Bu açıklamalar tüm mahalleleri ilgilendiriyor

Başkan Aşgın, Belediye Meclisi Ekim olağan toplantısında tüm mahalleleri ilgilendiren kararları açıkladı.

07 Ekim 2020 Çarşamba 23:10
Bu açıklamalar tüm mahalleleri ilgilendiriyor

Belediye Meclisi Ekim olağan toplantısında siyasi parti gruplarının ortak gündemi Azerbaycan oldu.
Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ile Turgut Özal Konferans Salonu’nda Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın yönetiminde toplanan meclis üyeleri, gündemdeki maddeleri görüşerek karara bağladı.
BULVAR YOLA AZERBAYCAN CADDESİ
Gündem dışı konuşmalarından ardından Çorum merkezde Farabi Caddesi-Devane güzergahından Osmancık Caddesi’ne istikametinde açılan 20 metre genişliğindeki yeni bulvar yola oy birliği ile Azerbaycan Caddesi adı verildi.
Ziraat Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Tarım Müdürlüğü tarafından üretilen ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması için Belediye ile işbirliği yapılması gündeme getirildi.
HANIMELİ PROJESİ İLE YÖRESEL ÜRÜNLER ÇORUM’DA
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, seçim taahhütleri arasında yer alan Hanımeli Projesi’de söz konusu kurumlarla işbirliği yapılacağını belirterek. Merkez ve ilçelerde kadın kooperatifleri aracılığıyla üretilen yöresel ürünlerin Çorumlu ile buluşturulması için Hünkar Hacı Bektaş Veli Parkı, Mehmetçik Parkı, Rüstem Eren Parkı ve Velipaşa Konağı’nda yöresel ürünler satış merkezi oluşturulacağını açıkladı.
TARİHİ İKİZ KONAK BUTİK OTEL OLACAK
Başkan Aşgın, yeni bir konak projesini daha hayata geçireceklerini belirterek. “İki Konak Projemizin protokolünü imzaladık. Kale’den Ulu Cami’ye uzanan bir Kültür Yolu Projemiz var. Bu proje kapsamında orada bir İkiz Konak bulunuyor. Buranın restorasyonu ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde ki girişimlerimiz neticelendi. 1,5 milyon liralık kısmını Bakanlık verecek bizde belediye olarak geri kalanını tamamlayacağız.  Bu konağı butik otel olarak kullanacağız. Kale içinde fonksiyon verilecek binalardan birtanesi de butik otel olacak. Tarihi doku içinde konaklamak isteyenler için bir yerimiz olsun istiyoruz.” Dedi.
REFAKATÇİ MİSAFİRHANESİ BİTİYOR
Aşgın, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında inşa edilen 35 kişi kapasiteli Refakatçı Misafirhanesi tadilatını birkaç ay içinde bitireceklerini, Velipaşa Konağı tadilat ihalesinin de bugünlerde yapılacağını, ayrıca  BİLSEM’e Z Kütüphane kuracaklarını kaydetti.
GIDA BANKASI TAŞINIYOR
Gıda Bankası’nın Akşemsettin Cami altına taşınacağını belirten Aşgın, “Binlerce kişiye hizmet verdiğimiz Gıda Bankası mekânsal olarak yetersiz kaldığı için Akşemseddin Cami altında bulunan alanı kiraladık ve yakında Gıda Bankası’nı buraya taşıyacağız.” Diye konuştu.
4 MAHALLEYE SEMT SAHASI İÇİN İHALE
Aşgın, Çorum7da 4 adet semt sahası için ihale yapacaklarını belirterek, “Şehrin farklı mahallerinde yaptıracağımız 4 adet semt sahasının ihalesinin hazırlığındayız. Bahçelievler, Ulukavak, Gülabibey ve Üçtutlar Mahalleri’ne 4 adet semt sahası yapacağız. Gençlerimize hayırlı olsun. İhale süreçlerini tamamlamak üzereyiz.” Şeklinde konuştu.
Mezarlık Müdürlüğü’ne Ulu Mezarlık Hıdırlık kavşağı giriş kapısı yanında yeni hizmet binası yapacaklarını hatırlatan Aşgın, yakında ihale yapılacağını, yeni binada gasilhane, morg ve taziye alanları bulunacağını kaydetti.
AKKENT VE BİNEVLER’İN YILLARDIR BEKLEDİĞİ TALEP KARŞILANACAK
Akkent Mahallesi’nde şehre nazır bir alana kafeterya yapılacağını, İhale hazırlığı içinde bulunduklarını belirten Aşgın, “Ancak bu kafteryayı biz işletmeyeceğiz. İhale ile kiraya vereceğiz.” Dedi.
Aşgın,  Binevler’de Zikrullah Cami bahçesine de alışveriş yapılabilecek bir mekan kazandıracaklarını kaydederken, Çatak bölgesinde Gençlik Kampları yapacakları bilgisini tekrarladı. Aşgın, “Protokol hazırlıkları devam ediyor. Genişçe bir alanda hayata geçireceğimiz projede bungalov evler ile farklı sportif çalışmaların yapılabileceği bir alanlar yer alacak. Düğmeye basmış durumdayız.”
Aşgın, Nikah Sarayında başlatılan tadilatın da bitmek üzere ve yakında yeniden yerinde hizmet vermeye başlayacağını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 11.10.2020 00:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Binevler 2020-10-08 00:10:41

