Bu haber sağlıkçılara

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi...

05 Ekim 2013 Cumartesi 15:59
 Bu haber sağlıkçılara


Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından geliştirilen 90 projesiyle ilgili açıklamasında, “Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından geliştirilen ve yaklaşık bir buçuk ay önce Genel Sekreterliklere gönderilen talimatlarla tüm illerde uygulamaya geçirilen 90 Gün Projesi’nin içeriğinde yer alan ve kamuoyunda tartışmaya yol açan bazı maddelerinde değişikliğe gidiliyor.” dedi.

90 Gün Projesi’ne ilişkin çalışanlar adına sıkıntıları Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu yetkililerine ilettiklerini belirten Saatçi, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Sağlık-Sen’in Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu yetkilileri ile yaptığı görüşmede hasta-sağlık personellerinin tuvaletlerinin aynı olması uygulaması ile gizli müşteri uygulamasının yeniden düzenleneceği belirtildi. Yeni düzenlemede hasta-sağlık personeli tuvaletlerinin aynı olması konusu, tuvaletlerin standartlarının aynı olması şeklinde düzenlenecek.

Sendika olarak daha önce tepki ve çekincelerimizi dile getirdiğimiz ‘gizli müşteri’ uygulamasının, ‘saha gözlemcisi’ olarak değiştirilerek, gözlemcilerin sadece hasta gözüyle değil çalışan gözüyle de ortam değerlendirmesi yapması sağlanacak. Böylece sağlık personellerinin çalışma koşullarındaki olumsuzluklar gözlemcilerin raporları ile kurum başkanlığına bildirilecek. Uygulamaya konulan 90 Gün Projesi ile hasta memnuniyetinin yanı sıra çalışan memnuniyetinin de önemsenmesi sağlık sisteminin işleyişine pozitif katkı sağlayacaktır. 90 Gün Projesi’nde uygulamaya konmak istenen ve çalışanların motivasyonlarını düşürecek düzenlemelerde olumlu yönde revizyona gidilmiş olmasının isabetli bir yaklaşımdır. Sağlıkta dönüşüm programının başarılı olması için çalışan motivasyonunu arttırmaya yönelik yeni düzenlemelerle sahanın beklentilerine cevap verilmesi önemlidir. Önümüzdeki süreçte Kamu Hastaneleri Kurumu’nun, çalışan hakları noktasının da iyi değerlendirilmesi umudunu taşıyor, konunun yakinen takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyorum.”





Son Güncelleme: 05.10.2013 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.