Çorum ilk 5’te

Çorum trafik kazalarının azaltılması sıralamasında Türkiye genelinde başarılı ilk 5 il içinde yer aldı.

13 Mart 2020 Cuma 20:05
Çorum ilk 5’te

Çorum trafik kazalarının azaltılması sıralamasında Türkiye genelinde başarılı ilk 5 il içinde yer aldı.


Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan açıklamaya göre, Çorum il genelinde trafik kazalarının önlenmesi, trafik kurallarına uyma düzeylerinin en üst seviyeye çıkarılması, kaza sonucu meydana gelen ve yaralanmaların azaltılması ile denetim faaliyetleri yoluyla sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun artırılması için ‘yaşam için kısa bir mola ve yaşam çadırı’ eğitimleri, şehirler arası, şehir içi ve ilçelerde yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda sivil denetim, sarsma bandı, okul servislerinin kontrolü, saygısız araç kullanımı, drift ve abartılı egzoz gibi kural ihlalleri, kazaların yoğun yaşandığı ana arterlerde radarla hız denetimi, Kent Güvenliği Yönetim Sistemi aracılığıyla kırmızı ışık ihlali, kask kullanımı ihlali, seyir halinde cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri kullanımı denetimi ve yaya öncelikli trafik uygulaması yapıldı.


Çorum, Ankara-Samsun ve Amasya-İstanbul çevre yolundan günlük ortalama olarak 15 bin civarında araç geçmesine rağmen trafik kazaları sonucu ölümlerin azaltılması konusunda 81 il içerisindeki başarısını 15.’inci sıraya yükseltti. 2020 yılının ilk iki ayında ise ölümlü trafik kazalarında % 100’lük bir düşüş ile 81 il arasında başarı sıralamasını 4. sıraya çıkartarak azımsanamayacak bir başarı elde etti.

Son Güncelleme: 13.03.2020 21:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yasemin 2020-03-14 03:55:03

Emeği geçen herkese teşekkürler