2023-06-13 18:21:23

İsmet Beyciğim, bkz.
1) "Hayrın vebali" dediğiniz sanırım kurumların 'vebale' girmesi gibi absürt bir durum. Kurumlar vebal işlemez muhterem, çünkü kurumlar ruh sahibi ve ahirete gidecek 'varlıklar' değildir. Veballeri-günahları olmaz.
2) Hayrı sahibinin akıl sahibi de olması gerekir. Cuma çıkışı diyanetten aldığı onayı ibraz ederek 'CAMİYE YARDIM' diye yetkililer de para topluyor dilenciler de. Sen dilenciye CAMİ YAPACAK diye para verirsen o da senin sorunun kardeşim. Kusura bakma.
3) Kelime köken bilgisi ile kaide açıklanmaz. Herkesin salonu sırf cami cem'den gelir diye CAMİ oluvermez güzel insan. Cami bir kurumdur, sıhhati, yetkisi ve donanımı hatta yeterliliği yani RUHSAT'ı olmalıdır. Bu ruhsatı da gerekli donanıma sahip olan ve devlet tarafından yeterliliği sağlanan Diyanet verebilir. Ben de gideyim Gabon Konsolosluğu açayım kaçak araziye madem?!
4) O arsaya o yapıyı konduranda da suç arasak mı be biraz? Kendinin olmayan araziye bina dikmenin neresini savunuyorsun?

Avatar
Ahmet 2023-06-12 00:03:31

Burası madem kaçak yapıysa yapılırken neden müdahale etmediniz

Misafir Avatar
murat 2023-06-13 15:26:11 @Ahmet

Çorumda her yer kaçak yapı.
Ruhsatla alakası olmayan binalarla dolu.
Ama Kanunu uygulayacak irade yok. Bu kadar kaçak yapı, proje ihlali nasıl yapılabiliyor ve belediye neden görmezden geliyor?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ismet 2023-06-11 23:04:02

Madem orasi yoldu Belediye yolun uzerine o bina yapilirken neden uyuyodu kacak yapiya neden mudahake etmedi o cami yapilirken milletten para toplanmadi mi o kadar hayir yapan insanlarin hayrinin vebali kimin uzeine olacak millet belediye izin vermis ruhsatli bina yapiliyor diye hayir yapmistir

Misafir Avatar
Hasan 2023-06-12 09:19:55 @Ismet

Vatandaşın hayrına bir şey olmaz merak etme . Orası 5 vakit namaz kılınan bir yer değil tarikat dergahı bunu herkes biliyor. 50 100 metre arayla kenarda 4 tane cami var basit polemiklere gerek yok

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
murat 2023-06-12 08:53:11 @Ismet

birincisi orası diyanete bağlı bir cami değil, ikincisi ise vatandaştan para toplanmamış müridleri kemdi imkanları ile yaptırmış zaten başka bir vatandaş giripte orda namaz kılamıyor kendilerine ait bir mekan

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
kaçak 2023-06-12 08:42:14 @Ismet

vebal kaçağı yapanın

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
Çorumsuz 2023-06-12 01:52:24 @Ismet

Aga güzel eleştirelim de yorumun tamamı farazi be. Toplandı mı toplanmadı mı bilmiyorsun, toplandı diye düşünüp hayr sahiplerinin niyetini okuyorsun. Hayrın vebali mi olur ya. Hayr sahibinin niyetine göre hayrı bakidir, biraz akıl yürütün arkadaş. Ruhsattır falan filan iyi haklısın bak onda ama memleketin yarısı gecekondu-kaçak yapı be birader. Güç yetirebiliyor gibi hali yok ki. Herkes gecekondurduğu evinin arazisiyle kat karşılığı daireleri alsın otursun, sonra devam... E adama sorarlar o zamaaan HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK?

Beğenmedim! (2)
Avatar
kenan 2023-06-12 00:32:47

Yol çok güzel olmuş, Belediye güzel çalışıyor. Gazi caddesi trafiği ve park sıkıntısını da ve alt yapı, yağmur sularına da çözüm bulursa mükemmel olur

Avatar
Adem 2023-06-12 21:38:59

Boş boş yorumlar. Belki 20 sene önce yapılmış bir bina,bir boşluktan faydalanilarak kaçak olarak yapılmış, kafalarına göre.... yapılarak bir kabir çevrilmiş. Tüm açıklamaları belediye tarafından yapılmış gayet net.

Avatar
Merak ettiğim için. 2023-06-12 00:43:40

Elektrik,su,Doğalgaz hizmeti kaçak oldugu denilen yere nasıl olmuş da baglanilmis...Bu kaçak denilen yapı ırak değil merkezî bir yerde nasıl yapılmış anlamakta zorlanıyorum.Turbeden çıkan kemikler bayan değilde erkeğe ait olsaydı nasıl hareket edilecekti acaba diye dusunuyorum.Bayana ait olduğunu söylenen kemikler ulumezarami defnedildi diye düşünüyorum.

Avatar
ismet 2023-06-12 18:03:32

@Corumsuz icindeki yatanin kemigini analiz ettiren Belediye para toplanip toplanmadiginida analiz ettirsin biz hayir yapanin hayri gecersizdir demedik Hayrin vebalini sorguladik Soz temsili ben diyanete bir arsa bagisladim ustune cami yapilsin diye diyanette uzerine imam icin lojman yapti bunun vebali olmazmi yada verdigim kurbani kesmedi vebali olmaz mi?

Avatar
ismet 2023-06-12 12:01:23

@hasan@murat vebal goz yuman zamanin sorumlu baskani ve memurunda onlardan cami masrafi tahsil edilsin Hayir sahiplerinin niyetine bu cami yerine baska bir yerde belediye cami yaptirsin Sorun bu sekilde cozulsun bidahada yolun gectigi yerlere yapilan yapilara goz yumulmasin Hayir sahibi dergah mensubuda olsa hayir sahibidir