Çorum’a niyet Yozgat’a kısmet!

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Yozgat Havaalanı üzerinden Çorum'un iktidar temsilcilerini eleştirdi.

28 Temmuz 2023 Cuma 14:31
Çorum’a niyet Yozgat’a kısmet!

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Yozgat Havalanı’nın altyapısının yüzde 95’inin tamamlandığını hatırlatarak, “Çorum’a niyet, Yozgat’a kısmet!”dedi.

5 YIL ÖNCE TEMELİ ATILDI

5 yıl önce temeli atılan Yozgat Havalimanı altyapısının yüzde 95’inin bitirildiğini, temeli 25 yıl önce atılan Çorum havaalanı yatırımında ise bir arpa boyu yol alınamadığını vurgulayan Tahtasız, “25 yıl önce havaalanı yapmak için Çorum’a niyet edildi, Yozgat’a kısmet oldu. AKP iktidarı Çorum’a üvey evlat muamelesi yapıyor. Çorum’a verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Yapamazsa AKP yapamaz” dedi.

‘BÖRTÜ BÖCEK KULLANIYOR’

İktidar tarafından Çorum’a onlarca söz verildiğini hemen hiçbirinin tutulmadığını savunan Tahtasız, şöyle devam etti:

“Yozgat Havalimanı’nın temeli 2018 yılı Haziran ayında atıldı. Yapılan açıklamaya göre alt yapının yüzde 95’i tamamlandı. AKP Yozgat Milletvekilleri ve Yozgat Belediye Başkanı havalimanına giderek incelemede bulunuyor, haklı bir böbürlenme ile Çorumlular’ı da bu havalimanını kullanmaya davet ediyor. 1997 yılında inşasına başlanan Çorum Havaalanı’nı ise börtü böcek kullanıyor. Temeli atılmış, üzerini otlar bürümüş, çürümeye terk edilmiş bir havaalanımız var. Çorumlular verilen sözlerin tutulmasını bekliyor. Yozgat’tan havalanan uçakları havada izlemek istemiyor. Çorumlular Havaalanı’nı, hızlı treni, Polis Moral Eğitim Merkezi’ni, acemi birliğini, devlet hastanesini, demir yolu projesini, yapımına başlanan ama tamamlanamayan tarımsal sulama projelerinin, barajların, ilçe yollarının bitirilmesini bekliyor. Verilen sözlerin tutulmasını istiyor.

‘ZAM HÜKÜMETİ’ YAKIŞTIRMASI

Çorum’un sanayi ve turizminin canlandırılması çağrısı yapıyoruz. Zam hükümetinin milletvekillerini, belediye başkanını göreve çağırıyorum. Sayın Valimizi, STK’ları, iş insanlarını, kanaat önderlerini göreve davet ediyorum. Çorum için birlikte çalışalım. Havaalanı, demir yolu başta olmak üzere devlet hastanemizi, ilçe ulaşım yollarımızı, tarımsal sulama göletlerimizi bitirelim. Çorum’un tarımını, turizmini, sanayisini canlandıralım.” 

Son Güncelleme: 28.07.2023 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2023-07-28 15:22:30

Sayın vekil Çorumun sorunlarını dile getiriyor inşAllah bir şeyler yapılmasına vesile olur. Kimse istemez Ankaranın, İstanbulun vekili Çorumun sorunlarını dile getirmesini gayet tabiki kendi yöremizden seçilen vekillerin dile getirmesini isteriz.

Avatar
Elvan 2023-07-28 16:19:32

Önceki CHP mv Çorumun tek bir sorununu dile getirdiğini duymadık. Sanki Ak parti mv idi. Nihayet Çorum un eksikliklerini dile getiren bir vekil var.

Avatar
İsmail 2023-07-28 16:19:55

Birinin zoruna gitmis gerçekleri duymak hemen murat beyin yorumuna beğenmedimi işaretlenmiş kardeşim senin vekilin bu sorunları 20 senedir dile getirseydi zaten mecliste bu konu dile getirilmezdi bide diğer vekiller çorumun değil AKP nin bile değil Rte vekilleri yürek ister çıkıp mecliste bu konuları konuşmaları

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-07-28 21:10:34

Muhalefet Milletvekili böyle olur. Tufan Köse gibi bom boş bir MİLLETVEKİLİ Çorumdan geldi, geçti. Tufan Köse Muhalefet Milletvekili' miydi,İktidar Milletvekili' miydi, ne olduğunu çözemedik. Tufan Köse İktidar MİLLETVEKİLLERİNİN ekmeklerine yağ sürmekten başka hiçbir şey yapmadı. Mehmet Tahtasız'a ayrı bir parantez açmak gerekir. Çorum da Muhalefet Milletvekili'nin nasıl olması gerektiğini en güzel gösteren kişi Mehmet Tahtasız'dır. Çorum'un, Çorum'luların hakkını arıyor ve savunuyor. Muhalefet Milletvekili'de olması gerekende budur. Helal olsun, İnşAllah çizgisini bozmaz, artarak devam eder. Çorum ve Çorum'luların istediğide budur. Hakkımızı sonuna kadar arayan bir Milletvekili' ne kavuştuk. Senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlardı. Artık uyanma zamanı gelmiştir. İNŞALLAH Mehmet Tahtasız çizgisini bozmaz. Çorum hak ettiklerini alır. Bunu da yaparsa Mehmet Tahtasız yapar. Gerisi hikaye gibi görünüyor.

Avatar
Malik 2023-07-28 20:00:29

Uzulmeyin yozgata veya merzifona gideriz

Avatar
Şaşkın ördek 2023-07-28 22:32:02

Sadece Akparti yapmamış olsa haklısın diyeceğim de tren yolu Amasya ya 1920 yapıldı Çorum hava aldı. Atatürk dönemi hava aldı İnönü dönemi hava menderes dönemi hava Akparti dönemine kadar ve AKP dahil hava galiba adamlar haklı Çorum'da bir sıkıntı var

Misafir Avatar
İsmail 2023-07-28 23:23:57 @Şaşkın ördek

Sıkıntı ne bence havaalanı yozgatada çorumada gerekli değil ikisinin nüfusunda bi büyükşehir mahallesi kadar bide şimdi yaptıkları gibi yolcu garantisi verip birilerinin sahada zengin olmadı için bizim vergilerimizi verip maaşlarımızı açlık sınırı altında yapacaklarsa yapmasınlar daha iyi bize kazım olan tren onuda yıllarca yerli otobüs firmalarımız engelledi şimdi zaten kasa boş anca rüyamızda görürüz

Beğenmedim! (0)