Beytepe'de Ramazan etkinliği

Beytepe Camii Yaz Kuran Kursu öğrencileri Ramazan ayı nedeniyle yardım kampanyası başlattı.

03 Temmuz 2016 Pazar 12:03
Beytepe'de Ramazan etkinliği

Beytepe Camii Yaz Kuran Kursu öğrencileri Ramazan ayı nedeniyle yardım kampanyası başlattı. Irak ve Suriye'deki iç savaş ortamından uzaklaşıp Çorum'a sığınan muhacir ailelere yönelik düzenlenen kampanyaya Yaz Kuran Kursu öğrencilerinin velileri de destek verdi.


‘Veren el ile alan eli buluşturuyoruz’ sloganıyla başlatılan kampanya dahilinde harekete geçen öğrenciler, ihtiyaç sahibi sığınmacı ailelere gıda paketi yardımında bulundu.


Cuma günü  Beytepe Camii'nde gerçekleştirilen yardım programına İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Ayniyat Saymanı Abdullah Sanar, Beytepe Camii Müezzin Kayyımı Rıfat Sert, İhtiyaç sahibi mülteci aileler ve Yaz Kur'an Kursuna katılan öğrenciler ile veliler katıldı.


Beytepe Camii Müezzin-Kayyımı Rıfat Sert, kampanya ile ilgili önceki yıllarda da sürdürdükleri cami yardım geleneğini bu yıl da devam ettirdiklerini belirterek öğrenciler arasında gerçekleşen 'Veren El Alan Elden Üstündür' yardım organizasyonu çerçevesinde 105 paket erzak kolisi hazırladıklarını söyledi.


Beytepe Camiinde gerçekleştirilen program da mülteci bir kişinin okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu şöyle konuştu; "Yüce Dinimiz İslam bizlere yardımlaşmayı ve paylaşmayı emrediyor. Hamdolsun halkımızda bunun gereğini yerine fazlasıyla getiriyor. Bunun en güzel örneklerinde birini de şu anda Beytepe Camiimizde Görevlilerimiz ve öğrencilerimizin gayretleriyle yaşıyor bulunmaktayız. Rabbimizin "İyilik ve takvada birbirinizle yardımlaşınız"  ayeti gereğince, memleketimiz ve Ülkemizde yapılan yardımlarla muhacir kardeşlerimize ensar olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hizmetler hayırda bir yarıştır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın da bu yıl başlatmış olduğu ‘Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman' sloganıyla bu kampanyaları başlatmış olduk. Beytepe Camiimizde de bu sosyal ve manevi hizmetin hazırlanmasında emeği geçen başta Cami Görevlilerimize, öğrencilerimize ve velilerine, ayrıca hayırsever bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.


Gıda kolilerinin içeriğini hazırlanma işlemlerinin bizzat öğrenciler tarafından yapıldığını vurgulayan Rıfat Sert, "Çocuklarımızın hayır ve hasenat duygularını geliştirmek için geleneksel olarak düzenlediğimiz kampanya ile ihtiyaç sahiplerinin sofraları şenlendi." dedi.


Rahmet ayı Ramazan'da yardımlaşma bilincini yaymayı amaçlıyoruz diyen Sert, "Peygamberimizin 'Veren el, alan elden hayırlıdır' hadisini kendimize düstur edindik. Ramazan Ayı'nda mahallemizdeki ihtiyaç sahipleri için gıda paketi hazırlayıp dağıtmaya karar verdik. Paketlerin tamamını öğrencilerimiz hazırladı. Gıda malzemelerini itina ile paketleyen öğrencilerimiz, dağıtımını da bizzat kendileri yaptılar. Böylece hayır kampanyasının her aşamasında görev alarak Ramazan Ayı'nda yardımlaşmanın sevincini yaşamış oldular." diye konuşarak kampanyaya destek veren tüm hayırseverlere teşekkür etti.

 

Son Güncelleme: 03.07.2016 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.