Çorum'un karnesi çıkarılacak

81 ilin karnesi çıkarılacak. İller birbiriyle kıyaslanacak

27 Ocak 2019 Pazar 20:27
Çorum'un karnesi çıkarılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 81 ilin karnesinin çıkarılma projesinin detayları belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinesinde yapılacak olan çalışma kapsamında illerin, ekonomik durumu başta olmak üzere, sağlık, eğitim, adalet ve güvenlik başlıkları tek tek analiz edilecek. O ilin yıl sonu nerede olduğuna bakılıp diğer illerle kıyas edilecek.
Yeni Şafak'ın haberine göre, 81 il için hesaplanacak endeks cumhurbaşkanlığı tarafından izleme ve değerlendirme aracı olarak kullanılacağı gibi, talep eden kurumlarla da paylaşılabilecek. Çalışma kapsamında her bir bakanlığın ve ilde görevli her bir kamu yöneticilerinin de performansının yakından takip edileceği belirtiliyor. 2019 ocak ayında ilin nerede olduğu 2019 aralık sonu itibariyle ilin nereye geldiği masaya yatırılacak.
Proje koordinatörü Fuat Oktay başkanlığında o ilin valisi, belediye başkanı başta olmak üzere ilin bütün sorumlu kişileri ve özel sektör temsilcileriyle değerlendirme toplantısı yapılacak. Toplantıda ilin hangi alanda nerede olduğu hangi alanda kalkındığı ve diğer illere göre ne kadar kalkındığına bakılacak.

Son Güncelleme: 28.01.2019 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.