Çorum Barosu Samsun'daydı

Çorum Barosu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında Samsun’da düzenlenen törenlere katıldı.

19 Mayıs 2019 Pazar 22:58
Çorum Barosu Samsun'daydı

Çorum Barosu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında Samsun’da düzenlenen törenlere katıldı.

Avukatlar 19 Mayıs 1919 'un 100. Yılı'nda Samsun'da buluştu. Baro Başkanı Kenan Yaşar ve Baro Yönetim Kurulu’nun hazır bulunduğu programda, Çorum Barosu’nun kurtuluş savaşının ilk adımı olan 100. Yıldönümünde Samsun’da olduğu belirtildi. Samsun törenlerine TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzoğlu, çok sayıda baro ile avukat katıldı. Atatürk'e saygı gösterisinde bulunmak amacıyla Çiftlik Caddesi'nden Onur Anıtı'na kadar tüm avukatlar cübbeleriyle yürüdü. 19 Mayıs 1919'un 100. yılı oldukça görkemli bir törenle kutlandı.

Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, 19 Mayıs nedeniyle yayınladığı mesajında ise şu görüşlere yer verdi;

“Cumhuriyet’e ve ulusal bağımsızlığa giden yolun başlangıcı, ulusal kurtuluş mücadelemizin ilk adımı olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıl dönümünü gururla ve eksilmeyen bir coşkuyla kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biridir. Tarihi boyunca bağımsız yaşamış olan Türk Milleti'nin yine dünya üzerindeki varlığını hür, bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan ve "Türk milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır" diyen Atatürk yediden yetmişe, kuzeylisi güneylisi, doğulusu batılısı, her insanımızı arkasına alarak milli mücadeleyi başlatmış ve tüm yoksulluğa, yokluğa rağmen bu mücadelede Türk Milleti başarı elde etmiştir.

Bağımsızlığımızın nasıl elde edildiğini, hangi zorluklarla kazanıldığını herkesin bilmesi gerekir. Bu açıdan milli mücadele sonrası 29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyet'imizle dünya milletleri arasında şerefli yerini almıştır. Mazlum ve davasında haklı olan Aziz Türk Milleti zor ve sıkıntılı şartlar altında 19 Mayıs’ta birlik ve beraberliği ile Çanakkale ruhunu tekrar şahlandırmış, üzerindeki kara bulutları dağıtarak soylu milletimizin gurur kaynağı olmakla kalmamış; tüm ezilmiş, işgale uğramış milletlere de örnek teşkil etmiştir.

Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet'e sahip çıkacak, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Birlik, beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk Genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır.

Milli mücadeledeki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bunun bozulmasına da başta Türk Gençliği olmak üzere Türk Milleti fırsat vermeyecektir.

19 Mayıs; yok edilmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşu, milletimizin birlik ve beraberlikten aldığı güçle hiçbir engel tanımayacağının tüm dünyaya ilan edildiği gündür.

19 Mayıs; ulusumuzun kendi vatanında, özgür ve bağımsız olarak onuruyla yaşama kararlılığının haykırıldığı andır.Bu gün; soylu milletimizin gurur kaynağı olduğu kadar, dünyadaki tüm ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur. Türk Milletinin içinde bulunduğu tarifsiz yokluğa ve yoksulluğa rağmen başlatılan bu yürüyüş; milletimizin birlik ve aynı idealler etrafında kenetlenmesinden güç almış, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için bir millet ayağa kalkmış, tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazılmıştır.

İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs günü, aynı zamanda milli hafızamızda çok önemli yer tutan 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi destansı başarıların da kaynağıdır.19 Mayıs 1919'da canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Türkiye’nin aydınlık yarınları için en büyük gücümüz gençlerdir.Türk gençliğine düşen görev; bu kutsal vatanı tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir.

Bu düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna canını veren aziz Şehitlerimizi, kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz."

Son Güncelleme: 20.05.2019 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165