Bir tepki de Eğitim Sen’den

Eğitim sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, düzenlediği basın toplantısında...

23 Ağustos 2014 Cumartesi 10:53
 Bir tepki de Eğitim Sen’den


Eğitim sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, okul idarecilerine yönelik yapılan puanlamaları eleştirdi. Yapılan puanlamaların siyasi kadrolaşma olduğunu iddia eden Öztürk, "Tasfiyeye ve kadrolaşmaya izin vermeyeceğiz." dedi.


Sendika merkezinde düzenlediği basın toplantısında eleştirilerini sıralayan Öztürk, Pazartesi günü düzenleyecekleri protesto eylemi için Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacaklarını açıkladı.


Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik' eğitim kurumlarında Çorum'da 4 yılını dolduran 171 okul idarecinden 76 tanesi elenip 95 tanesine 75 ve üzerinde puan verildiğini söyleyen Öztürk, yandaşlık uygulaması yapılarak, birilerine kıyak geçildiğini ifade etti.


Mehmet Öztürk yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü;  "Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik kapsamında yapılan puanlamayı eleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde tarihin en büyük tasfiye ve siyasal kadrolaşma operasyonunu başarıyla hayata geçirmiştir. 16 bin okul müdüründen 7 bin tanesinin tasfiye edildi.


Çorum'da 4 yılını dolduran 171 okul idarecinden 76 tanesinin elenip 95 tanesine 75 ve üzerinde puan verildi. Okul idarecilerinin nerede ise yarısı tasfiye edilmiştir. 95 idarecinin puanları yayınlanırken 76 idarecinin puanları yayınlanmamıştır.  Bütün eğitim yöneticilerinin puanları ayrıntıları ile yayınlanmasını buradan bir kez ifade ediyoruz.  75 ve üzerinde puan alan 95 idarecinin büyük bir kısmı Eğitim Bir Sen üyesidir. Eğitim Bir Sen'liler yani yandaş sendika üyesi olanlara büyük bir kıyak yapılarak yandaşlık ödüllendirilmiştir."
 


Son Güncelleme: 23.08.2014 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emekli Öğrt. 2014-08-23 13:40:00

Eski günleri mumla arar olduk.Siz kimin hakkını kime veriyorsunuz. Nerde O eski günler.Nerden çıktı bu puvanlama.Yazık bu insanlara ayıp ediyorsunuz.Eğitim bitti.