Uctutlar mahallesi binevler mevkiisine ilk defa el atarak calisma yapan belediye baskanimiza tesekkur ediyorum.insaAllah en kisa zamandada elektirik hatlarini yerin altina almada bi calisma yapilir...

Avatar
Mertçe 2020-10-08 09:15:55

Nereye ne yaparsanız yapın ancak şunu unutmayın milletin vergisiyle yapıyorsunuz. Ben devletten korona sürecinde hiç destek almadım aksine çocuğum işten çıktı kimse sormadı bile birde su faturasını hiç almayalım demediniz onun için yaptığınız güzel işler bana hiç güzel gelmiyor

Avatar
Asdf 2020-10-08 16:02:14

Belediye yeni hizmet binası ile ilgili bi gelişme var mı?Bu şekilde kalması gerçekten üzücü..

Avatar
Mertçe 2020-10-12 12:34:00

Yorum Yıldız, Amerika'yı savunacak halim yok. Ben destek almadım. evden çıkmayın dendi milletimizi düşündüğümden evden çıkmadım. Belediye ise 2 ay sonra maske getirebildi. Ayrıca belediye neden halen pazarlarda gerekli tedbirleri alamıyor. Amerika 'yı bırak sen bizde de garibana fakire iş yok. Mesela ben şahidim eski belediye başkanının yaptığı torpillere sen kime hikaye anlattığına bence dikkat et.

Avatar
Yıldız Yanıldınız 2020-10-12 12:50:08

Allah aşkına siz nerde yaşıyorsunuz. Madem bu kadar her şey yolunda da neden dolar sürekli yükseliyor. Yıldız isimli yorumcu farkındaysan dolar Amerikan para birimi neden paramız bu kahrolası Amerikan parası karşısında değer kaybediyor.

Avatar
Yıldız 2020-10-12 09:52:03

Yorum Mertçe, sende şunu hiç unutma,her Ülkede Milletin vergisiyle yapılıyor, yapılanlar, KORONADA gördük süper sandığımız devletler birbirlerinin maskelerini çaldılar çöp poşetleri giyip ameliyata girerken girdi, Amerika'da ölü sayısı günde bin beşyüz işsiz sayısı rekor düzeyde işsiz efakirlere tedavi hakkı yok söz hakkı yok,35 binden fazla işsiz sayısı eklendi, işsizlere isizlere fakirlere hastaneye gitme hakkı yok söz hakkı yok iken neyin kafasını yaşıyorsun.issizler, aptal iş alternatifi bulamıyor diye, emekliler çalışmadan maaş alıyorlar diye sürü bağışı uyguluyor Amerika süper sandığımız devlet işsizleri ve emeklileri, korona ile öldürüyor.