Birlikte Kurtulmuş'u kutladılar

Çorum heyeti TBMM Başkanı seçilen AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'u tebrikeden ilk isimler arasında yer aldı.

08 Haziran 2023 Perşembe 05:16
Birlikte Kurtulmuş'u kutladılar

Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı seçilen AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'u kutladılar.

İLK TEBRİK EDEN İSİM OLDULAR

Vali, Başkan ve Rektör, dün TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen oylamada başkan seçilern Kutulmuş’un ilk tebrik eden isimler arasında yer aldı.

REKTÖRÖZTÜRK'ÜN HOCASI

Öte yandan heyette yer alan ve ikinci döneme aday olan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un üniversiteden öğrencisi olduğu ve bir süre basın danışmanlığını yaptığı biliniyor.

Son Güncelleme: 08.06.2023 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YORUMLARDAKİ EROL BEY'E 2023-06-08 14:49:20

Kurumsallık dediğin, ortada hiçbir gerekçe yokken dur yere, ekonomik kriz ortasında üniversitenin logosunu ve görsel kimliğini değiştirerek, 'yeni logoya' göre her görsel ürünün yenilenmesi işi mi kardeşim? Hatta koca üniversitenin iki logoyla ve iki kurumsal renk paletiyle falan gezmesini mi kast ediyorsun? Ben buna büyük bir skandal diyorum ve sen de kurumsallıktan zerre kadar anlamıyorsun. Gerçi sen de belirtmişsin çarşı pazar gezmez diye ama, e geziyor da bayağı.. Nasıl edelim?

Avatar
vatandaş 2023-06-08 09:34:28

muhteşem üçlü yine bir arada hayırdır rektörün yerini mi garantilemeye çalışıyosunuz

Avatar
Vatandaş 2023-06-08 08:27:12

Rektör koltuğu kurtarma derdinde. Zamanında thy yönetim kuruluna kim bizim rektörü seçip hiçbişey yapmadan 2.maaşı almasına vesile olduysa kimden torpilliyse artık belli oluyor ilk tebriğe koşa koşa gitmesinden.

Avatar
Fırat Aydın 2023-06-08 11:53:33

Fetet devri, faniler ve siyaset

Hitit Üniversitesi'nde rektör ataması için süreç devam ediyor.
Rektörlük yarışında 20'nin üzerinde akademisyen YÖK'e başvuruda bulunurken, adaylar arasından belirlenen 3 isim atama için Cumhurbaşkanlığına gönderildi. Hitit Üniversitesi'nin yeni rektörünün belirlenmesi noktasında artık sayılı dakikalar, belki de günler kaldı.
Devlet, boşluk kabul etmez. Elbette bir ismi atayacaktır. Ancak atanacak ismin şehrin beklentilerine ne kadar cevap verecek burası hep bir soru işareti zihinlerde.
Kuruluşunda kayıp bir dört yılı geride bırakan Hitit Üniversitesi, Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile birlikte hızlı bir toparlanmayla gelişim sürecine girdi. Bu süreçte siyasilerin katkısı da yadsınamaz. Kampüsleşme noktasında hızlıca adımlar atılsa da istenilen noktaya tam olarak geldiği söylenemez.

Fetret Devrine giriş
2019 yılında Alkan'ın görev süresinin dolmasıyla birlikte şehire ve üniversiteye veda ederken, başkentte siyasetin içinde, bürokraside geniş bir çevreye sahip olan Prof Dr. Ali Osman Öztürk'ün atanması üniversitede değişimin devam edeceğine yönelik umutları artırdı. Ancak geçen 4 yıllık süreçte maalesef hayaller suya düştü.
Umutlar umutsuzluğa evrilmeye başlarken Hitit Üniversitesi "Fetret" devrine girdi. Önce pandemi sonrasında dünyayı etkisi altına alan ekonomik daralma ardından asrın felâketi ile ülkemiz sarsıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde pandemide iyi bir sınav veren devletimiz 11 ili etkileyen dünyanın en büyük felaketinde de devletin tüm kurumlarıyla vatandaşının yanında oldu. Olmaya da devam ediyor. Allah bir daha böyle günleri yaşatmasın bu aziz millete.
Tekrar başa dönersek yaşanan krizlerin yan etkileri de oldu. Pandemi ile birlikte eğitim çevrimiçi olurken üniversiteler rutin çalışmalarına devam etti.

