Belediye trafikte iyi işler yaptığını düşünüyor

Çorum Belediyesi şehir içi ulaşımı rahatlatacak iyi işler yapıldığını düşünüyor.

13 Ekim 2022 Perşembe 00:51
Belediye trafikte iyi işler yaptığını düşünüyor

Çorum Belediyesi şehir içi ulaşımı rahatlatacak iyi işler yapıldığını düşünüyor.

Belediye şehir içi ulaşım toplantısı yapıldı.

AŞGIN: ‘ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDA ÖNEMLİ İŞLER YAPIYORUZ’

Yapılan açıklamaya göre, toplantıda ulaşılabilir şehir projeleri kapsamında yapılan trafiği rahatlatıcı ve güvenli hale getiren kavşaklar ile yeni ÇORBİS istasyonları ele alındı.

Göreve geldikleri günden beri Çorum trafiğini rahatlatacak önemli işler yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “ İlk Yeni modern kavşak çalışmamızı 23 Nisan kavşağı ile Tuzcular kavşağında hayata geçirdik. Bu büyük kavşaklarımıza ek olarak şehir içinde de bağlantı yolları, akıllı sinyalizasyon sistemleri ve modern kavşaklarla birlikte Çorum’da trafiği güvenli hale getirdik." dedi.

8 YENİ KAVŞAĞI HAYATA GEÇİRDİK

Aşgın, Şehrimizin 8 bölgesinde önemli kavşaklarımız arasında yer alan zamanla yıpranmış ve yeni açtığımız yollarımıza yaptığımız, Farabi Caddesi, Selçuk 2. Cadde, Sanayi Kavşağı, Fen Lisesi 5. Cadde, Mimar Sinan 10,23 Cadde, Recep Tayyip Erdoğan Caddesi Girişi, Çiftlik Çayırı Caddesi ve Çevre Yolu bağlantısında yer alan modern kavşak çalışmasını hayata geçirerek hizmete sunduk” diye ifade etti.

ÇORBİS 36 BİN ÜYEYE ULAŞTI

Bisikletin günlük hayatta kullanımını artıracak yeni ÇORBİS istasyonları ve bisiklet yolları ile bisikletin 7’den 70’e herkese hitap etmesini amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “2020 yılında hayata geçirdiğimiz Çorum Akıllı Bisiklet Uygulaması (ÇORBİS) hemşehrilerimizden ve gençlerimizden büyük ilgi gördü. Biz de bu ilgiye kayıtsız kalmadık ve mevcut 8 istasyonumuzu 11’e çıkarttık. 56 olan bisiklet sayımızı da 91’e yükselttik” dedi. Başkan Aşgın, “9. İstasyonumuzu İkbal Kadın Kültür Merkezi önü, 10. İstasyonumuzu Cemilbey Cadesi ile Beytepe 3. Caddenin kesişimine, 11. İstasyonumuzu ise Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü içerisine kurduk. 12. İstasyonumuzu da KYK Kız Yurdu yanına yakın zamanda kuracağız. Bugün itibariyle 10 bin metre uzunluğunda bisiklet yolumuz var” diye konuştu.

Toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Memduh Uygun ve ulaşım hizmetleri personeli hazır bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
özgür 2022-10-13 13:03:39

Şehir içi trafik rezaletin son noktası. Gazi caddesi , inönü caddesi, bahabey caddesi akıyorsa gerisi boş diye düşünüyorlar. Bir arka sokağına arabanla gir bakalım neler olacak?

Kuralsızlık , saygısızlık almış yürümüş. AYNALAR BİRBİRİNE 1 MM PAYLA GEÇİYOR. Kaldırıma yan park eden insancıklar var hala. Hemde aşırı derecede.
Uyarınca da kuduz it gibi hırlıyorlar.

Denetim de yok.. Polisin foto çekip gitmesi trafiği rahatlatmıyor. 196 TL ceza için insanların hayatı zorlaşıyor. KALDIRIP GÖTÜRECEKSİN ABSÜRD PARK EDEN ARABALARI.

Avatar
Kadir 2022-10-13 10:47:19

Şehir içi trafik berbat... Yapılanlar derde Deva değil..

Avatar
Ahmet 2022-10-13 16:05:35

Bu belediyenin işi değil ama, her akşam saatlerinde ilim yayma kavşağından aklı olan geçmesin. Çünkü bir razalet.

Avatar
Şaşkın ördek 2022-10-13 18:11:02

Belediyecilik aşkının işi değilmiş biraz geçte olsa anladık

Avatar
ADAM 2022-10-13 21:52:29

36000 aboneye 91 bisiklet ilim yayma kavsagini adam dusunurde utanir biraz

Avatar
Ali Osman ULUSOY 2022-10-13 23:20:40

Valla başkanım bence kendi başına ekip arkadaşları ile düşünüyor sadece. Bir vatandaşın arabasına binsin de bi gezsin. Çıkmadan önce haber verip her yere trafik ekibi dikip kendi yolunu açtırıyor ise o başka tabii.

Avatar
crm 2022-10-13 13:44:40

yeni çorum düşünülseydi kayseri örneği gibi bu trafik homojen şekilde dağılacaktı gazi caddesine mahkum ettiler çorumluyu tabiki şu aşamada trafiği ne yaparsanız yapın azaltamassınız. ayrıca tuzcular benzinliği ve benzeri yerlere dalma yapılması lazım kolay değil ama artık çorumun ihtiyacı var

Avatar
KENAN 2022-10-13 19:09:44

istanbulda metrobüslera tek şerit tahsis edildi ÇORUMDA SAĞ ŞERİT OTOBÜS VE MİNİBÜSLERE tahsis edilmeli AMBULANS Atatürk lisesinden hastaneye 15dk iniyorsa sıkıntı var. sağ taraf araç parkı yasaklanıp trafik akışı düzene girer öe çok güzel olur tüm ana caddelerde bu ulgulanmalı inşAllah olur.