‘Belediye kaynaklı gecikme yok’

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kale ve Bakırcılar Çarşısı’nda yapılan çalışmaların, belediyeden kaynaklanan bir sebep nedeniyle gecikmediğini...

04 Ekim 2013 Cuma 15:30
  ‘Belediye kaynaklı gecikme yok’


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kale ve Bakırcılar Çarşısı’nda yapılan çalışmaların, belediyeden kaynaklanan bir sebep nedeniyle gecikmediğini, Kale’nin Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun proje onayını beklediğini, Yukarı Sanayi Bakırcılar Arastası’nın ise 3 aydın Kadastro Müdürlüğü’nde işlem için bekletilmesi nedeniyle geciktiğini açıkladı.

Belediye Meclisi, en kısa toplantılarından birisini gerçekleştirdi. Üç gündem maddesi ile toplanan mecliste, iki ayrı ek gündem maddesi ile 5 konuyu görüşen meclis, toplantısını yarım saatte tamamladı.

Gündem dışı söz alarak konuşan CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Şişman’ın sorularını cevaplandıran Başkan Külcü, Kale ve Bakırcılar Arastası ile ilgili soruları cevaplandırdı.

Bir gazetenin konuya değindiğini hatırlatan Külcü, sabah saatlerinde konuyu tekrar sordurduğunu, Kadastro Müdürlüğü’nün geciktiğini kabul ederek, bir hafta içerisinde gerekli çalışmaları tamamlayacağı bilgisinin kendisine ulaştırıldığını söyledi.

Külcü, bölgede işyeri bulunan mülk sahiplerinin bir hafta içerisinde tapularının teslim edilmiş olacağını sözlerine ekledi.

Şişman’ın yeni imar düzenlemelerini işaret ederek yeni Çorum yaratılması yönünde çabaların var olduğunu iddia etti. Bahçelievler, Nadık, Eskiekin Bağları civarı gibi bazı bölgeleri örnek vererek, Çorum’un farklı mahalleleri ile kıyaslayan Şişman, söz konusu alanlarda hiçbir resmi daire bulunmadığını, Çorum’un bütünlük içerisinde ele alınması gerektiğini söyledi.

Külcü, bu konuda yaptığı açıklamada ise, ayrım gibi bir düşüncelerinin olmadığını, resmi kurum dağılımlarının arsa ve mekan nedeniyle yeni yerleşim alanlarında daha kolay planlanabildiğini aktararak, “Bu konudaki samimiyetimizin tartışma konusu yapılmaması gerektiğine inanıyorum. Kimsenin özel tercihine göre planlama yapmış değiliz.” dedi.

Konuşmaların ardından gündemde yer alan gayrimenkul satın alınması yetkisi maddeleri, Kargı Belediyesi’nin ortak proje talebi, Eskialibey ve Kunduzlu Belde Belediyeleri’nin ortak proje talebi ile Belediye tarafından hazırlanan Bölgesel İhtiyaç Analizi çalışması için OKA’dan destek alınması oylanarak, meclis tarafından onaylandı. 



Son Güncelleme: 04.10.2013 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.