Pandemi süreci "Fetret" devrine giren üniversite geriye gidişi perdelerken, farklı dönemlerde açıklanan üniversitelerin başarı sıralamaları çuvala sığmayan başarısızlık mızrağını da kamuoyunda da belirgin hale getirdi. Üniversite yöntemini bunu maç devam ederken kural değişikliğine bağlarken aslında durumun öyle olmadığını herkes biliyordu.
Yeşil sahalarda olduğu gibi eğitimde de VAR sistemi olsaydı eğer ne kadar bakarsak bakalım kural değişikliğini sadece Hitit'e özel olmadığını yüksek öğretimde ki tüm eğitim kurumlarını kapsadığını görürdük. Değişen kural Fetret dönemindeki Hitit'in başarısızlığını gün yüzüne çıkardı. Maçın bitimine dakikalar kala teknik heyet ne yaparsa yapsın artık faydası yoktu. Çünkü ortada kayıp koskoca bir 4 yıl var. Bunun hesabını kim verecek veya bu başarısızlığı kim sorgulayacak!!!!!

Bu şehir iki faniden ibaret değildi aslında

Fetret devrinde sayın rektör hocamızında hataları da etkili oldu. Şehri kucaklamak, sivil toplum kuruluşları ile entegre olmak yerine benim gibi iki faniden bu kadim şehri ibaret zannetti.
Bu fanilerden birisi yarın bu şehirden tayin olup gittiğinde diğeri görevi bıraktığında hangi limana gemiyi demirleyeceğiz hocam. Sayın hocam, elinizdeki fırsatı maalesef değerlendiremediniz. Aslında "rektör hoca çalışmak istedi, hizmet etmek istedi" ama Çorumlular buna müsade etmedi gibi etrafınızda algı yapıp sizi farklı yönlendirmeye çalışanlara da inandınız veya inanmış gibi yaptınız.
Şunu unutmayın Çorum halkı kadirşinastır, vefa sahibidir. Ancak siz Çorum'un bu yüzünü ya görmek istemediniz yada kasıtlı olarak çevreniz göstermedi. Bunun analizini yapmak size düşüyor. Ortadaki başarısızlıktaki en büyük pay kural değişikliği değil bunlardı.
Siyasete gelirsek, siyaset kurumuyla olan kavganız, sivil topluma gösterdiğiniz küstüm oynamam tavırları maalesef hem size hem şehire kaybettirdi. Üniversiteye paydaş olan tüm kurum, kuruluş ve kişilerle maalesef sağlıklı bir iletişim ağı kurulmadı. Bugüne kadar yapılan somut birşeyi ortaya koymadığınız gibi ne yazık ki, yeni döneme dair de hedeflerinizi ve projelerinizi ortaya koymadınız veya koyamadınız. Milletten kopuk siyaset nasıl başarılı olamazsa aynı kural üniversiteler içinde geçerli.


Çorum siyasetinin ilk sınavı

Hem bu kadim şehir hem de üniversite artık kimsenin deneme tahtası olmaya tahammülü yok.
Bu son viraj atama Çorum siyasetinin de bir sınavı olacak. Ya bu başarısızlığa ortak olacaklar yada masa da söz sahibi olup bu şehrin geleceğinin inşasında söz sahibi olacaklar. Siyasette son sözü kim söyleyecek oturup izleyeceğiz..
Çorum, Türkiye Yüzyılı vizyonuna kayıp bir 4 yılın üzerine 4 yıl daha mı ekleyecek yoksa siyasetçisi, bürokratı, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek yeni ufuklara mı yelken açacak. Tarih ve arşivler söylenen sözleri unutmaz. Birgün gerçekleri acı da olsa hatırlatır.
Yıllarca her devletinin yanında olan, cumhurun reisine sahip çıkan bu şehir ya başarısız bir yönetimle cezalandırmaya devam edecek, yada yeni bir yüz yeni bir isimle geçmişe sünger çekerek Fetret devrinden çıkış için yol arayacak.
Bekleyip göreceğiz...

Avatar
Çorum'un sesi 2023-06-08 07:31:59

Çorumlu Rektör istiyoruz Görevi bitince lütfen bı daha aday olmasın..

Avatar
Erol 2023-06-08 11:59:44

Rektör bey disiplinli ve kurumsallaşma adina çok önemli işler başardı üniversitede. Rektör bey çarşı esnaf dolaşacak değil, üniversitenin hantal yapısını değiştirmeye uğraşıyor. Vatandaş ise yeni binalar dikilmesini bekliyor. Göreve geldiğinden hemen sonra pandemi başladı ve o sorunla uğraştı. Millete anlatmazsin onlar müteahhit Rektör ister.

Avatar
Reşit Keleş 2023-06-08 19:27:11

Kriptoların etrafını sardığı çalıştırmadığı rektör yeniden gelmek için çırpınıyor. Tabiki çırpındıkça batacak.Kriptoların işini yapmaktan üniversiteye sıramı geldi?

Avatar
kenan 2023-06-08 06:47:56

ekip güzel, uyumlu Çorum vekilleri olsalardı ne kadar güzel olurdu.