Çorum’da önemli belgeler yakaladık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,Bursa'da düzenlenen DEAŞ operasyonuna ilişkin , “6-7 ay önce Çorum’da önemli belgeler yakaladık."dedi.

18 Mayıs 2022 Çarşamba 15:59
Çorum’da önemli belgeler yakaladık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı çerçevesinde Ankara’da bulunan medya temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Bursa’da DEAŞ operasyonunda canlı bomba olayına ilişkin bilgiler de veren Bakan Soylu, “PKK, PYD, DHKP-C ve DEAŞ arasında eşanlılıklar gördüğüm çok oluyor”dedi.

Bakan Soylu, canlı bomba yakalamalarına ilişkin, “6-7 ay önce Çorum’da önemli belgeler yakaladık, Onu yakaladığımız başka belgeler ile birleştirerek birbirine okutturduk. Çok önemli operasyonlar hazırladılar. 3-4 aydır, bizzat 112in üzerinde canlı bomba eylemi yapacak, yapmaya karar vermiş terörist olarak nitelendireceğimiz eylemleri gerçekleştirecek kişileri yakaladık. Şöyle bir durum var. PKK, PYD, DHKP-C ve DEAŞ arasında eşanlılıklar gördüğüm çok oluyor. Sanki aynı işleri yanı yöntemler, aynı zaman dilimi içinde yapmak üzere birbirleri ile ilgili kararlaştırılmış bir adımı gerçekleştiriyorlar. Terör örgütlerinin bir karar vericisi var DEŞA’a diyor ki sen bunu yap, diğerine diyor ki sen bunu yap. Aynı zamanda eş zamanda bunu sağlayabilecek bir adımı gerçekleştirmek için hareket halline geçebiliyorlar. DEAŞ konusunda çok önemli çalışmaları sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

İHA

Son Güncelleme: 19.05.2022 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GÖREN GÖZ 2022-05-19 09:47:41

DEVLETİNİN YANIN DA OL ÇORUM HAİNİ HIRSIZI PKK DHKP LİYİ UĞURSUZU ARANDA BARINDIRMA İHBAR ET RAHAT ET ,SEN İHBAR ET SONU GELİR..