Bu ay şaşalı sofra kurma ayı değil!

Emekli Kur'an Kursu Hocası Huri Doğan'dan bu ayda şatafatlı sofra uyarısı...

30 Mayıs 2018 Çarşamba 01:16
Bu ay şaşalı sofra kurma ayı değil!

Her Ramazan ayının başlangıcında aynı konuları tartışırız ancak yine de bırakmayız yaptığımız hataları. Şaalı, bol çeşitli iftar sofraları, çok yıldızlı otellerdeki iftarlar ne kadar da uzaktır Ramazan ayının ruhundan.

İşte mübarek oruç ayının 15.  Günündeyiz. Geldi gidiyor. Elveda Ya Şehr-i Ramazan derken, Emekli Kur’an Kursu hocası Huri Doğan bizi bir kez daha uyarıyor, iftar sofralarımız konusunda. Belki her Ramazan ayında düştüğümüz yanlışa bir daha düşmeyiz diye…

AÇ VE SUSUZLARA YARDIM EDELİM

“Çok şaşalı sofraların da orucun ruhuna uygun olduğu kanaatinde değilim. Biraz daha mütavazı sofralar bu aya daha yakışacaktır diye düşünüyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun aç insanları bu ayda daha çok hatırlayıp gereğini yapmamız gerekir. Açlığın ne kadar zor olduğunu bu ayda hazır anlamışken, susuz kalmanın ne denli dayanılmaz olduğunu bizzat yaşamışken, bu duygularımızı kâra çevirelim ve aç-susuz insanlara yardım edelim elimizden geldiğince."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim Geniş 2018-05-30 08:44:27

Peki bu sofrayı kimin parası ile kurdunuz? Paranın sahibine sordunuz mu?

Avatar
Çorum 2018-05-30 16:06:29

Kimin parasıyla kurulacak tabiki milletin cebinden çıkıyor, yemeyenler ne olacak ben helal etmiyorum.

Avatar
Murat 2018-05-30 18:10:13

Senin benim cebimden çıkıyor bide siyasi emellerine alet ediyorlar mübarek Ramazan ayını yazıklar olsun size