Bu uyarılar vatandaşa

Yerel seçimlerde uygulanacak seçim takvimi yürürlükte, vatandaşlara bazı konularda hatırlatma yapıldı.

24 Aralık 2018 Pazartesi 09:50
Bu uyarılar vatandaşa

Valilik İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, yerel seçimlerde uygulanacak seçim takviminin Yüksek Seçim Kurulu’nca yürürlüğe girmesi nedeniyle vatandaşları bazı konularda bilgilendirdi.

İşte o açıklama

“Ev adreslerini değiştirdikleri halde bugüne kadar yeni adresini beyan etmemiş olan vatandaşlarımızın en geç 17.01.2019 tarihi mesai bitimine kadar yeni adreslerini Nüfus Müdürlüğüne beyan etmeleri gerekmektedirler. Yeni adreslerini beyan etmemeleri durumunda seçmen listelerinde yer almayacaklarından oy kullanamayacaklardır.

Tüm seçmen vatandaşlarımızın seçmen kütüklerinin muhtarlıklarda askıya çıkacağı 04.01.2019 tarihi ile askıdan ineceği 17.01.2019 tarihleri arasında muhtarlıklara asılan seçmen listelerinden isimlerini kontrol ederek, seçmen kütüklerinde isimlerinin yer almaması durumda Müdürlüğümüze başvurarak adres kayıtlarını kontrol ettirmeleri, varsa bir yanlışlık düzelttirmeleri gerekmektedir. Aksi halde oy kullanamazlar.

Özellikle köylere adres beyanında bulunan ancak resen veya şikayet üzerine yapılan tahkikat sonucunda köylerde oturmadığı tespit edilerek adres kayıtları kapatılan vatandaşlarımızın en geç 17.Ocak 2019 tarihi mesai bitimine kadar Nüfus Müdürlüğünde adres beyanında bulunmaları gerekmektedir. Bu şekilde adresleri kapatılan vatandaşlarımız yeni bir adres beyanında bulunmamaları durumunda oy kullanma imkanları bulunmaktadırlar.

Yüksek Seçim Kurulu kararı uyarınca 17 Ocak 2019 tarihinden sonra yapılacak adres beyanları seçmen listelerinde yer alamayacağından, bu tarihten sonra adres kaydı yaptıran vatandaşlarımızın bu sürelere dikkat etmeleri önemle duyurulur.”

Son Güncelleme: 24.12.2018 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.