Bu sabah herkes Ulu Camii’deydi

Çorum Müftülüğü tarafından Çanakkale şehitleri için anma programı düzenlendi.

18 Mart 2015 Çarşamba 11:16
 Bu sabah herkes Ulu Camii’deydi


Çorum Müftülüğü tarafından Çanakkale şehitleri için anma programı düzenlendi. 

Sabah namazında Ulu Cami’de düzenlenen programa Vali Ahmet Kara, İl Emniyet Müdürü Erkan Tarancı, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve vatandaşlar katıldı.

Programda Kuran'ı Kerim başta olmak üzere tekbirler, salat-ü selamlar, kasidelerle şehitlerin ruhları şad edildi. Ayrıca programda İl Müftülüğü’nde okunan 3 bin 500 hatmin duası yapıldı. Ellerin semaya şehitler için kalktığı dua sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Sabah namazı sonrası ise cami cemaatine Çanakkale savaşında askerlerin yediği buğday çorbası, üzüm hoşafı ile ekmek de ikram edildi.

Müftü Mehmet Aşık, Çanakkale ruhunun bir imanın doruk noktası olduğunu belirterek, “O günkü ecdadımızın imanının zirve yaptığı bir noktadır. Peygamber efendimizin manevi alemde destek elini uzattığı bir ortamdır. Çanakkale ruhunu kaybetmemiz gerekiyor. Bunu gençlere aşılamamız gerekiyor” dedi.





İHA

Son Güncelleme: 18.03.2015 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.