‘Birlik olmaktan başka çaremiz yok’

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı...

21 Temmuz 2015 Salı 13:33
 ‘Birlik olmaktan başka çaremiz yok’


Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı Şanlıurfa Suruç’ta yaşananların küresel senaryonun oyunu olduğunu iddia etti.


Memur-Sen olarak yapılan  saldırıyı şiddetle kınadıklarını, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Saatcı, şöyle dedi: “Terör, zulümdür ve kimden, nereden gelirse gelsin kınanmalıdır. Sahnelenen bu oyun, tüm ülkemizin huzur ortamını, Ortadoğu'nun barışını hedef almaktadır. Ülkemize yönelik bu tür provokasyonlarla, yakın tarihte dâhil olmak üzere defalarca karşılaşmış olan milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bunların üstesinden gelebilecek kudrettedir. Milletimiz, engin sağduyusuyla birlik ve beraberliğini bozacak oyunlara gelmeyecektir. Bu hain saldırı kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır. Bugün küresel bir senaryoyla karşı karşıyayız. Bu senaryoda rol alan aktörleri iyi tanıyor ve uyarıyoruz: Bugün suçlama değil, sorumluluk alma vaktidir. Bugün yalan ve iftiraya sarılarak senaryoda rol alma değil, birlik olarak oyunu bozma vaktidir.


Gücümüzü, kardeşliğimizi muhafaza ederek bir kez daha oyunları boşa çıkarmalıyız. Büyük Memur-Sen ailesi olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyoruz. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir.”


Sağlık-Sen Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı da, saldırıyı kınadı, faillerini lanetledi.


Lafcı, şöyle dedi: “Canlı bomba saldırısı olduğu söylenen ve çok sayıda gencimizin hayatını kaybettiği saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz .Ülkemizdeki huzur ve barış ortamını hedef alan, kendi planları için kan dökmekten çekinmeyen bu güçlerin ifşa edilmesi ve saldırı emrini verenlerin yakalanması acımızı bir nebze de olsa hafifletecektir. Bu saldırının arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması, kirli planların da deşifre olmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra, yaşanan saldırının büyüklüğü sağduyumuzun kaybolmasına sebep olmamalı, bu tür saldırılardan umulan provokasyonlara izin vermemeliyiz.”



Son Güncelleme: 21.07.2015 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.