ÇEKODER’in projesi tamam

Çorum Engellileri Koruma ve Destekleme Derneği’nin (ÇEKODER) ‘Engelliler İçin...

17 Ağustos 2014 Pazar 14:13
 ÇEKODER’in projesi tamam


Çorum Engellileri Koruma ve Destekleme Derneği’nin (ÇEKODER) ‘Engelliler İçin Mesleki Teknik Eğitim ve İstihdam İmkânlarının Geliştirilmesi’ projesinin tamamlandığı bildirildi. ÇEKODER Başkanı Galip Devrim Çağlayan, Ulusal Ajans tarafından kabul edilen ve uygulaması tamamlanan proje ile ilgili basın açıklaması yaptı.


Başkan Çağlayan yaptığı açıklamada şunları söyledi:


"Çorum Engellileri Koruma ve Destekleme Derneği - ÇEKODER adına Ulusal Ajans Leonardo da Vinci-VETPRO Hareketlilik Programı kapsamında, ‘Engelliler İçin Mesleki Teknik Eğitim ve İstihdam İmkânlarının Geliştirilmesi’ isimli projemiz tamamlandı.


13-19 Nisan 2014 tarihleri arasında Hollanda ve Avusturya, 11-17 Mayıs 2014 tarihleri arasında Bulgaristan ve son olarak 25-31 Mayıs 2014 tarihleri arasında Almanya ziyareti yapılarak proje kapsamında planlanan 4 yurt dışı çalışma ziyareti gerçekleştirilmiş oldu.


Proje, Çorum Engellileri Koruma ve Destekleme Derneği sahipliğinde, Hollanda, Avusturya, Bulgaristan ve Almanya'nın  alıcı ortaklığında, 1'er hafta süreli, 4 akışlı, toplamda 44 katılımcıdan oluştu,  engellilerin AB' deki mesleki teknik eğitimi ve istihdam imkanlarının araştırılmasını amaçladı. Projede yer alan yerel kuruluşlar, Çorum Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Etüt ve Proje İl Müdürlüğü, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, Çorum Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birlik Başkanlığı, Çorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kale Özel Eğitim Uygulama Merkezi, İskilip Bedensel Engelliler Derneği, Alaca Engelliler Derneği, Çorum Spastik ve Zihinsel Engelliler Derneği ve Pegasus Görsel İletişim Hizmetleriydi.

Proje ortakları kurum temsilcilerimizin katılımıyla proje kapanış ve değerlendirme toplantısı yaptık. Ortaklarımızdan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezinde, Vali Yardımcıs  Sait Topoğlu başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çorum Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Cengiz Özkader, OKA-Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, Çorum TSO Genel Sekreteri Murat Zeybel, Çorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zekeriya Doğan, Kale Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Rıdvan Çiçek, Anadolu Iş Okulu Müdürü Selami Bolat ile diğer proje ortağı kurum temsilcileri katıldılar.


Engellilere yönelik farkındalığı artırmak, tutum ve davranışları değiştirmek, görülen, öğrenilen, kayıt altına alınan yenilikçi uygulama, yöntem ile teknolojik araçların kullanımını paylaşmak ve yaygınlaştırmak, engellilerin mesleki teknik eğitimlerini ve istihdam imkanlarını geliştirmeye  yönelik çok önemli kazanımlar elde ettik. Bu kazanımları uygulamaya geçirmek için hep birlikte çalışma gayreti içerisindeyiz. Çorum' da  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi'nin, AB ülkelerinde gördüklerimizle yarışır düzeyde olduğunu görmek bizleri gururlandırdı. Mesleki eğitim ve istihdam konusunda yapılacak düzenleme ve uygulamalar ile ülkemizde engellilere yönelik çalışmalar gelişme gösterecektir. Bu konusunda Bakanlığımızın uygulamalarını illerde görmek gelecek adına ayrıca umut vermektedir.


Projenin hazırlanması ve uygulanmasında katılım ve katkılarıyla destek veren bütün kurum ve temsilcileri ile projenin yazımı, uygulanması ve raporlanması sürecinde desteklerini esirgemeyen OKA Çorum Yatırım Destek Ofisi ve uzmanlarına teşekkürü bir borç biliriz."


Proje kapanışı ile ilgili yapılan değerlendirme toplantısının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezinde kalan vatandaşlarımızın yaptıkları el sanatları sergisi gezildi, kurum incelemesinin ardından etkinlik sona erdi.





Son Güncelleme: 17.08.2014 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.